Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 22:37, 28 sie 2012

Enya73 napisał(a)
A Eliza, napisałaś do mnie na maila w wiadomej sprawie? Już się trochę pogubiłam, kto jest kto po tych adresach.

Jutro rano napiszę, kłopoty techniczne
eliza3 22:47, 28 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

Aniu, Irenko dzięki, że wpadłyście. Dla Was niedzielna róża, wczoraj zakwitła drugi raz i oczywiście bezimienna

Dla mnie to typowa Carina.

Bożenko jesteś nieoceniona i muszę przyznać Ci rację, warto znać nazwy i odmiany kwiatów... a dla mnie do tej pory róża to była tylko róża... teraz jestem coraz mądrzejsza... i żądna wiedzy
Kindzia 22:50, 28 sie 2012

6-cio letnie wrzosy? Super!!!! A dopiero Danusia pisała, że trzeba je wymienić po czterech latach. A u Ciebie takie piękne!!!! Ja w tamtym roku sadziłam 50 szt. Wszystkie przetrwały zimę i teraz pięknie kwitną Ale mnie pocieszyłaś
eliza3 22:59, 28 sie 2012

Kindzia napisał(a)
6-cio letnie wrzosy? Super!!!! A dopiero Danusia pisała, że trzeba je wymienić po czterech latach. A u Ciebie takie piękne!!!! Ja w tamtym roku sadziłam 50 szt. Wszystkie przetrwały zimę i teraz pięknie kwitną Ale mnie pocieszyłaś

50 sztuk to już coś widać, ja mam kilkanaście... Biały ma rzeczywiście 6 lat, reszta trochę młodsza, zawsze wiosną je przycinam, wtedy pięknie się rozkrzewiają, trochę nawozu do kwasolubnych i to wszystko... mam nadzieję, że przetrwają kolejną zimę
Kindzia 23:02, 28 sie 2012

U mnie nie robią wrzosowiska. Są posadzone na brzegu wijącej rabatki. Wcale nie jest ich dużo
A swoich jeszcze nie nawoziłam. Oj, muszę nadrobić w przyszłym roku
eliza3 23:08, 28 sie 2012

Kindzia napisał(a)
U mnie nie robią wrzosowiska. Są posadzone na brzegu wijącej rabatki. Wcale nie jest ich dużo
A swoich jeszcze nie nawoziłam. Oj, muszę nadrobić w przyszłym roku

Mnie się marzy wrzosowisko, ale ogród niewielki, to i wrzosowisko miniaturowe, na razie rosną na kwaśnej rabacie obok miniaturowych azali i pierisów, więc i nawozu przy okazji im się trochę dostaje
eliza3 20:11, 29 sie 2012

Tak sobie chodzę po rabatkach i co widzę...? Coś się wykluwa....

nieśmiało, powolutku...

to my... zimowity...

ogłaszamy, że lato się kończy...

eliza3 20:40, 29 sie 2012

ANITKO pytałaś o taras, dla Ciebie dwie fotki, trochę mało ogrodowe, ale w końcu, to część ogrodu, główne miejsce przyjmowania gości i picia porannej kawki. Taras naszego pomysłu i zrobiony własnymi rękami przez męża i syna.
Cały czas myślę jak go osłonić, czyli zazielenić i brak koncepcji... może ktoś ma jakiś pomysł, chętnie skorzystam. Strona południowo - zachodnia.

Bogdzia 22:42, 29 sie 2012

Podziwiam jak pieknie to ułożone , równiutko, nic nie wystaje. Spore umiejetności i cierpliwośc mają Twoi panowie.
Enya73 23:37, 29 sie 2012

Elu, naprawdę fajny pomysł i przede wszystkim świetna robota. Gratulacje dla dwóch zdolnych mężczyzn oraz wielki plus za samodzielne wykonanie. Takie rzeczy, które się robi samemu, bardziej się ceni. Możecie być z siebie dumni. Super to wyszło.I ten mech w szczelinach.Ślicznie. Ja też tak mam, lubię naturalne nawierzchnie. Jeśli mogę, to wklejam do mojej galerii ogrodowych inspiracji
Ja bym dała po obydwu bokach po prostu ładne białe lub antracytowe donice i coś zimozielonego szczepionego na pniu, podsadzonego roślinkami jednorocznymi.
To jest tak ładne, że nie potrzebuje dodatkowych roślin wokół, które by odwracały od tego tarasu uwagę.