Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogródek pod Gdańskiem 18:03, 30 cze 2012

Do góry
[/img]
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:03, 30 cze 2012

Do góry
No i proszę jak tylko Danusia pochwaliła od razu coś się dzieje.
Danusiu jeszcze raz dziękuję

Ogrodnik mimo woli 17:47, 30 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Wpadłąm na forum na chwilkę, by pokazać powód dla którego nie mam najmniejszej ochoty żyć w zgodze z naturą...... Czasu brak, wszystko się wali i pali.. nie wiadomo w co włożyć ręce...... kasa na rewolucje ogrodowe wyciekła....a tu jeszcze to....... cała instalacja!!!!!!!!!!!!!!!!!! i inne rzeczy poszły w ..... (tu słowa niecenzuralne w wielkiej ilości)... zostałam pozbawiona narzędzia do pracy...... k...a mać.Kable, kabelki..... nie wiadomo co i gdzie...jak to naprawić...... to wieki zejdzie..a warsztat mnie skasuje w cenie tego auta........ grrrrrr....grrrrrrrrrrr Sąsiadom poniszczyła domy.... sąsiadce zimą też tak zjadła auto....... i mówią, że jak jest pies to kuna nie przylezie...... franca jedna wiedziała, że pies za płotem.... do chałupy nie udało się jej wleżć bo podbitka stalowa...z blachy..... (o mądry ten mój M, że tak to zrobił)....to do auta sięwprowadziła..zimą pachałąsiedo drugiego samochodu, to kostki WC powrzucalismy pod maskę.. pomogło..bo się przymierzała, ale nie wlazła......

No chyba, że to natura oswojona przez człowieka....

Miłego dnia w ogrodzie.... zanosi się na wielki upał....

no o jakiej zgodzie tu można mówić ... jak to czynna napaść ... Anno bądź dzielna bo Ty na wojnie jezdeś ...
Dla odmiany czas na zmiany... 17:41, 30 cze 2012

Do góry
beta napisał(a)
taaaadddaaaam i z bliska[img size=640x480]

beta jak pragnę zakwitnąć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BOSKI !!!! jak wyobrażałam sobie dla moich dzieci to jakbyś z moich myśli wyjeła !!!!!!!!!cudowny
Moje dzieciorki są u babci-będą wieczorem jak im pokaże to chyba będą piszczeć jak szalone i pytać czy mogą też mieć!!!!!!!!
wspaniale-pochwal M talent MA !!!!!!!!
jeny jeny naprawdę piękny !!!! właśnie nie ma takich wysokich nóżek ,nie ma strachu że spadną dzieci,są schodki, ganeczek, donica to już taki lekki rarytasik-fiu fiu !!
Naprawde bombowy -to i tak za mało powiedziane
Efekt mnie powalił........
a jakie kolorki ????
idę ochłonąc na ogródek
Dla odmiany czas na zmiany... 17:33, 30 cze 2012

Do góry
a pomysleć ,że jeszcze dwa miesiące temu ten kącik za szopką wyglądał tak(taczka, beczka i ogólny bałagan)

pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 17:25, 30 cze 2012

Do góry
taaaadddaaaam i z bliska i skrzynaczka na kwiaty-a jakże zapraszam do środka

domek jak widać już częsciowo zamieszkały

Funkie - Hosta 17:22, 30 cze 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
A może to od słońca bo ona rosnie w słońcu a jak ja kupowałem to mi mowil żeby w polcienistym miejscu rosła a ja nie wiedziałam gdzie ja wsadzić zabardzo. Rosnie w tym miejscu rok i rozrosla sie. Szkoda mi ja wywalić ....

Poczytaj tu: http://www.encyklopediahost.info/hvx_wedlug_hostalibrary.html

Słońce nie spowoduje takich zniekształceń co najwyżej przypalenie liści.
HVX jest groźne tylko dla host i innym roślinom nie zaszkodzi. Przenosi się jedynie przez sok, czyli podczas cięcia tym samym narzędziem kwiatów u różnych hosta, dzielenia roślin przy użyciu tych samych narzędzi...Innym roślinom niż hosty w żaden sposób nie zagraża.
Ja nie wahałbym się nawet przez moment czy się jej pozbyć (szkoda trzymać w ogrodzie w sumie bombę zagrażająca innym hostom, jeśli już przez nieuwagę nie zostały zarażone) - można sprawdzić testem, z tym że jest on droższy (około 25 PLN) niż nowa Hosta Gold Standard.
Przez co najmniej dwa lata nie nie wsadzaj w to miejsce żadnej hosty - pozostałe w tym miejscu kawałki korzeni (dopóki się dokładnie nie rozłoży tkanka rośliny) są również siedliskiem wirusa!!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:15, 30 cze 2012

Do góry
Noemi dziękuję ... zdemaskowałaś i namierzyłaś moje 41 )) ... biała pelaśka piękna i w pięknym ujęciu ...

Sebku ... przez Ciebie nie mogłam napisać "dziewczyny jesteście kofane " ... )) ... werbena ... ach wybrana idealnie ...

Butterfly ... no to chyba wszystko czego można sobie życzyć ... plus ta różyczka ... wow ... ale nie brakuje czegoś ... Motylku jeżeli nic nie pokręciłam (to trudne ale mi się zdarza ) to nie tylko ja mam urodzinki ... Ty też ... !!! ... duuużo dużżżo radosnych dni i poranków tylko takich kiedy budzisz się i już wiesz, że jesteś szczęśliwa ... ...

Marzenko pierwsze 12 krzaczków właśnie dostałam ...

Ana nalepsze, że każde zrealizowane rodzi przynajmniej trójkę nowych ... i to jest to

Diano ... weranda jeszcze trochę kosmetyki i barierki potrzebuje ... ale już pije się na niej kawkę cudnie ...

Aniu ... no właśnie ... małż mówi, że zamiast konstancja powinnam na trzecie mieć "kombinancja" ... więc chyba damy radę ... i masz rację ... pozostać sobą w tym pędzącym życiu bez względu na wszystko jest najfajniej ... buziak
Dla odmiany czas na zmiany... 17:15, 30 cze 2012

Do góry
porzeczkowy raj i klematis
Ogródek Hanusi po zimie 17:09, 30 cze 2012

Do góry
Ogrodowy odpoczynek.Będzie w poniedziałek.a dziś zobaczcie gdzie byłam..... .
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:01, 30 cze 2012

Do góry
Kochana..... z okazji osiągniecia pełnoletności....życzę Cie spełnieneia marzeń...... tych malutkich...ale wszystkich........ Piszę egoistycznie, by nie spełniały sie duze...bo wtedy nie będziesz taka jaka jesteś....
Wiec kombinuj, jak te wielkie zamienic w drobne.....

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:42, 30 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Szykujemy się na Anglię, a dziewczyny angielskie już do mnie zjechały

Zaglądam, czy nie ma jakiś nowych informacji o wyjeździe, no i są.
Ja też już spakowana, za półtorej godziny na pociąg, spanie w Wawie i na lotnisko bladym świtem.
Obiecaną naleweczkę,zrobioną "z owoców mirtu w infuzji alkoholu", a właściwie coś w rodzaju likieru, też mam spakowaną.
Śmiszna jest w smaku, zresztą zobaczycie sami.
U mnie gorąc nie do wytrzymania, a w tej Anglii ma być ok. 20 stopni w przyszłym tygodniu, raczej pochmurno. Za to zdjęcia wyjdą lepsze jak nie będzie mocnego słońca, więc nie ma tego złego ... itd.
Do zobaczenia, do jutra.
Wersja mini mini 16:39, 30 cze 2012

Do góry
pączek hortensji, która postanowiła powtórnie zakwitnąć
Wersja mini mini 16:35, 30 cze 2012

Do góry
i moje "kosmiczne" kwiatki

Ogrodowe rewolucje... 16:34, 30 cze 2012

Do góry
Może żeby zachęcić Was do odwiedzin u mnie, wkleję trochę zdjęć. Przeważnie są to zdjęcia z lat ubiegłych. Ten sezon, jak wskazuje na to tytuł wątku, jest czasem zmian, przemeblowań itd..
Patrząc na Wasze ogrody zaczynam myśleć o swoim w sposób "całościowy". Nie mam jednak totalnie zdolności do rysowania, rysunek ze skalą wprawia mnie w przerażenie, ale może poradzę sobie w inny sposób, skupiając się na pojedyńczych rabatach i liczę na Waszą pomoc, wsparcie i sugestie.
Historycznie (2007)

2008

Jak widać panował "lekki" chaos, sadziłam to, co mi się podobało, brakowało mi całościowej koncepcji ogrodu. I może na tym się zatrzymam...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:17, 30 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
szeptem ...

... w poduchach

śliczne zdjęcia weranda zapowiada się bardzo klimatyczna..............pozazdrościć
Z okazji urodzin wszystkiego najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjlepszego
Wersja mini mini 16:16, 30 cze 2012

Do góry
Dowody pączków

pączki w tle

Wersja mini mini 16:09, 30 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Wiem, że powinno się sadzić plamami ale nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam przeplatankę

Wiele rzeczy powinno się robić, ale jak by tak wszystkich słuchać to postęp by nie postępował

Witaj Justyno, znalazłam Twój wątek. Pozdrawiam.

Śliczna przeplatanka!!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:54, 30 cze 2012

Do góry
Izula, Ty wiesz czego ja Ci życzę, bo życzę Ci tego, o czym marzysz - niech się spełniają marzenia małe i duże i niech rodzą się nowe!!!!!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:53, 30 cze 2012

Do góry
Sto lat sto lat, samych niepoważnych dni w poważnym dorosłym życiu....i oby się spełniło

RÓB TO CO KOCHASZ, A NIGDY NIE BĘDZIESZ MUSIAŁ PRACOWAĆ!!!!!

Obyś czuł ten deszcz już zawsze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies