Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 22:38, 07 lip 2012

Do góry
Iza, Aniu, Bogdziu, Irenko i Basiu .. dzięki za odwiedziny.... Nie będę Was już dziś katowac fotami..bo znów mam tego ze sto....
Napiszę ,tylko, że wczoraj kupiłam 10 karasi.... w kałuży z powodu braku ryb i tego, że woda była stojąca...zrobiła się wylęgarnia komarów..... po prostu masakra...... wiec wczoraj wsiadłam w auto i po drodze z urzędu wpadłam do rybkowego (dzięki Basiu za namiar)... od wczoraj do dziś....te 10 mikro rybek... opędzlowało wszystko co się ruszało w wodzie. Komarowisko było tak wielkie, e M jak tylko zobaczył, że ryby zjadaja te larwy...kazał jechać i kupić następną porcję.... bo gdzie te malotki sobie z tym dadzą radę?????
WIec w auto (bez klimy bo kuna....) i do rybkowego, wpadam proszę o rybkę..panie czy na opbiad..ja owszem tak, wiec proszę o większe.... No i poszłam z panem po te większe rybki, a tam usmiechają się do mnie taki kolorowiutkie ..karpiki Goi...cena straszna......
Powzdychałąm i kupiłam tylko dwa karpiki..... i tylko dwa większe karasie...bo na więcej nie starczyło..... kolejna porcja kamienia czekała na zapłatę....ale oszczędnosci znalazłam w moich zasobach ogrodowych.... do obsadzenia dalszej częsci skalniaka wykorzystałąm większośc moich roślin.tych za gęsto.. mam nadzieję, że przeżyją przesadzanie w taki upał.....
I mam takie ślicznoty.... to ich pierwsze chwile na wolnosci..... całej trójki...bo czwarta wyskoczyła z wiadra..... i nie czekałą na mieszanie wody, regulację temperatury..... ale ja jąrozumiem.. w kałuży czekałą na nia miłosć od pierwszego wejrzenia..... cały czas są jak papużki nierozłaczki...

Nie ma najmniejszych wątpliwości która to para.....
Bajkowy ogród Weroniki 22:25, 07 lip 2012

Do góry
Basiu, to Dr Ruppel, najpierw ciemno różowy potem coraz bliżej do kolorku niebieskiego. Dzisiaj w końcu dostał podporkę, jeszcze wymaga pomalowania drewnochronem.

Ewo, dla Ciebie dorzucę następne lilie z podziękowaniem za pochwały. Będzie jeszcze więcej.

Dla Reni i Mai dodam róże

Mr Lincoln jest z dnia na dzień piękniejszy, najpierw wiśniowy, potem czerwono czarny, aksamitny i pachnący, kwitnie prawie do zimy.

Karina nareszcie pokazała swój urok.
Ogród Leny. 22:25, 07 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Marzenko no ja mam zdecydowanie mniejszy nos...

To mój"rzygacz" ścienny , ale oczywiście nie dokończony ..może za rok
Wczoraj zrobiłam nową - rozwojową rabatę
Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

Wszystko sobie dokładnie wyobraziłam jak będzie wyglądać za rok zrobisz w 2013 zdjęcie tego zakątka?
Rododendronowy ogród. 22:21, 07 lip 2012

Do góry
Ja też do Was macham.... Tym samy gestem co żabka .....

Ależ Ci mam do opowiadania.... ale dałam na wstrzymanie z powodu gościa... pojechałam dziś dokupić rybek..większych i wiesz co kupiłam??? ....karpie goi....... i 2 czerwone karasie, ale większe... muszę Ci to wszystko opowiedziec.... i jak mi jeden kraś uciekł z wiadra..i jak znalazł miłość swojego zycia i jak wlazłąm do wody to one cholery nic się nei boją...trącały mnie pyskiem..i mówią podsuń tę leliję, bo wolę w innym miescu..... dwa karpie i jeden karaś.... pływały mi pomiędzy nogami... musiałąm uważac gdzie chodzę, bo właziły pod nogi.... NIESAMOWITE
Nie zadzwonie, to chociaż napisze....
Uściskaj Hanusię ode mnie..... ale napewno to juz zroibłaś

Acha , a ja macham też i dla Twojego M.

