Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

MirellaB 19:16, 04 lis 2016

Pelargonie przechowujecie? Przetrwają zimę to pewne? Nigdy tak nie robiłam i raczej robić nie będę, bo lubię zmiany, ale może moja mama...
yolka 19:20, 04 lis 2016

Anulka, przyznam się, że przychodzę na obrazki. Waszych młodych dyskusji nie ogarniam - czuję się jak studentka na pierwszym w życiu wykładzie. A może to i dobrze, że choć przez chwilę się tak czuję
AnnaCh 19:32, 04 lis 2016

Ania, zaraz priv napiszę
Pelargonie nie chowam, bo nie mam gdzie, tylko już teraz robię sadzonki w kubeczki plastikowe i tak mam całe parapety zastawione do wiosny
Canny jutro wykopuję i tylko bulwy chowam do domu.

Mirelka, wiem, że dziewczyny przechowują, ja nie, bo nie mam gdzie. Nie mam przy domu garażu, a duże donice w domu odpadają, dlatego ja już teraz robię sadzonki, do wiosny mam ładne swoje

Jola, no proszę Cie bez takich tekstów, przecież Ty ciągle jak studentka jesteś Cieszę się, że zaglądasz na obrazki Ja do Ciebie też, nie odzywam się, bo doba za krótka na pisanie u każdego
anna_t 20:14, 04 lis 2016

te kanny wykopane i obciete na kilkanaście centymetrów to mi się zboczeniowo oczywiście dzisiaj kojarzyły
przysypujesz je kompostem czy czyms? i całą zime bez podlewania?
tulucy 09:25, 05 lis 2016

Ja trzymam pelargonie w piwnicy, zimują ładnie, m je podlewa od czasu do czasu, i nawet mam takie krzaczki, co już kilka lat mam i co wiosną obrywam pędy i one ładnie puszczają nowe...
Katkak 18:59, 06 lis 2016

Ania a kiedy Ty zaczynasz robić sadzonki z pelasiek? Przypomniałam sobie o jeszcze jednej pelaśce na zewnątrz i poucinałam sadzonki. Wsadziłam do słoika z wodą, bo podobno tak też się ukorzeniają. Próba nie strzelba . Tak jak Ty też będę ukorzeniać, tylko chyba jeszcze za wcześnie, nie?
kasja83 10:22, 07 lis 2016

Hej Aniu-zaglądam i macham!
AnnaCh 10:28, 07 lis 2016

Ania, ja robię nie tak jak siępowinno, bo chyba piaskiem powinno się przesypać Ja obcinam, wykopuję, wrzycam w jakąś skrzynkę, czy karton i tak pod schody, bo tam mam najchłodniej Wiosną sobie o nich przypominam i o dziwo, jeszcze nigdy mi się nic z bulwami nie stało. Nie starczyło mi czasu i moje ciągle w ziemi, może dzisiaj je wykopę, przy latarni rosną

Łucja, ja nie mam gdzie trzymać donic wielkich, dlatego robię małe sadzonki, a stare krzaczki wyrzucam

Kasiu, zawsze robię jesienią, październik, listopad W sobotę zrobiłam z takich kolorowych, kilka pobrałam sadzonek, musze je gdzieś osobno postawić, bo ogólnie w przyszłym roku chcę większość czerwonych i tych będę dużo potrzebować. Wydaje mi się, że ładnie wygląda teraz mój szary domek z czerwonymi pelargoniami
W wodzie wyjdzie na 100%, moja teściowa tak robi, że najpierw wkłada do wody, czeka na korzonki, a potem do ziemi. Mi się po prostu nie chce, choć musze porobić sadzonki czerwonych i chyba dziś pobiorę i wsadzę do wody, na czas przygotowania kubeczków, bo mi w końcu pomarzną \

Kasja, miło mi Odmachuję
Dominika11 11:44, 07 lis 2016

Aniu ja ze swoimi cannami robie dokładnie tak samo i jak na razie co roku rosną i kwitną bez żadnego problemu

moje też jeszcze nie wykopane i dalie zresztą też - jakoś nie moge sie zebrać
dominika_ 18:51, 07 lis 2016

Machałam do Ciebie dzisiaj