Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród, mydło i powidło. 20:16, 04 lis 2016

Do góry
ja osad na zlewie to przeżyję, bardziej drazni mnie doprowadzanie do blysku czarnego blatu z granitu..czym ty czyścisz?

Malutki pod lasem 20:14, 04 lis 2016

Do góry
te kanny wykopane i obciete na kilkanaście centymetrów to mi się zboczeniowo oczywiście dzisiaj kojarzyły
przysypujesz je kompostem czy czyms? i całą zime bez podlewania?
Rododendronowy ogród II. 19:46, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

weź już nie zartuj z ta urodą..
a do Ciepłuchy na to spotkanie co w tym roku przyjedziesz tak? fajnie
mają być inne szkółki podobno też

Nic nie wiem o spotkaniu ale Aniu jak pisałam Sylwii juz teraz ich nie rozróżnię. Wiosna masz pewne.
Ogród z pergolą 19:40, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
tylko niewiem jak go nazwać..?
Ogród bez pergoli ?
Ogród z pergolą 19:38, 04 lis 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Ania, stewartia jest też w Rogowie i widziałam ją na żywo... nie zrobiła na mnie wrażenia, więc na Tobie tym bardziej nie zrobi

na fotkach tez mnie nie zachwycała ale najwiekszym jej minusem jest tempo wzrostu. przez co jest też droga.
w stawce pozostają klon, parotia, kruszyna i heptokodium chińskie. to ostatnie też podobno w Rogowie ale nie kojarzysz pewnie?
Ogród z pergolą 19:33, 04 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Czytałam, że chcesz nowy wątek otworzyć? To bardzo dobry pomysł
Wiosną zrobię rabatę w przedogródku i też zamknę. Oczywiście otworzę nowy z ogrodem zmienionym pod wpływem O

myślę na wiosnę z otwarciem nowego sezonu ruszyć z nowym watkiem abstrahując od tego że ten źle założyłam bo powinnam w planowaniu to jest to totalna zbieranina pomysłów wszelkiej maści, części z nich się poprostu wstydzę.. potrzebowałam prawie tysiąca stron aby znaleźć kierunek, teraz zostały szczegóły do ustalenia. ale to juz na bieżąco w nowym wątku tylko niewiem jak go nazwać..?
Ogród z pergolą 19:28, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dziewczyny dziękuję ze jesteście i zaglądacie okres Wszystkich Świętych to dla mnie bardzo trudny czas stąd moja nieobecność...

podsumowując wszystkie propozycje zrobiłam listę drzew/krzewów wielopniowych, ktore będę analizować:
1. klon ginala
2. parotia perska
3. kalina sztywnolistna
4. deren kousa
5. stewartia
6. dereń pagodowy
7. kruszyna pospolita
8. dereń syberyjski
9. klon grabolistny
10. heptokodium chińskie
11. dereń jadalny

moje kryteria wyboru to tempo wzrostu, jesienne przebarwienie, jak szybko gubi/dostaje lisci, stanowisko sloneczne, nieosloniete, niewymagający.

a ogrodowo plan na sobote to posadzenie reszty cebul, skoszenie trawy (ostatni raz??) i przedmuch linii nawadniających. muszę ściąć hosty, kanny i moze troche ostatnich fotek zrobię
poza tym w poniedzialek wracam do pracy po ponad połtorarocznej przerwie i musze do tego czasu ogarnąć dom na tip top bo potem dopiero na święta będę mieć czas sprzątnąć porządnie..

Ania, stewartia jest też w Rogowie i widziałam ją na żywo... nie zrobiła na mnie wrażenia, więc na Tobie tym bardziej nie zrobi
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:19, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
laski wy juz zaczęłyscie pić?
A po czym to wywnioskowałaś?
Ja wtedy grzecznie w pracy siedziałam A teraz z herbatką siedzę Czekam na M

edit: Marta dzisiaj dyskutowałam z tatą o moim oczku i przez Ciebie wyszło, że chcę ściankę Wiem gdzie, idealnie po przeniesieniu placu zabaw mi się wpasowuje przed himalajkę Chyba będę od wiosny tatę molestować o tę ściankę
Rododendronowy ogród II. 19:13, 04 lis 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

A co się dziwisz , jak mój M Twoja urodę wychwalał.Klony sama Ci podrzucę wczesna wiosna bo na pewno sie spotkamy.

weź już nie zartuj z ta urodą..
a do Ciepłuchy na to spotkanie co w tym roku przyjedziesz tak? fajnie
mają być inne szkółki podobno też
Ogród z pergolą 19:10, 04 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Nie no aż tak źle nie było, ale wcześniej powiedział, że pójdzie na pieszo z tym drzewem do domu, a po kolejnej szklaneczce powiedział, że nie pójdzie Drzewo duże, musiał go trzymać za samochodem
Czytam drzewowe tematy, może coś podpatrzę

a ja własnie u Ciebie byłam
ja mojemu M jak sobie golnie to wkręcam idealny trawnik chcialabym żeby ogarniał ten temat w calości ale watpie aby po zimie cokolwiek pamietal co sie od nowa od wiosny robi
Ogród z pergolą 19:08, 04 lis 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Tego nie powiedziałam , szans na to nie było.