I pozwalam sobie wstawić nową miłość z kałuży..... od czasu ucieczki z wiadra.. jest to para nierozłączna.. zawsze razem...
Projekt rabaty tuż przy domu 22:15, 07 lip 2012

Do góry
Bardzo proszę o pomoc. Teren już częsciowo przygotowany, tylko jechać na zakupy.
Jak ułożyć rosliny między tymi trzema drzewkami, berberysy też w skupiskach czy jakieś nieregularne linie? Jakie zrobić zestawienia kolorów?
Rododendronowy ogród. 21:57, 07 lip 2012

Do góry
Pozdrawiamy Was serdecznie. Idziemy dalej się bawic a Wam machamy.....Miłego wieczoru wszystkim.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:53, 07 lip 2012

Do góry

to na szybko ... czerwona duża kropka to weranda ... małe to ścieżka do od furtki ... mniej więcej z linią prawego brzegu domu jest wjazd ...

to północna strona ... i zawsze byłam przekonana, że w cieniu ... ale nie ... do 11 na werandzie jest słoneczko (dom rodziców nie wysoki nie zabiera go jak sobie wędruje od wschodu) ... a od połowy (czyli za drugą kropką ścieżki) jest słonecznie cały dzień ...
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 21:28, 07 lip 2012

Do góry
A tutaj takie cudeńka

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:57, 07 lip 2012

Do góry

Proszę bardzo z perspektywy przód oraz tył domu .Wokół domu niestety jeszcze ładu brak
Ogródek Hanusi po zimie 20:54, 07 lip 2012

Do góry
Fajnie by było posiedzieć pod wierzba .
Ogródek Hanusi po zimie 20:48, 07 lip 2012

Do góry
Bardzo ciepło na podróž , ale za to fajne wieczory przy ognisku z przyjaciółmi .Pozdrawiam z Bystrzycy . Róže juž zakwitły , H P .
Ogród w Holandii 20:39, 07 lip 2012

Do góry
Ale że nie samymi obrazkami człowiek żyje - są i zakupy.
Przed zapakowaniem do pojazdu wszechstronnie użytkowego

i po wypakowaniu: 4 gaury, jedna cudowna szałwia caradonna (nie mieli więcej bo bym chyba z 10 kupiła), 2 barony i 2 róże niezwykłej urody

Natomiast róże są jeszcze w pąkach więc jeśli ktoś byłby ciekaw jak wyglądają - oto linki:
róża Jalitah: http://www.rosebook.ru/roses/gallery/tea-hybrid/jalitah/3/
róża Dainty Bess: http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/79242/

Wracamy tam w listopadzie po róże z gołymi korzeniami bo będą o 1/3 tańsze, a ceny tamtejsze do najniższych nie należą. Ale warto!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 20:38, 07 lip 2012

Do góry
Aniu dla ciebie pomponella na poprawienie humoru ........wiem że ci fachowcy troszkę plany popsuli ....

Ogród w Holandii 20:31, 07 lip 2012

Do góry

i mieszkaniec (na pewno nie mieszaniec!)

Ogród w Holandii 20:28, 07 lip 2012

Do góry

Ogród w Holandii 20:24, 07 lip 2012

Do góry
A teraz samo miasteczko Zaltbommel, moim zdaniem dużej urody.

Ogród w Holandii 20:18, 07 lip 2012

Do góry
Takie nietypowe rzeźby ogrodowe też są

i dzieci są szczęśliwe...

...i koty

Ogród w Holandii 20:15, 07 lip 2012

Do góry

Ogród w Holandii 20:11, 07 lip 2012

Do góry

Ogród w Holandii 20:08, 07 lip 2012

Do góry
A teraz obiecana relacja z wyprawy do wyjątkowej szkółki w starym, zabytkowym miasteczku Zaltbommel. To nawet właściwie nie jest tylko szkółka. To ogród, historia, przepiękne miejsce. Nietypowo mieści się prawie w centrum miasteczka i stąd nazwa Stadskwekerij czyli szkółka miejska. Mam nadzieję, że udało mi się uchwycić tę atmosferę chociaż odrobinkę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies