Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

Ana 15:04, 21 sie 2012

arcobaleno napisał(a)
Oj - ubieglorocznego swięta dyni nie zapomnę Wybralam się sama z dzieciakami i nakupiłam tyle dyń, ze myślałam, ze nie dojdę do auta!
Trochę mi wstyd bo ogród zapuszczony nieco, moze mi się uda, choć największe chwasty powyrywać

Hahaha...to tak jak my w tamtym roku teraz wezmę tylko male hokkaido - zjemy na bieżąco, resztę do sloików i na dżemy - jest przepyszna!

Daj spokój Kochana, jak ja wejdę w te Twoje kwiaty! Juz nie mogę się doczekac tych koloróW!!
arcobaleno 15:22, 21 sie 2012

Ja nic na przetwory ani do jedzenia nie zrobiłam - jakoś nie mogę się do dyni przekonać...wszystko stało do dekoracji a potem nasionka wysiałam do warzywnika i..z resztą sama zobaczysz - warzywnik przestał istnieć

Daj spokój Kochana, jak ja wejdę w te Twoje kwiaty! Juz nie mogę się doczekac tych koloróW!!

A weź - już większość przekwitła !
Ana 15:50, 21 sie 2012

dobra dobra Ja tam wiem, że od progu mnie na kolana powalą
arcobaleno 08:21, 23 sie 2012

Pogięło mnie...dosłownie!
Wczoraj nie mogłam rano z łóżka wstać, Mama (pielęgniarka) mi na ratunek o 6 rano przyleciała, rozmasowała, Mąż termofor zagrzał i maścią wysmarował, ketonal wzięłam i jakoś dalam radę - ale łzami się zalewałam z bólu! I tak się kończy walka z chwastami - jakby nie patrzeć - zawsze przegrana! Dziś już lepiej, ale do skarpy już się raczej nie zbliżam - tam wyrywanie chwastów to istne cyrkowe akrobacje :/

Kupiłam sobie wczoraj różowe gaury Bardzo mi się u Domi podobała i czaiłam się na nią i w końcu mam Chyba jeszcze białą dokupię (o ile będzie jeszcze) bo były większe i kwitnące - a te różowe już po kwitnieniu...

Na łupach szpermarketowych opolowałam dwa druciane białe krzesła na ogród - zawsze mi się takie podobały, więc nie przeszłam obok nich obojętnie ! Bedę musiała je wyczyścić i odmalować, ale na razie stoją takie i się z nimi opatrujemy Bardzo lubię wszelkie druciane rzeczy, dlatego też znoszę do ogrodu (ku zgrozie mojego D.) wszelkie druciane kosze i kipy, niektóre są dla mnie siedziskiem, inne osłonkami na donice - na razie nie zdecydowałam się na ich pomalowanie, bo ciągle nie wiem na jaki kolor, ale do tych krzeseł to już chyba wiem, że powinny być białe Chyba, że krzesła też dostaną inny kolor...
Lena 08:40, 23 sie 2012

Pokaż te druciaki!!!

Marto artystko,masz oko,robisz fantastyczne zdjęcia - podziwiam

Ana 09:39, 23 sie 2012

Marta pokazuj druciaki!!! Już mogę zacząć sobie wzdychać?? Jeszcze powiedz, że na Kwiatowej upolowane!
Ana 09:39, 23 sie 2012

A jak teraz samopoczucie? to kręgosłup?? To może przełozymy jutrzejsze spotkanie, żebyś mogła dojśćdo siebie??
arcobaleno 11:05, 23 sie 2012

Ania - druciaki to nie wiem czy Wam przypadną do gustu - bo one takie ogabiaste - no ale mnie się takie dawno marzyły Wczoraj kupiłam - jeszcze 4 zostały To co - obfocić na szybko?

A z moim pogięciem - to gorny odcinek szyjno-barkowo/karkowy - dzis już dużo lepiej - lekko tylko sztywna jestem, ale nie boli już prawie na szczęście Tyle, że robić niewiele mogę, ale w pogaduchach nie przeszkodzi
majkel0326 11:10, 23 sie 2012

Marta,oczywiście,że pokazać krzesła! Uważaj na siebie,odpoczywaj.Takie akrobacje w ogrodzie też czasami dają mi się we znaki,tyle,że u mnie odcinek lędźwiowy najbardziej cierpi.
arcobaleno 11:15, 23 sie 2012

No dobra - to moje druciaki - jeszcze nie czyszczone, ale mam nadzieję, ze nie będzie z tym problemu

Kupione za 30 zł/szt Do tego widzą mi się jakieś żywe różowe/zółte/niebieskie albo zielone poduchy - ale to już w przyszłym roku pomyślę, póki co mam takie podkładki pepcowe