Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ania i róże i cała reszta :) 22:14, 11 cze 2012

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 22:13, 11 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenko, która to jest piwonia Sarah, bo nie mam pojęcia.
Wiem tylko, że ta biała z różowymi kreseczkami w środku to Festiva Maxima.
Gratuluję chleba, liczę na zdjęcia rezultatów. Warto było próbować. Teraz już powinien być zawsze dobry, jak go już "wyczułaś".

Ta jasno różowa to Sarah Bernhardt, piszą o niej że jest jasno różowa ze srebrnym odcieniem i moim zdaniem taka jest. a chlebek prosze

Gratuluję udanego wypieku, może wstaw zdjęcie do wątku chlebowego, niech wszyscy zobaczą.
Co do S. Bernhard to kiedyś ją właśnie chyba kupiłam, ale zapomniałam która to. Jest śliczna, rzeczywiście, ale w tym roku po przesadzeniu zakwitła tylko tym jednym pojedynczym kwiatem.
Ania i róże i cała reszta :) 22:12, 11 cze 2012

Do góry
Ostatnie irysy i orliki

Ogród u stóp klasztoru 22:12, 11 cze 2012

Do góry
alinak napisał(a)
a ciekawe czy ktoś kiedyś ogłosi że karmik tez może być rośliną roku. ja jestem za

Witam serdecznie w tym cudnym miejscu, udało mi się przeczytać prawie cały wątek - oczywiście "prawie robi różnicę" więc będę tu częściej gościć....na rfazie jestem pełna zachwytu. A karmik zauroczył mnie bardzo, bardziej niż rdest.
O....! 22:12, 11 cze 2012

Do góry
ieszcze drzewa/krzewy

jaśminowiec

złotokap - Mira, nie kwitnie w tym roku...

miłorząb Tremonia

metasekwoja

kasztanowiec
Ogród Dominiki 22:10, 11 cze 2012

Do góry
A oto nowa trawka w moim ogrodzie: Koeleria glauca (strzęplica sina). Ryzykuję, bo gleba u mnie całkiem inna, niż wymagana (mam glinę, a ta strzęplica lubi,podobno, piachy), ale baaaardzo wpadła mi w oko.
Ania i róże i cała reszta :) 22:09, 11 cze 2012

Do góry
Bardzo przepraszam, że ostatnio nie jestem na bieżąco, ale siada mi komputer.
Na razie staram się zgrywać wszystkie zdjęcia na to, co mam pod ręką.
A jest tego trochę.. i ilościowo i gabarytowo.
Niby zdjęcia z wcześniejszych sezonów mam zgrane na płyty, ale już mi nie wszystko chce się wczytać, wystarczy ryska czy coś i po wszystkim . A przy dzieciach różnie bywa.

Teraz przesiadłam się na notebooka, ale tak mi wolno chodzi, że nie mam siły do niego, pomijam już kwestię, jakie tam wszystko jest maleńkie.
I klawiatura i wyświetlacz.
Niby mamy drugi komputer, ale jak tu się przestawić..
I w dodatku wciąż mnie z niego przeganiają to dzieci, to mąż.

Chyba siada mi karta graficzna ale nie tylko z tego, co widzę.
Nie wiem, co to będzie dalej.

Porcja zaległych zdjęć, dopóki działam
bodziszki:

Kubusiowo 22:09, 11 cze 2012

Do góry
Gosia ale Kubusiowo się zmienia bylinówka wygląda jak po kilku sezonach, teraz widać urok jej kompozycji i koloru, a warzywniak superaśny, wszystkie kwaterki juz zagospodarowane i ten płotek fajowy,

Jak się ma automatyczne nawodnienie zainstalowane to można spać spokojnie a ogród się podlewa

Pozdrawiam i przesyłam uściski imieninowe

Lecę w kulki... 22:08, 11 cze 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

i teraz prawdziwe 5 zł...

o Boże co Ty masz w tej ziemi, odpady radioaktywne?
O....! 22:06, 11 cze 2012

Do góry
deszczowo było...
trochę fotek liści niektórych drzew i krzewów...

grujecznik

tulipanowiec

platan klonolistny

karagana syberyjska

katalpa
Puste pole z wysepką kwiatową 22:03, 11 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Mam problem, i to baaardzo duży. O taki...

Panna dziewanna sama się wsiała, ale w tym roku osiągnęła tak gigantyczne rozmiary, że kompletnie zagłuszyła rosnącego za nią liliowca. Już parę razy przymierzałam się dać jej kopa (tzn. przesadzić ), ale jakoś nie mogłam się zdecydować. Dołem już bardzo dużo liści jej podskubałam, ale ta skubana chyba to lubi, rozpycha się coraz bardziej. Żeby wszystko inne chciało tak rosnąć, jak ona..................Co z nią zrobić????? Dzidka, karczować ją też?
Ale gigantka!!! zajmuje dużo miejsca ale jak rozkwitnie będzie górowała nad wszystkimi w ogrodzie Zostaw ją tam, gdzie rośnie one nie lubią przesadzania, może to bardzo odchorować
Ogród w budowie - nieustającej 22:03, 11 cze 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Dlaczego ja nie pamiętam tej powojnikowej konstrukcji ?
Bardzo mi się podoba.
"Baśniowy" Ogród 22:00, 11 cze 2012

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
Stożki posadziłam na tle szmaragdów,nie wiem czy się nie będą zlewać , sama już nie wiem czy tu pasują,posadzę między nimi coś żółtego ,trzmielinę lub ilex aurea może troszkę rozjaśni.? :

Witaj Basiu, piękny masz teren, śliczny domek i pomysłów w głowie też sporo.
Bardzo mi się u Ciebie podoba.

Jeśli chodzi o Florovit, według mnie możesz opryskać, dolistnie, tym uniwersalnym Florovitem w płynie, 2-3 razy co 15 dni, do połowy lipca.

Stożki super i miejsca dla nich fajne. Ja bym dała coż żółtego - może jakieś żółte niskie kulkowate tujki, albo trawy, albo ostrokrzew Golden Gem, albo tawułę...te trawy mi najbardziej to pasują....
Puste pole z wysepką kwiatową 21:57, 11 cze 2012

Do góry
Mam problem, i to baaardzo duży. O taki...

Panna dziewanna sama się wsiała, ale w tym roku osiągnęła tak gigantyczne rozmiary, że kompletnie zagłuszyła rosnącego za nią liliowca. Już parę razy przymierzałam się dać jej kopa (tzn. przesadzić ), ale jakoś nie mogłam się zdecydować. Dołem już bardzo dużo liści jej podskubałam, ale ta skubana chyba to lubi, rozpycha się coraz bardziej. Żeby wszystko inne chciało tak rosnąć, jak ona..................Co z nią zrobić????? Dzidka, karczować ją też?
Rododendronowy ogród. 21:56, 11 cze 2012

Do góry
Bogdziu, jak zawsze karygodnie spozniona spiesze (ha, dobre sobie) z gratulacjami Idziesz jak burza i tak trzymaj

A dzieciol jaki rozbojnik. Natura jest niesamowita
Ogród w budowie - nieustającej 21:55, 11 cze 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Bożenko, która to jest piwonia Sarah, bo nie mam pojęcia.
Wiem tylko, że ta biała z różowymi kreseczkami w środku to Festiva Maxima.
Gratuluję chleba, liczę na zdjęcia rezultatów. Warto było próbować. Teraz już powinien być zawsze dobry, jak go już "wyczułaś".

Ta jasno różowa to Sarah Bernhardt, piszą o niej że jest jasno różowa ze srebrnym odcieniem i moim zdaniem taka jest.

[/img]
Ogród w budowie - nieustającej 21:52, 11 cze 2012

Do góry
Gabrielo zobacz jak ładnie podrósł prezent A czy tej lawendzie, co przywiozłaś do Bożenki uszczykujesz czubek dla rozkrzewienia?

Dla odmiany czas na zmiany... 21:49, 11 cze 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A ja bym zrobiła dwie takie same i symetryczne.... W ramie z bukszpanów zwierzającej się ku rogowi domu (tylko zaokrąglonej) wsadziłabym cos na kiju i po dwie kule... Mniej więcej tak:

I może nawet bez wypełniania roślinami, tylko kora i to drobno mielona

to wygląda super

masz talent Dziewczyno!

dziękuję Gosiu
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:47, 11 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
A ja go szukam

Hahaha ale cwaniak się schował moja przybłęda też tak się chowa przed dzieciakami A bukszpan znowymi nóżkami genialny
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:45, 11 cze 2012

Do góry
mira napisał(a)
a na koniec długiego week róże - zaczynają spektakl ....

i bonica zaczyna

i frezja

Co to za niebieskie kwiatki koło różowej Boniki?
Pięknie zestawiłaś żołtą Fresię z zielonożołtym przywrotnikiem, wspaniałe są takie kompozycje kolorystyczne.
A grujecznik naprawdę jesienią pachnie szarlotką, czy piernikiem, bo już nie pamiętam czym.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies