Wybywam wieczorem,kupiłam pstrągi na wieczornego grilla -będą zawijane w cieniutkie paseczki wędzonego boczku i świeże śledzie.Uwielbiam ryby -jadam pod różnymi postaciami-szczególnie te morskie.Na pewno do niedzieli już się nie odezwę.Pozdrawiam.
witam
przepiekne te zdjęcia A miejsce jak z zaczarowanego ogroducudne sceneria jak z bajek o księżniczkach, takie moje pierwsze skojarzenie delikatne,zwiewne urzekające miejsce
po prostu boskie bardzo stylowo to wygląda, połączenie architektury ogrodu i róż
Anemony...pierwsze rozkwitły czerwone,niebieskie i lila są w pąkach.
Zainspirowana Twoimi poczynaniami, też posadziłam u siebie te anemony, ale później. Na razie mają tylko ładne liście. Obok rozrosły się ponad wszelką miarę łubiny i trochę zacieniły te anemony. Czy one zakwitną też w cieniu?
Podziwiam kwitnące piękności i to, że nie ma żadnych chwaściorów.
Pospacerowałam sobie dzisiaj ....wirtualnie...po ogrodach.Piękny spacer i dobra kawka to jest to, co dzisiaj jest mi niezmiernie potrzebne,zawsze jestem zdołowana po wizytach u lekarzy specjalistów...tylko straszą i zakazują....ale niestety muszę się terminowo pokazywać.
Bardzo podobały mi się -nie pamiętam,gdzie przeczytałam- powiedzonka Martek-dopasowały się do aktualnego nastroju:
-miejsce,gdzie nie będę się męczyć
-dusza będzie chciała śpiewać
-tylko leżaczek i koncert ptaków
Takie miejsce to moja "zacieniona" -tam zawsze się odnajduję...
A ja wczoraj miałam śmieszny moment; podczas prac w ogrodzie przefrunęły olbrzymie ptaki, a ja bez sprzętu!, mówię do M. pewnie para boćków na osiedle leci, a on w śmiech, i mówi, że to łabędzie!! no coś mi się za duże wydawały!..ale widać jak się znam
może to będzie Westrerland, jeszcze moment i dowiem się
Bardzo proszę o pomoc - mój bukszpan się sypie
Ma nowe przyrosty z daleka wygląda na zdrowego, ale jak bliżej mu się przyjrzeć - jakby usychał
czy to jakiś grzyb?
Bardzo proszę o pomoc - mój bukszpan się sypie
Ma nowe przyrosty z daleka wygląda na zdrowego, ale jak bliżej mu się przyjrzeć - jakby usychał
czy to jakiś grzyb?
a tu male zmiany na wrzosowisku - sliwa wiśniowa pięknie rośnie, bonsai czeka na strzyżenie...i wprawne oko odnajdzie dwóch nowych lokatorów - dwie thuje shmaragd, brakuje jeszcze jednej kolezanki sredniego wzrostu - chcę zamknąć to wrzosowisko od drogi takim mini stopniowanym szpalerem thujek...reszta jesienią
Potem kulki trafiły do fryzjera, a następnie otrzymaly nowy dywan Teraz - jak dla mnie - prezentuja się dużo lepiej i bardziej elegancko Na żwirku będzą stały ceramiczne donice z białymi i blękitnymi kwiatami i biała latarenka - nadal poszukuję Zgapiam troszkę od zakulkowanej Ani i jej zakątka z ławeczką