Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 17:09, 29 sie 2012

bo ten rarytas, czyli szkarłatka chińska lub amerykańska, jest np. w Meksyku plagą i chwastem

Bożenko, starałam się, są moje wróble, ciut niewyraźnie, ale jednak
mira 17:15, 29 sie 2012

Bogdziu zaglądam do Ciebie ot tak co tam słychać jak RH jesienią ?.. a tu masz cuuuuuuuuuuuuuuuudowny wierszyk, moje kochane dziewanny i też na nie mówię panny i nie wiem dlaczego i też rosną sobie gdzie chcą a ja na to z ochotą przyzwalam
aż mi się zachciało wkleić moją ale teraz niestety nie mogę - fajne dziewanny są !

pozdrawiam
agata_chrosc... 17:32, 29 sie 2012

irena_milek napisał(a)
bo ten rarytas, czyli szkarłatka chińska lub amerykańska, jest np. w Meksyku plagą i chwastem

o to, to! Szkarłatka! No to ja już Meksyk mam
Milka 17:47, 29 sie 2012

nieźle, Meksyk w Holandii
hanka_andrus 19:04, 29 sie 2012

To ja w niedługim czasie taką szkarłatkę mieć będę.Sąsiad działkowy taką ma, a od niego do mnie....rzut beretką!
eliza3 19:38, 29 sie 2012

Witaj wieczorkiem Bogdziu, tylko chwilę mnie nie było, a tyle mnie ominęło, ale nadrabiam, nadrabiam... wierszyk czytałam, widzę wiele miłośniczek dziewanny... u na nie ma jej zbyt wiele w stanie dzikim, a w ogrodach jeszcze nie spotkałam.
Bogdzia 20:49, 29 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

O matko ale ten świat dziwny. Pokrzywy i chwasty zniknęły? No to może Ci wysłac nasionka bo sadzonki zwiędna szybko , one dosc delikatne są.Ja dostałam od Ell dziewannę kolorową taki lekki róż tak więc wmożna juz i takie nowinki dostac ale jakoś nie spotkałam dotąd tak że mogę jedynie tą polną wysłac jeśli chcesz.

Bogdziu, bardzo, bardzo dziękuję Ale gdzie ja tam będę Ci głowę zawracać nasionkami Poszukam , powinno się znaleźć tutaj też. A pokrzywy i chwasty nie zniknęły! Tylko jakieś dziwne. U mnie na przykład za chwasta robi taka roślinka, co Irenka kiedyś pokazywała - coś chińskiego. I Irenka mówi, że w Polsce to rarytas. A ja nie mogę się tego w żaden sposób pozbyć. Ciągle mi wyrasta w najmniej spodziewanych miejscach. No takie dziwy natury Pozdrowienia

Mówią ze co kraj to obyczaj. Jak ta szkarłatka taka trudna do wypielenia to lepiej jej nie sadzic.Wiem że Irenka nią zachwycona ale czasem takie rośliny sąbardzo uciążliwe.Pozdrawiam Agatko i poszukaj tej dziewanny bo ona nie jest uciążliwa.
Bogdzia 20:51, 29 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Bożenko, starałam się, są moje wróble, ciut niewyraźnie, ale jednak

bardzo ładnie sie postarałas. To że odrobinę niewyraźne nie ma znaczenia bo ptaszki można obejrzec i widac ze mają u Ciebie dobrze.Irenko a co Ty już mieczyki wykopujesz?Nie za wcześnie?
Bogdzia 20:58, 29 sie 2012

mira napisał(a)
Bogdziu zaglądam do Ciebie ot tak co tam słychać jak RH jesienią ?.. a tu masz cuuuuuuuuuuuuuuuudowny wierszyk, moje kochane dziewanny i też na nie mówię panny i nie wiem dlaczego i też rosną sobie gdzie chcą a ja na to z ochotą przyzwalam
aż mi się zachciało wkleić moją ale teraz niestety nie mogę - fajne dziewanny są !

pozdrawiam

Dziewanna i panna tak dobrze sie rymują że nie dziwię sie że mamy te same skojarzenia. A wiesz że myślałam żebys wkleiła swoje bo pamiętam że miałaś bardzo dorodną dziewannę.A ja wczoraj miałam wkleic te zdjęcia z sikorką ale jak już sie zalogowałam to pomyślałam że jakiś wierszyk by się przydał bo same zdjecia to za nudno no i napisałam ale to monotematyczne trochę więc miałam obawy czy wogóle zechce ktoś to przeczytac.Nic ciekawego u mnie się nie dzieje więc nie ma o czym pisac a o przesadzaniu roślin też nudnie.

Im więcej myślę tym mniej jestem pewna czy ta dziewanna była u Ciebie.
Bogdzia 21:00, 29 sie 2012

hanka_andrus napisał(a)
To ja w niedługim czasie taką szkarłatkę mieć będę.Sąsiad działkowy taką ma, a od niego do mnie....rzut beretką!

Haniu jak to sie tak rozrasta i trudno sie tego pozbyc to się zastanów czy chcesz miec. Pozdrówka.