Ania i róże i cała reszta :)
22:14, 11 cze 2012
a ciekawe czy ktoś kiedyś ogłosi że karmik tez może być rośliną roku. ja jestem za
![]()
![]()
i teraz prawdziwe 5 zł...
Mam problem, i to baaardzo duży. O taki...
![]()
Panna dziewanna sama się wsiała, ale w tym roku osiągnęła tak gigantyczne rozmiary, że kompletnie zagłuszyła rosnącego za nią liliowca. Już parę razy przymierzałam się dać jej kopa (tzn. przesadzić), ale jakoś nie mogłam się zdecydować. Dołem już bardzo dużo liści jej podskubałam, ale ta skubana chyba to lubi, rozpycha się coraz bardziej. Żeby wszystko inne chciało tak rosnąć, jak ona..................Co z nią zrobić????? Dzidka, karczować ją też?
Stożki posadziłam na tle szmaragdów,nie wiem czy się nie będą zlewać , sama już nie wiem czy tu pasują,posadzę między nimi coś żółtego ,trzmielinę lub ilex aurea może troszkę rozjaśni.? :![]()
Bożenko, która to jest piwonia Sarah, bo nie mam pojęcia.
Wiem tylko, że ta biała z różowymi kreseczkami w środku to Festiva Maxima.
Gratuluję chleba, liczę na zdjęcia rezultatów. Warto było próbować. Teraz już powinien być zawsze dobry, jak go już "wyczułaś".
A ja bym zrobiła dwie takie same i symetryczne.... W ramie z bukszpanów zwierzającej się ku rogowi domu (tylko zaokrąglonej) wsadziłabym cos na kiju i po dwie kule... Mniej więcej tak:
![]()
I może nawet bez wypełniania roślinami, tylko kora i to drobno mielona
A ja go szukam
![]()
a na koniec długiego week róże - zaczynają spektakl....
![]()
![]()
i bonica zaczyna
![]()
i frezja
![]()