Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku :) 10:54, 07 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Dla zaglądających kwiatuchy i szeroki uśmiech

Dla Ciebie tez .... ode mnie....i za to, że ja też już nic nie miałam kupywać...... same bratnie dusze....

Iglakowa część wypoczynkowa do ogarnięcia :) 10:39, 07 lip 2012

Do góry
Co do tej rabaty po lewej to już teraz mogłoby to wyglądać tak

I do tego jakieś drzewko w środek? Właśnie szukając zdjęć hortensji google mi podsunęło... zdjęcie Danusi :

Ogródki przyblokowe w mieście 10:36, 07 lip 2012

Do góry

eksperymenty z tują
Ogródki przyblokowe w mieście 10:34, 07 lip 2012

Do góry

wiosna w moim ogródku

surfinie
Ogródki przyblokowe w mieście 10:32, 07 lip 2012

Do góry

na schodkach
Ogród Leny. 10:28, 07 lip 2012

Do góry
Marzenko no ja mam zdecydowanie mniejszy nos...

To mój"rzygacz" ścienny , ale oczywiście nie dokończony ..może za rok
Wczoraj zrobiłam nową - rozwojową rabatę
Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

Ogródki przyblokowe w mieście 10:26, 07 lip 2012

Do góry

mały ogródek przed blokiem na Zatrasiu w Warszawie

przed wejściem na klatkę schodową

Iglakowa część wypoczynkowa do ogarnięcia :) 10:25, 07 lip 2012

Do góry
Teraz chciałabym się zająć tymi dwiema rabatami:

oraz

To są dwa rogi działki od strony tarasu, co widać na tym zdjęciu:

Na początek na obu rabatach w rogach chciałabym posadzić hortensje. Mam 3xlimelight i 1xannabelle. Myślałam o tym, żeby po lewej (czyli tam gdzie są thuje aurea nana) dać limelightki, a po drugiej stronie annabelle. Co o tym myślicie?

Oprócz tego myślę o tym, żeby w sam róg jednej i drugiej strony dać małe drzewka szczepione na wys. ok 2,5 m. Po lewej np. wiśnia umbraculifera, czy jakiś klon. Po prawej jest większa zagwostka, bo potrzebne mi drzewko, któremu nie będą opadać na zimę liście. No chyba, że annabelle urośnie mi na wys.3 metrów i zastąpi drzewko, ale Danusia na początku tego wątku jednak sugerowała hortensja+drzewko. Może więc jakieś małe iglaste?

Rajski ogród Ani 10:19, 07 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Aniu , wiesz jak te kwiatuchy się nazywają ???
Sylwia to jest złocień, nazywany też margerytką
http://zojalitwin.wordpress.com/2012/01/21/zlocien-wlasciwy/
Iglakowa część wypoczynkowa do ogarnięcia :) 10:14, 07 lip 2012

Do góry
Witajcie!
Leniwy ten mój wątek, ale lubię wracać z konkretami, a konkrety są takie:

MAJ:

TERAZ:

MAJ:

TERAZ:

Pod cisami, o których była mowa we wcześniejszych postach posadzę trawy, ale póki co nie trawiłam na odpowiednie. Na razie to zostawiam.

Testowe dodawanie zdjęć 10:14, 07 lip 2012

Do góry
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:05, 07 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Kupiłam moje wyczekiwane kule i to zupełnie przez przypadek. Jak ja kocham przypadki Teraz trzeba je tylko dobrze wkomponować

Moniko, rozumiem jeszcze, że rodzimy dzieci w tym samym czasie (może była pełnia, albo jakiś fajny wietrzyk wiał), że zamawiamy takie same nożyce elektryczne (bo Wieloszka poleciła), ale żeby w tym samym czasie kupić stalowe kule do ogrodu??? Moje kulki dostanę za kilka dni
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:59, 07 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Zaszalałam!!!!

Zrobiłam sobie wypad z sąsiadką na zakupy ogrodowe

Efekt końcowy

Nie spodziewałam się, że tyle roślin można zmieścić w Plurierze! Zdolniacha z Ciebie. Nadrabiam właśnie Twój wątek Gratuluję stu stron.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:58, 07 lip 2012

Do góry
wczoraj rano posadziłam takie ostróżki na różowo-fioletowej rabacie. Denerwuje mnie ta podmurówka brrr jak ją zasłonić?

Ogród do odświeżenia 09:56, 07 lip 2012

Do góry
Bardzo dziękuję za odwiedziny i zainteresowanie moim problemem.
Agatko te okazy nie do końca trafione z miejscem i w tym cały ambaras. Co do suni, to od małego jest uczona, że w ogródku samodzielnie nie wolno kopać, ale w momencie jak widzi mnie kopiącą to pcha się do roboty - uwielbia zaglądać do wiaderka z chwastami i próbuje coś "zwinąć". Nie nazwałanym jej szkodnikiem...i oby tak zostało.

Sebku dzięki, że do mnie zajrzałeś. Wiem, że masz świetne pomysły. Też myslałam, żeby postawić tam ławeczkę lub jakąś huśtawkę z markizą (tam jest cały czas słońce), problem w tym, że te płożące rośliny mają po 60-70 cm i myślałam o ich usunięciu (przesadzeniu w przejściu między przodem, a tyłem domu), może zostawiłabym jedną - tą najbliżej szmaragdów?
A tych hortensji ile posadzić? I co ze słońcem? Nie będzie im przeszkadzało?

Ozz ten zielnik jest w takim zakamarku gdzie go faktycznie nie bardzo widać, ale podnosząc rabatkę musiałabym zakopać nogi winogronom, jak myślisz dałyby radę? Zawsze to ciekawy efekt by był?
A na jaką wysokość ją podnieść? może pomyślę nad tym - bardzo Ci dziękuje.

A co zrobić z tą thują po prawej i bukszpanami za nią? Gdzie znaleźć dla bukszpanów miejsce?
Na tym zdjęciu widać moją walkę z chwastnicą - wyryłam niezłe rowy w mojej trawie

Wszystkim miłego dnia życzę Do wieczora...a teraz do remontów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:51, 07 lip 2012

Do góry
poustawiałam w miejsce różowych żurawek patrioty i stwierdzilam że będą lepiej wyglądały, wykopałam żurawki i wsadziłam z drugiej strony...
Tu na razie jest ściernisko... 09:50, 07 lip 2012

Do góry
Hej Kinia! Przy tak dużym terenie bez solidnego 'biznes planu' się nie obejdzie Jeśli mogę coś doradzić, to przed budową sadź rośliny niewymagające szczególnej, czy też systematycznej uwagi, bo... budowa domu jest dość absorbująca Trzymam kciuki i pozdrawiam i jest jeszcze ktoś, kto zainteresował się Twoim awatarkiem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:46, 07 lip 2012

Do góry
no i te żurawki które sadziłam wczoraj, kontrast miał być większy nie podoba i się!
Słowem wyjaśnienia od lewej mają być tam po łuku żurawki z dwóch stron, pomiędzy nimi żwirek z ciurkadełkiem dalej rh, śliwa wiśniowa, serb, hortensje i znowu żurawki.

Cały rok w ogrodzie 09:42, 07 lip 2012

Do góry
Nastały liliowce

Super Purple

White Dragon

Daring Deception

Edge Ahead

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:40, 07 lip 2012

Do góry
próba zasłonięcia ochydnego murku może kiedyś cisy urosną... w projekcie były tu kule bukszpanowe ale stwierdziłam że jeszcze brdziej będą przyciagały wzrok na to paskudztwo i zrobiłam ekranik z cisa i dosadziłam żurawki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies