Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogródek pod Gdańskiem 12:27, 24 cze 2012

Do góry
Witaj , dzięki . Poprosiłam już o likwidacje tamtego wątku. Teraz spróbuje wstawić kilka dziś rano zrobionych zdjęć.
Moj ogrodek, to maly płachetek ziemi przy domku jednorodzinnym, nie wielka dzialka, nic spektakularnego, jednak dla mnie w zupełnosci wystarczy. Mam w nim tyle roboty ze z trudem znajduje czas na cos innego , a jak znajde, to mam wyrzuty sumienia że nie pieliłam, nie podwiązywałam, nie opryskiwałam lub nie podlewałam w tym czasie ... i tak w kółko. Bardzo go lubię. Od dwóch lat próbuję stworzyć brame z tych wielkich żywotników nad furtką..
To właśnie tu 12:22, 24 cze 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Te wszystkie detaliki, zakątki mogą być dla nas inspiracją, a ten parawan - po prostu mistrzostwo świata Jak tylko będę miała gdzie - skopiuję go oczywiście.

Danusiu, ten parawan miał być mniej 'przewiewny'. Ale brak materiału sprawił, że jest taki ażurowy.
Wyszperalam z mojego archiwum zdjęcie poprzedniej przesłony kompostu. Też była taka opłotkowo- krużewnicka. Ale garków celowo nie tłukłam.

Pozdrawiam,Dzidka.

Zauroczyły mnie te zdjęcia. Zawsze marzyłam o garnkach na płocie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:18, 24 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Hmmm witaj Siostro

Piekne!!! W sumie to takie podrdzewiale maja urok ogromny ale mialas szczęscie!
Różany sezon 2012 12:17, 24 cze 2012

Do góry
Wszystkie piękne a ja mam pytanie do Ani DS lub do tego kto rozpozna tą różę, dostałam ją w prezencie, a na metce pisało Raphaello - fioletowa, ale takiej róży nie ma obłędnie i mocno pachnie jest ciemniejsza niż na zdjęciu a tak wyglądała po deszczu
To właśnie tu 12:12, 24 cze 2012

Do góry
Nie było łatwo. Paproć zakwita w niewielu miejscach i tylko na krótką chwilę.
Droga do niej była trudna i długa.
A jednak odnalazłam !!!!!!!!!!! Znalazłam kwitnącą paproć.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:02, 24 cze 2012

Do góry
Przyjmij Danusiu i ode mnie najserdeczniejsze życzenia, zdrowia i dalszych sukcesów zawodowych
Różany sezon 2012 11:51, 24 cze 2012

Do góry
Eden Rose

Tea Clipper

Charlotte

Glamis Castle

Mój kawałek raju 11:38, 24 cze 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
quote=monteverde napisał(a)] ?

Miły Przetaczniku, to nie lustereczko tylko kula na zakończeniu stojaka a tak wygląda w całości [img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/170636/original.JPG" width="640" height="480" alt="" class="forum-upload" />
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 11:26, 24 cze 2012

Do góry
nika napisał(a)
Na tarasie stanęły też dodatkowe kwiatowe kompozycje...

Jak widać w tym roku "rządzi" biel i odcienie różu

Nika ! Przepiękne donice , szczególnie ta skrzyneczka mi sie podoba! Kolory kwiatów niesamowite, ja zawsze mam plan ze będę kupowała kwiaty w wybranej tonacji kolorow. Np tylko odcienie rozu, albo bieli i blekitu itd, ale nigdy mienie wychodzi, albo zobaczę coś co " muszę koniecznie miec" albo jak zawinił to co kupiłam to kolor okazuje sie inny niż zamierzony itd.. Ale zazdroszczę tym którzy maja dość silnej woli, i wierze, ze któregoś roku mi tez sie uda. u Ciebie pięknie!!!,
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:25, 24 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Konstancjo pomysły masz gustowne - ja twą werandę już kofam
Biała będzie,czy złamany błękit,a może seledynowa ?
Apropo ilości zdjęć...strasznie nam je dawkujesz - o poprawę proszę
Pozdrawiam.....Lena

