Rabata przy przejściu na tył ogrodu dostała korę, od razu zrobiło się schludnie, jestem zadowolona Tutaj posadziłam róże, rosną pomiędzy tymi żółtymi krzewami (to 3 jaśminowce wonne Aureus)
Tu posadziłam kalinę kilimandżaro (lewa strona na froncie ogrodu)
Zobaczcie jakie ma pąki i ile ich jest cieszę się
Oczar Jelena posadzony z drugiej strony świerka (dwa patyczki )
Poszerzam rabatę wzdłuż drogi, tam chcę posadzić kupione graby Fastigiata
Zrywanie darni
Tu ziemię mam taką szarą, nie jest to piasek ale taki pieprz. Więc muszę nakopać spore dołki i użyźnić pod drzewa.
Witam
W ubiegłym roku zakładałem trawnik z rolki, około 80 m2, Trawa się ładnie przyjęła. W tym roku po zimie wygrabilem kilkukrotnie trawnik. Pod koniec marca nawozilem trawnik Multigreen Classic Printempo (ręcznie siałem). Na trawniku pojawiły się żółte place. W tym tygodniu posiałem jeszcze raz tym samym nawozem, tym razem siewnikiem.
Mam pytanie, czy powinienem jeszcze coś zrobić aby trawnik się wyrównał ? Czy nawóz który używam jest w waszej opinii odpowiedni?
Trawa po zimie:
Trawa po nawożeniu:
Ciekawostka jest ze miedzy budynkiem trawa wyglada super:
Pewnie, zostaw fotkę. Właśnie tataraku mam najwięcej, bo ma właściwości oczyszczające. Tylko mój jest cały zielony. Jak się dobrze rozrasta, to tym lepiej.
Ula powiem ci, że z niecierpliwością czekam na rozwój tego wszystkiego. Część posadzona w żwirku, część w błotku, część zalana wodą na 10-15 cm. Większość to rośliny bagienne, powinny dać radę nawet jak ta woda wyparuje i pozostanie tylko w głębszych warstwach.
Prawie wcale nie pokazywałam tego kąta.
Narożnik z jarzębiną tuż przy drodze.
Jak widzicie nie mam ogrodzenia.
Jarzębina ma ładne rozgałęziające się pnie.
A pnie jarzębiny utopione są w trzmielinie.