wiem, wiem żartuję
Malutki pod lasem 19:08, 04 lis 2016

Do góry
dzisiaj kanny schowalam a te pelaśki to na wiosne sadzonki tak? teraz tylko do garazu schować?
Ogród z pergolą 18:58, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hahahahha dobre! myslałam że jak M do połowy w aucie to taki zgon był
Nie no aż tak źle nie było, ale wcześniej powiedział, że pójdzie na pieszo z tym drzewem do domu, a po kolejnej szklaneczce powiedział, że nie pójdzie Drzewo duże, musiał go trzymać za samochodem
Czytam drzewowe tematy, może coś podpatrzę
Malutki pod lasem 18:56, 04 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania pergolowa, mają inne Makusia u nich umbry i dęba kupowała

napiszesz mi namiary do nich?
Ogród z pergolą 18:54, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

teściową nie chciałaś być

Tego nie powiedziałam , szans na to nie było.
Rododendronowy ogród II. 18:52, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahahha nie wierzę
to moze klony mi podrzuci?? czy raczej juz synowa?

A co się dziwisz , jak mój M Twoja urodę wychwalał.Klony sama Ci podrzucę wczesna wiosna bo na pewno sie spotkamy.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 18:45, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Kasia u mnie zlew z całym blatem czarny granitowy i woda też mocno wapienna, powiedz czym ty to czyścisz że tak skutecznie? ja mam powoli dosyć...

Aniu ja nie czyszczę jakoś nadzwyczajnie, komorę to tylko płyn do naczyń i gąbeczką ale tam mi się kamień w ogóle nie odkłada chyba że na rancie, na ociekaczu pojawiają się drobne zacieki to tak samo płynem a jak czasem trochę zostanie w szczelinach i przy baterii (tam najwięcej) to cytryna lub płynem do czyszczenia łazienek (nie używam niczego drapiącego nawet tej szorstkiej strony gąbki). Na początku to po myciu właśnie olejem smarowałam - chyba ze dwa razy ale odpuściłam bo jego czyszczenie nie jest po prostu uciążliwe. W grudniu będzie 5 lat jak go mamy.

kasja83 napisał(a)

Właśnie zastanawiałam się jeszcze nad tematem zlewu.Na chwilę obecną mam taki w kolorze beżowym-trochę kosztował i nie wiem,czy przerzucać go do nowej kuchni,czy kupić czarny.

Myślę, że to czy czarny zlew zachodzi kamieniem zależy od powierzchni, ja swój bardzo starannie wybierałam bo mam znajomych którzy mieli czarny i wyklinali strasznie na osadzanie kamienia a też podobno dużo dali. Ja kupiłam przez All.. bo okazało się, że tam najtaniej znalazłam, ok. 1200-1300 tylko bez sita to kupiłam gdzie indziej.
Co do blatu to ja mam 1,65m wzrostu i blat na wysokości 0,9m i jest super .
Kasiu jak Ty będziesz miała blat drewniany (przy białej kuchni) to się zastanów nad zlewem białym ceramicznym, bo jak biały kamienny się czyści to ja nie wiem.
Tak lecę po kolei wszystkie posty a wątek u Ciebie strasznie pędzi i doczytałam o stalowym zlewie. Ja w poprzedniej kuchni miałam stalowy zwykły, potem len i mój czarny lepiej się czyści niż one.
Przy wykończeniu i my się za portfel mocno trzymaliśmy, tak że do wiatrołapu sama lampę robiłam, wyszła mi za 30-40zł taka kula ażurowa ze sznurków - a jak mi zbrakło sznurka to sweter stary sprułam ale na kuchni najmniej oszczędzałam .
Mamy na Ogrodowisku wątek projektowy może wstawcie swoje kuchnie, ostatnio Warmia wstawiła swoją piękną białą kuchnię:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/196-wnetrzowisko-dom-i-wnetrze?page=42
Ja też swoją wstawię ale muszę stare zdjęcia znaleźć, żeby nowe wstawić to musiałabym porządki porządne porobić - może przed świętami się uda .
Kasiu przepraszam że tak się u Ciebie rozpisałam.

kasja83 napisał(a)

Beatko ja jestem wzrostu słusznego-1,80 w skarpetach, mąż też niemały-także blat będzie wyżej jakieś 5 cm niż standard.Jak tak piszesz o tej Twojej kuchni-to okrutnie jestem jej ciekawa!Jakąś fotkę na priv wysłałabyś?

LyraBea ja też bym chciała zobaczyć, mogłabyś wrzucić swoją kuchnię w wątku projektowym, tak o niej napisałaś że już ją uwielbiam .

Ogród z pergolą 18:44, 04 lis 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To się Jankosi dostało. Fajnie byc matką chrzestną, dzięki.

teściową nie chciałaś być
Rododendronowy ogród II. 18:44, 04 lis 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Fakt ze dla Ani za stary.Ponad 10 lat różnicy co nie przeszkodziło by się z nim umówiła Dostała za to troche roślin.Jak M powiedział synowej z jak piękna dziewczyna jest umówiony to wnusia do pilnowania posłała.

hahahahha nie wierzę
to moze klony mi podrzuci?? czy raczej juz synowa?
Ogród z pergolą 18:32, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahahha dobre! myslałam że jak M do połowy w aucie to taki zgon był

to samo pomyślałam haha
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies