Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jankosia 12:01, 04 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)

Bo Bogdzia ma za mało synów

Ha ha, Anka, normalnie niemożliwa jesteś
A tak poważniej to nie wiem czy Bym Bogdzię za teściową chciała - mam złe przeczucia Niech lepiej koleżanką zostanie
Urszulla 12:32, 04 lis 2016

Bogdziu, pozdrawiam na weekend u mnie nic nowego się nie dzieje w ogrodzie, więc chętnie zaglądam w wolnych chwilach do innych
Basilikum 12:37, 04 lis 2016

nie dosc ze za malo to pewnie jeszcze za mlodych abo za starych
Margarete 15:04, 04 lis 2016

dobre jesteście dziewczyny, dobre...
Ja tam dogadam sie z każdym, nawet ze swoją teściową sie dogadywałam bez problemu
Bogdziu macham!
Pszczelarnia 15:26, 04 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Moje maja pewnie z 15 lat ale nie są wysokie bo je tniemy. Odkad zaczełam ciac to jeden sie nie przebarwia a drugi bardzo słabo. Było mnóstwo siewek dawniej bo starsze gałęzie kwitną i wydają nasiona , te cięte sa za młode ale widziałam jeszcze siewki takie po pól merta miały , miałam wyrwac i wyrzucic ale na razie sa gdybys chciała. Powiem że nie pamiętam czy sa wielopniowe bo rosna pod płotem i pnia nie widac ale z tym nie ma problemu bo jak dwie czy trzy sadzonki razem posadzisz to bedzie wielopniowy.Wydaje mi sie ze jednak wielopniowe sa bo częsc tych pni wycinaliśmy, tak na pewno są wielopniowe.

Bogdziu, zauważyłam a teraz znalazłam potwierdzenie mojego spostrzeżenia w książce (u mnie na wątku tytuł), którą czytam, że klony nie co roku wydają skrzydlaki. Tak jest u nas. Obok mamy wielkie klony i nie co roku mnóstwo siewek. Raczej co 2-3 lata.

Mój ginnala (powinien lada moment trafić do parku we Wro.) niecięty pięknie czerwony był ale szybko opadł - jak to klony.

Basilikum 15:59, 04 lis 2016

Margarete napisał(a)
dobre jesteście dziewczyny, dobre...
Ja tam dogadam sie z każdym, nawet ze swoją teściową sie dogadywałam bez problemu
Bogdziu macham!

z moja przedostatnia bys sie nie dogadala
Bogdzia 17:37, 04 lis 2016

anna_t napisał(a)

Dlaczego ja nie mam takiej teściowej??!!

No cóz wiadomo dlaczego bo ja tylko jeden taki egzemplarz jestem
Bogdzia 17:39, 04 lis 2016

Mala_Mi napisał(a)

Bo Bogdzia ma za mało synów

Buczki ładne i bez liści .. mają piękne pnie. Było złoto - jest srebro

No własnie mój syn tez tylko jeden egzemplarz. Masz racje złoto zamieniło się na srebro i tez jest fajnie. .Buziaki .
Bogdzia 17:45, 04 lis 2016

jankosia napisał(a)

Ha ha, Anka, normalnie niemożliwa jesteś
A tak poważniej to nie wiem czy Bym Bogdzię za teściową chciała - mam złe przeczucia Niech lepiej koleżanką zostanie

No podpadasz mi Monia. Muszę Ci powiedziec że było sporo dziewczyn które chciały mnie za tesciową i to nie ze wzgledu na syna ale ze względu na mnie i to wszystko były moje wieloletnie uczennice więc znały mnie dosc dobrze. Są ludzie którzy cenią obojętnosc tesciowej ale sa tez tacy którzy doceniaja jej starania. Napisałam więcej ale skasowałam bo to nie miejsce na takie rozmowy.
Bogdzia 17:46, 04 lis 2016

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, pozdrawiam na weekend u mnie nic nowego się nie dzieje w ogrodzie, więc chętnie zaglądam w wolnych chwilach do innych

Teraz tylko zaglądanie do innych nam pozostanie , moze dobrze bo jest czas na przeczytanie i obejrzenie co inni zrobili w tym sezonie.