Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 14:38, 04 lis 2016

Iwonka, AniaCh i Aniu Motykowa

Dziewczyny na traktory, do murarki, spawania i kopania rowów
Jeśli wymyślę coś technicznego, to albo wykonam to sama, albo zapłacę komuś, kto to wykona za mnie (za mojego eMa)
Makusia 14:40, 04 lis 2016

anna_t napisał(a)

ha! a mam cie ! "resume prosimy"
pamietasz jak u mnie na różance z Asią podłapałysmy szachownicę Iwony??
juz laczki zakładałam do szkołki lecieć

Bardzo proszę resume:
"wiem, że nic nie wiem"

Aniu obie jesteśmy chyba w gorącej wodzie kąpane Plus u mnie taki, że laczki mi za wiele przy ściance nie pomogą, więc i głowa zdąży osiągnąć stagnację
Makusia 14:47, 04 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Ostatnio mówiła o sznmaragdach na całej długości po prawej stronie aż do warzywnika A kolumnowe graby miały być po lewej, żeby się sąsiadowi liście do basenu sypały
Ale może niech się Marta wypowie, bo jej się tu wcinam

No te szmaragdy na prawo patrz aż do warzywnika, jak mi je Asia-Asiunia-Asieńka wrysowała w formię zielonej kreski, to już NIEMAL dyskusji nie podlegają

Z liściastych po lewo, a przynajmniej ze szpaleru wyjdzie wielkie "g"- poprzestać wypada na zamyśle autorskim, czyli dąb i dwa liściaste plus brzozy na półce i na tyle- musi starczyć Myślę, że brzozy się spisują nieźle...
AnnaCh 14:53, 04 lis 2016

Makusia napisał(a)
Myślę, że brzozy się spisują nieźle...
W sensie, że nieżle śmiecą do basenu?
Makusia 14:55, 04 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
W sensie, że nieżle śmiecą do basenu?

Naturalnie
AnnaCh 14:59, 04 lis 2016

Makusia napisał(a)
Naturalnie
W takim przypadku zawszę mówię, że inteligencja przez Ciebie przemawia
Nie wiem czy Ci mówiłam skąd to się wzięło. Kiedys przy okazji różnych zloścliwości w pracy moja koleżanka na nasze usprawiedliwienie powiedziała, że złościwość jest przejawem inteligencji Od tamtej pory tak mówimy
Makusia 15:00, 04 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Nie wiem czy Ci mówiłam skąd to się wzięło. Kiedys przy okazji różnych zloścliwości w pracy moja koleżanka na nasze usprawiedliwienie powiedziała, że złościwość jest przejawem inteligencji Od tamtej pory tak mówimy

W pełni popieram
makadamia 15:20, 04 lis 2016

Taak, jeśli chodzi o śmiecenie, to drzewa dobrałaś idealnie

Gorzej, że większość rośnie od zachodu, czyli z tej strony, z której wieją wiatry. Czyli najwięcej śmieci jest zapewne u Ciebie w salonie

Wracajmy do zimozielonych:

Żywopłot tujowy po prawej stronie w zasadzie klepnięty
Prawa strona? Bardziej Ci się widzi po całości czy tylko do końca tujek sąsiada? Więcej miejsca na zachciewajki by zostało

Z tymi świerkami to mam zgryzotę. Normalnie bym powiedziała: na razie zostaw, jak dojrzejesz, sama zobaczysz że przeszkadzają i wywalisz. Gruszka mówi "ciąć". A ja jestem sceptycznie nastawiona do cięcia drzew wyższych niż 2 metry - a nie sądzę, żeby udało się te świerki utrzymać na tej wysokości.
Trzem będzie za ciasno, dwa będą głupio wyglądały - zostawiłabym tylko jednego i dalej tak jak Gruszka radziła.

Nadal nie wiem, co wymyśleć jako żywopłot pod brzozami.
Z przodu, gdzie te kółka, mogłyby być cisy kolumnowe. Jeden grubszy z prawej, a trzy cienkie z lewej. Tylko pomyśleć tak musisz, żebyś miała przejście do kompostownika.

Małe kółko przy wejściu do warzywnika to mogłaby być np.: danica.
Duża, pod ogrodzeniem - jakiś stożkowy iglaczek.
Kółko przy drewutni to np.: ostrokrzew - tam cień, powinno być mu dobrze. Tylko nie za blisko ścieżki, bo kłuje

Kawa 15:24, 04 lis 2016

to wszystko przebija moje pojmowanie sprawy
ograniczona jestem bardzo umysłowo bądź tudzież nie rozumiem pojmowania sprawy w sposób dla mnei zrozumiały

hihihi
dobrze ze dzisiaj piątek
anna_t 15:33, 04 lis 2016

AnnaCh napisał(a)

laski wy juz zaczęłyscie pić?