lenko do aktualnej elewacji "rezydencji" czyli surowy ytong ... ta weranda jak jej nie pomalować i tak będzie jak kwiat na bagnie ... podoba mi się kolor roku BM ... i elewacja z werandą może być takim mariażem na zdjęciach tu http://summerhouse-kalinki.blogspot.com/2012/02/wythe-blue-color-of-year-2012.html

teraz biel i drewniany podest jak w inspiracji

a co do zdjęć ... ... jak będzie co pokazać to będą i zdjęcia

Właśnie takie schody sobie sprawiłam w domu i o takich kolorach myślę przy budowie mojej werandy, tylko zamieniam niebieski na szrość
Mój jesienny ogród 11:05, 24 cze 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Romciu, Jesteś szybka jak zawsze ja trochę straciłem na szybkości, brak czasu mnie wykańcza, nigdzie nie mogę zdążyć i wiecznie się spóźniam. Ciekawy jestem jak Twoje rewolucje ogrodowe postępują. O papudze coś wspominałem ale o ptakach jest specjalny wątek podam Ci później.
Aldonko, dobry sprzęt to podstawa ale powiem Ci że nie musisz wydawać strasznych pieniędzy, ja wszystko co mam czyli 2 szkła, puszę i statyw kupiłem na allegro. Mam też soniaka ale też mnie wkurzał za kolory miał ciut za zimne, używam go do makro zdjęć. Pokazywałem na poprzedniej stronie trojeść i później Monteverde pisała o niej. Zauważyłem żeś spokojna dziewczyna to może doczekasz takich chwil, bo ja się wszystkim przejmuje i denerwuje a to skraca życie. Pozdrawiam Was i fajnie że mnie odwiedziłyście.
Dziś trochę inne fotki, z b. bliska też lubię po pstrykać .

oczar wiegilijski

Rajska jabłoń to ta parasolka którą tak lubią objadać bażanty.

Patrząc na człowieka można się bardzo pomylić. Nie jestem wcale taka spokojna, dość często przeważa we mnie natura choleryka, o czym wiedzą najlepiej moje dzieci. Uspokaja mnie jedynie praca w ogrodzie, choć czasami za ciężka dla mnie. Gdybym nie posmarowała rąk jakąś maścią nie przespałabym nocy. Widzę, że ty też cały czas zapracowany. Tak czasami myślę, że człowiek jest głupi dodając sobie samemu tyle pracy i obowiązków, zamiast leżeć oglądając TV, czytać książki, odwiedzać znajomych. No ale ten typ tak ma. Pozdrawiam

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:50, 24 cze 2012

Do góry
100 LAT!
Ogród Wandzi 10:48, 24 cze 2012

Do góry
Wandziu imieninowe życzenia ode mnie.....
Ogródek Hanusi po zimie 10:46, 24 cze 2012

Do góry
Trawki pokażę w tygodniu,do wtorku mam gości....ogród odłogiem leży,a potem cały tydzień odchwaszczania.
Mikołajek jeszcze bez koloru

Powojnik nn jeszcze też trzyma fason : ,,nie otwieram drzwi nikomu"

To samo z liatrią

Szałwia trójkolorowa już zaznacza kolory

Pogaduchy skowronków 10:39, 24 cze 2012

Do góry
Słonecznego lata Janom,Jasiom,Danusiom,Wandeczkom,Piotrusiom,Pawełkom.Anulkom,Haniom,
Basiom,Izom,Beatkom i całej naszej ogrodowiskowej braci!

Sosnowo 10:35, 24 cze 2012

Do góry
100 LAT!
Ogród Danuszy - odsłona 2 10:34, 24 cze 2012

Do góry

Danusiu! Zdrowia i zwyżkującej koniunktury!

Mój ogródek pod Gdańskiem 10:03, 24 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Wyręczyłem Cię Moniko i obróciłem zdjęcie . Piękny taras !!! Pozdrawiam.

Dzięki! Poprosze córkę żeby mnie trochę przeszkolila z tych sprawach .
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:59, 24 cze 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Poranne widoczki

Piękne! U mnie hortensja ma dopiero paczki... Wciąż jest u nas za zimno. jak popatrzylam na Twoje czyste rabaty od razu poczułam konieczność odchwaszczania!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:42, 24 cze 2012

Do góry
to ja też życzę wszystkiego najlepszego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies