Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielony galimatias

Zielony galimatias

Evchen 15:27, 14 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Ewa nie im starsza tym głupsza... tylko im człowiek bardziej chce tym mniej może Ja jak siedziałam nad swoim projektem to czarna dziura..... zapomniałam nawet jak się ołówek trzyma..... o zestawieniach roślin to już nie wspomnę... A Danusia do mnie jeszcze pisała.... pamiętaj tylko kolory muszą przechodzić, na rabacie nie więcej niż 3 i dodajesz (??), rośliny powtarzasz....itd, itd.... Dla mnie czarna magia to była
Teraz gdy nie myślę nad swoim projektem wszystko wydaje się być takie proste

a to tak.. ja bardzo chcę dlatego bardzo nie mogę.... może się nie starać fcale?...
aktualnie jestem na etapie czarnej dziury i nagłego zdrętwienia palców przy próbach trzymania ołówka
Olśnienia doznaję przy innych ogrodach, ba, nawet ośmielam się udzielać rad ,... Fffaaachura!

Gosia,... z zestawieniami roślin powiedzmy jakoś by było...
ale kształt rabat..?... im więcej myślę tym bardziej dochodzę do wniosku, że WSZYSTKO TRZEBA ZACZĄĆ OD POCZĄTKU, a to groziłoby rozwodem... i to szybkim...

dziewczyny nawet nie wiecie jak to dobrze przeczytać ... i wiedzieć ... że NIE JESTEM SAMA ...

od maja kiedy to za tarasem Greglis wdepnęłam na ogrodowisko przeszłam wszelkie możliwe stany emocjonalne w temacie ja i mój ogród ... wiele lekko można utożsamiać z objawami choroby psychicznej a częstość zmain nastroju śmiało pod labilność emocjonalną podciągnąć ...

zaczęło się od ... zachwytu ... najpierw u Danusi potem u Madżenki ... potem wiele ... wiele innych ... moje fascynacje mnożyły wprost proporcjonalnie foldery, w których zostawiałam zdjęcia z idealnymi rozwiązaniami ...

aż ... tych idealnych rozwiązań nazbierało się na kilka godzin oglądania ... roztropnie o wyborach nie wspomnę ... i tak od zachwytu i pasji budowania zielonego raju doszłam do rozpaczy i niemocy tworzenia ...

plan ... projekt ... zonk - czerwone światło - stop ... właśnie na etapie kształt rabat największe emocje bo "od lenijki" by się chciało ... a i owalami by się chciało ... kolory ? ... ha ... żeby wsi nie było ... przenikające się zielenie ... a potem na wątkach szaleją jeżówki ... rozwary ... dzwonki ... szałwie i takie tam ...

w końcu zdecydowałam ... najpierw wygrana w totka ... potem wynajęta ciężarówka a do niej w kolejności: plantacja cisów ... limki i inne siostry horcie ... trawy w mnogości rodzaju i pokroju ... bukszpanowe kule i stożki ... róże ... jakaś żurawka i jakaś runianka i voila ... sukces gwarantowany ... jakaś rabata się zrobi .. za nią druga a potem obie do zlikwidowania ))) ... i tak od wiosny do wiosny ... pracowicie ... pięknie inaczej i ciągle z misją tworzenia ... ...

tak, że Ewuś "nie irytuj się" ... to proste ... każda rabata ma 3 piętra ... i 3 kolory ... i do 3 razy sztuka a potem "mimo woli" i "kiedyś będzie pięknie"

i tu postawimy kropkę ale zanim ją postawimy to jednakowoż na usta ciśnie się pytanie:
dlaczego do ciężarówki lawendy nie wpakowałaś?????

Ale, co mi tam.. lawenda to przecież u Ciebie... od wspomnianych wątków przepaść mnie dzieli, a w Tobie odnajduję znajome "mila do tego co mam w głowie..."...
ale... co to ja to rzec chciałam?...
Konstancjo, bratnia, a raczej siostrzana duszo! Wszystko co napisałaś to myśli, które mojej głowie spokój odbierają od kilku dobrych miesięcy.. jak Ty je znalazłaś - nie wiem.. ale i mnie jest lżej, że nie jestem osamotniona w swoich zwątpieniach... Trafniej bym tego nie ujęła

Może joint-venture założymy?... z naciskiem na (AD)venture?....
..
nieszka 15:29, 14 sie 2012

Cudna definicja uzależnionych od grzebania w ziemi
"jakaś rabata się zrobi .. za nią druga a potem obie do zlikwidowania ))) ... i tak od wiosny do wiosny ... pracowicie ... pięknie inaczej i ciągle z misją tworzenia ..."
Konstancja30 15:52, 14 sie 2012

Evchen napisał(a)

i tu postawimy kropkę ale zanim ją postawimy to jednakowoż na usta ciśnie się pytanie:
dlaczego do ciężarówki lawendy nie wpakowałaś?????

a bo troszkę mam a resztę to sobie ot tak dla przyjemności własnoręcznie przytargam żeby było tak tradycyjnie

Evchen 20:18, 14 sie 2012

No to mnie uspokoiłaś ! czyli mimo wygranej nadal będziemy zagrzebani w ziemi po uszy.. łącznie z lawendą i różą... i milą do tego co w głowie w dążeniu do 'kiedyś będzie tu pięknie' 'mimo woli"
Z Advenutre się nie wymigasz!
Madzenka 21:07, 14 sie 2012

Ewo odbierz maila
Madzenka 21:10, 14 sie 2012

Evchen napisał(a)
Madżenka,... to może ją naszkicuj.. tą faktografię....

Oj Ev
Madzenka 21:23, 14 sie 2012

Dziewczyny jesteście boskie !!!!
Tak pięknie oddać słowami dylematy ogrodniczki !! Jakże wam zazdraszczam tej lekkości pióra, której miopatrzność pożałowala.
Dodam tylko, że 10 lat temu zakładając moj mini ogródek 72 m2 byłam w tym samym stanie emoonalnym Tak mniej więcej po 5 latach zaczęlam dostawać lekkiego olśnienia Ale ponieważ mamy ogrodowisko szacuję, że wy ten kurs przerabicie w tempie przyspieszonym max 1 rocznym
Ev u Cibeie widzę tylko zawijaski. W romantycznym ogrodzie tylko mogą być zawijaski
Evchen 21:49, 14 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ewo odbierz maila

Madżenoo... odebrałam!
Musiałam przeczytać kilkakroć.. głowa mi zadymiła.. widać było?.....

Odpisałam.. nie wiem czy z sensem bo nadal dym widzę..

Evchen 21:52, 14 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Madżenka,... to może ją naszkicuj.. tą faktografię....

Oj Ev

No co....
kaisog1 21:53, 14 sie 2012

Ewa a na czym stanęło z ......... proj..... rysunkiem?