Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:20, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
nie wkrecam się nawet w twój pomysł bo nie rozumiem ale jak on rozwiązuje problem hortensjowej?

Wiadomo, że z hortensjową też coś trzeba zrobić ... ale dzięki jankosi wywiązała się dyskusja na temat ścieżki, która jest zbyt przytlaczająca, dzieli trawnik zbyt mocno.
Wiele osób zasygnalizowalo, że trzeba poszerzyć tą rabatę, w nogi dac hortkom traw (rozplenica + rozchodniki) i skrócić szpaler ... a może jednak dać jeszcze ze trzy wąskie drzewa?
Ogród z pergolą 18:19, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no Bozenka to matka chrzesna mojego ogrodu

zaprzestań koniecznie, jak stara panna sie zachowujesz!

To się Jankosi dostało. Fajnie byc matką chrzestną, dzięki.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:12, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Renia przycinasz w innym programie. jak nacisniesz prawy przycisk myszki to powinniec ci zaproponowac otworzenie w micjrosof picture office cos takiego i tam zdjęcie edytujesz - przytnij
zamykasz zapisujesz a potem w paint
prosze

Dzięki w paint zrobiłam
Rododendronowy ogród II. 17:37, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Dlaczego ja nie mam takiej teściowej??!!

No cóz wiadomo dlaczego bo ja tylko jeden taki egzemplarz jestem
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:08, 04 lis 2016

Do góry
śśśliiiczne
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:00, 04 lis 2016

Do góry
nie wkrecam się nawet w twój pomysł bo nie rozumiem ale jak on rozwiązuje problem hortensjowej?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:57, 04 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ale jestem cienka w paincie nie umiem tego przyciąć ... mam takie coś na podstawie moich wczesniejszych szkiców

czyli reorganizacja ścieżki, tam gdzie rabata ze ŚŚ na obrzeżach malutki murek z kostki+ławeczka biała, w środku koła na obrzeżach kostka brukowa a w środku żwirek

Renia przycinasz w innym programie. jak nacisniesz prawy przycisk myszki to powinniec ci zaproponowac otworzenie w micjrosof picture office cos takiego i tam zdjęcie edytujesz - przytnij
zamykasz zapisujesz a potem w paint
prosze
Ogród z pergolą 16:51, 04 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)

no niby to takie łatwe

no właśnie
Ogród z pergolą 16:42, 04 lis 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Takie ściągi, to ja lubię
Kopiuję do notatnika i będę się przyglądać i przeglądać
Ewentualnie-jak to zasugerowała Asia- poczekam, co Ty wybierzesz i będę miała gotowca

tylko u mnie na patelnie a ty lisciastymi się obsadzasz sąsiadom nerwy podkręcać to bardziej do Cienia bedziesz potrzebować
o której pijemy? 20?
Ogród z pergolą 16:39, 04 lis 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Aniu, kalinę sztywnolistną możesz spokojnie wykreślić (lubi cień): szturpak wąski, wolnorosnący, potrafi przemarzać (liście te zimozielone) i wtedy się odbudowywuje wolno. Mam 5 szt. 10-letnich (uwielbiam ją), więc Ci odradzam. Żaden dereń też nie spełni tych założeń. Postaw na pewniaki.

aha...pewniaki..ok...czyli??
szturpak to który z tej listy?
derenie i kalina out
Ogród z pergolą 16:37, 04 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ja tak mam modrzewia, ale ten mi się akurat nawet podoba Maryś moja wygrała w konkursie ekologicznym na jakimś pikniku na naszym osiedlu. Ja w ciąży, M z sąsiadami wypili i wielkie drzewo do przewiezienia do domu Jechałam wolno, a M siedział połową ciała w samochodzie, a od pasa w górę wystawał przez okno i trzymał drzewo (bo moim małym bobikiem byliśmy) Za nami jechała sąsiadka i mówiła, że wyglądaliśmy tak komicznie, że miała nagrywać

hahahahha dobre! myslałam że jak M do połowy w aucie to taki zgon był
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 16:04, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

laski wy juz zaczęłyscie pić?

Taaaa...ja jeszcze w pracy.... ;(
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 16:03, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a takich dużych świerków nie da rady przesadzić? nie przyjmą się?

Chyba koparką, bo już widzę mojego eMa....poza tym, one za blisko siebie rosną- nie da się wokół nich "operować". Za nimi też nie, bo siatka ...
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 15:59, 04 lis 2016

Do góry
Gosiu pracowity weekend miałaś
powiedz szafirki w totalnym cieniu będą kwitły? bo mam takie oczko w kostce przed domem z funkiami i tują na pniu i zastanawiam się nad posadzeniem szafirkow aby zanim funkie ruszą coś się działo.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:36, 04 lis 2016

Do góry
a takich dużych świerków nie da rady przesadzić? nie przyjmą się?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:33, 04 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
W takim przypadku zawszę mówię, że inteligencja przez Ciebie przemawia
Nie wiem czy Ci mówiłam skąd to się wzięło. Kiedys przy okazji różnych zloścliwości w pracy moja koleżanka na nasze usprawiedliwienie powiedziała, że złościwość jest przejawem inteligencji Od tamtej pory tak mówimy

laski wy juz zaczęłyscie pić?
Podmiejski ogródek 14:54, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

sęk w tym aby się wtracać wtedy kiedy ma się wiedzę, Ty ją masz

Ja tylko robię dobre wrażenie
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:40, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ha! a mam cie ! "resume prosimy"
pamietasz jak u mnie na różance z Asią podłapałysmy szachownicę Iwony??
juz laczki zakładałam do szkołki lecieć

Bardzo proszę resume:
"wiem, że nic nie wiem"

Aniu obie jesteśmy chyba w gorącej wodzie kąpane Plus u mnie taki, że laczki mi za wiele przy ściance nie pomogą, więc i głowa zdąży osiągnąć stagnację
Podmiejski ogródek 14:34, 04 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Właśnie widzę, że jak o teściowych, to temat sam popłynął

Przyznam się, że u mnie dwie sprzeczności ze sobą walczą
Z jednej strony jestem introwertyczka i się ludziom w życie wtrącam i nie oceniam, a z drugiej zaczynam widzieć u siebie najgorsze cechy mojego taty. M. in.: właśnie skłonność do pouczania w kwestiach ogrodowych.
W realu niespecjalnie mam nawet okazję do rozmów na ten temat ale obawiam się, że na forum za słabo się hamuję

sęk w tym aby się wtracać wtedy kiedy ma się wiedzę, Ty ją masz i dla nas to pomoc. ale jak mi sie teść do ogrodu wpitala co sam ma zachwaszczony trawnik, chore wszystkie iglaki a borówka którą dostał 8 lat temu od córki stoi uschnieta w donicy jeszcze to nerw mna szarpie konkretny!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:29, 04 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahahhahah posikałam się!!!!!!!!!!!!!!!

Hehehe Ania z perspektywy czasu śmieje się sama, ale w tamtym momencie nie było mi wesoło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies