Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Nett 14:53, 04 lis 2016

makadamia napisał(a)

Dzięki Aniu, staram się.

Ale u Ciebie było trochę inaczej, bo sama prosiłaś o projekt działki.

Gorzej, jak jakaś dziewczyna ma długi wątek, dużo już zrobiła, ja wchodzę do niej dopiero teraz i widzę że to bym zrobiła inaczej, i tamto...
Oj, muszę się wtedy w klawiaturę gryźć. U Ani Pergolowej się nie pohamowałam i razem chyba z 50 stron natrzaskałyśmy. Ale Ania to bratnia dusza, to mi wybaczyła

Albo druga bardzo niekomfortowa dla mnie sytuacja: ktoś pokazuje kawałek działki i prosi, żeby mu roślinki jakieś doradzić. Np.: rodki by chciał. Ani planu, ani reszty działki nie pokaże. A potem okazuje się, że rodki zupełnie gdzie indziej powinny być, a w tym miejscu lepiej co innego zrobić.
No więc proszę o plan, o zdjęcia, o informacje i aż mi głupio, bo nikt inny takich obiekcji nie zgłasza i tylko ja taka roszczeniowa...

Asiu, nie roszczeniowa, tylko odpowiedzialna. Chcesz doradzić dobrze, więc musisz znać warunki. Dla mnie to normalne. Choc i ja dostałam zadanie domowe
makadamia 14:54, 04 lis 2016

anna_t napisał(a)

sęk w tym aby się wtracać wtedy kiedy ma się wiedzę, Ty ją masz

Ja tylko robię dobre wrażenie
Makusia 14:54, 04 lis 2016

"Ania Pergolowa" widzę się przyjęło
zoja 14:54, 04 lis 2016

makadamia napisał(a)

No więc proszę o plan, o zdjęcia, o informacje i aż mi głupio, bo nikt inny takich obiekcji nie zgłasza i tylko ja taka roszczeniowa...

dużo w Tobie samokrytyki
a plany robisz świetne
Constans 14:56, 04 lis 2016

makadamia napisał(a)

Dzięki Aniu, staram się.

Ale u Ciebie było trochę inaczej, bo sama prosiłaś o projekt działki.

Gorzej, jak jakaś dziewczyna ma długi wątek, dużo już zrobiła, ja wchodzę do niej dopiero teraz i widzę że to bym zrobiła inaczej, i tamto...
Oj, muszę się wtedy w klawiaturę gryźć. U Ani Pergolowej się nie pohamowałam i razem chyba z 50 stron natrzaskałyśmy. Ale Ania to bratnia dusza, to mi wybaczyła

Albo druga bardzo niekomfortowa dla mnie sytuacja: ktoś pokazuje kawałek działki i prosi, żeby mu roślinki jakieś doradzić. Np.: rodki by chciał. Ani planu, ani reszty działki nie pokaże. A potem okazuje się, że rodki zupełnie gdzie indziej powinny być, a w tym miejscu lepiej co innego zrobić.

Ja takie roszczenia rozumiem (i myślę że nie tylko ja) Zwyczajnie musisz mieć pogląd na całość, żeby doradzić w części - proste i logiczne

Uciekam do dentysty, bojam się strasznie stąd to moje dzisiejsze gadulstwo
Nett 14:57, 04 lis 2016

Ja też uwielbiam Twoje rysunki, propozycje, wyczucie co pasuje, co nie i bardzo to w Tobie podziwiam. Żebyś jeszcze tak bliżej mieszkała, to już byłoby idealnie.
wrobelki 14:58, 04 lis 2016

O widzisz ja jedną z tych jestem co myśli że widzisz wszystko co u mnie bo ja wiem gdzie co jest i zapominam że tu nie byłaś i że dla innych to nie jest oczywiste Ale zapewniam że nawet jak pisze ktoś co innego niż by się chciało to i tak warto te inne propozycje przemyśleć i zastanowić się co będzię lepsze
Margerytka40 14:58, 04 lis 2016

makadamia napisał(a)

Serio?! Pewnie dlatego, że w połowie przypadków wysmażę długaśnego posta a potem kasuję i piszę wersję dużo łagodniejszą

A i tak mam wrażenie, że jakby policzyć moje posty, to połowa składa się ze "zrób plan!" i "pokaż więcej zdjęć!"

No z tym to się zgodzę akurat . Ale przecież masz rację najczęściej
makadamia 15:48, 04 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)

No z tym to się zgodzę akurat . Ale przecież masz rację najczęściej

Najczęściej. ...

Padlam ROTFL
makadamia 15:57, 04 lis 2016

Zoju,Anetko - dziękuję za dobre słowo Chyba już zakończę ten temat, bo to wygląda jak odprawianie się o komplementy

Wrobelku - oj taak. Wypowiem się u Ciebie, co sądzę o zapodanych zdjęciach skarpy, jak tylko dopadne kompa, bo na komórce nie dam rady