Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:56, 18 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ocia robi się
Wczorajsza wizyta GabiK z M i Laurką

Laurka chyba zadowolona

I próba nocnika w macierzance

Ładniejsze fotki zrobił Jarek. Musimy poczekać aż wrócą z urlopu

Nie zawstydzaj dziewczyny...za kilka lat będzie pannica i jak ktoś to zobaczy, przerąbiesz żywot dziewczynie....... czas szybko leci......
Lawenda w obwódce bukszapnowej miodzio..róże, też....i kule na kradziejstwo pod płotem jak najbardziej pasują

Dwa światy 13:56, 18 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

dopiero teraz przekonałam się do żurawek,na początek 5 sztuk....

Na początek i od razu takie wypasione! Moje to mikruski... Krzewuszki, hosty i wszystkie rośliny gigantyczne! Wspaniały, dojrzały ogród!!! Pozdrawiam

czemu tak późno, sama widzisz jakie są piękne, pozdrawiam Haniu jaka to odmiana?
Ogrodomania Oli 13:54, 18 cze 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 13:54, 18 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu napewno pokupowałaś wysokie odmiany,to stożek wzrostu im machnij jak piszesz,że już takie monstrum a czy te oczko będzie już w sierpniu? a w ogóle to dzisiaj się wstrzymaj z pracą bo u Ciebie podobnież straszny upał 32 st. ja też do domu przyszłam bo za gorąco

Upał nieziemski....w cieniu 32 stopnie....
Chłopaki kopią dół..... własnie M uratował moje oczko wodne.... bo kazaliśmy zrobić schodki na rośliny..wiec wykopali schodki, a jak poszliśmy do roboty..a zostali sami....to zrobili na połowie ..zjeżdżalnie kasująs schodki...... grrrrrrr Na szczęscie reszty nie zdążyli......coś siejeszcze da uratowac.... Chcemy na sierpień uruchomić wodę..napewno bedzie nieskończone...... bo i czas i finanse nas chyba wstrzymają....
Tak było rano..teraz jest 3 razy głebiej i więcej....tyle, że po prawej nie ma już schodków tylko ostry skos...grrrrrr

a to durnie i nie będzie ich? niektóre rośliny potrzebują takich różnic w stawie, jedne lubią głębiej inne płycej być posadzone dobrze jak są takie progi.
Ogrodnik mimo woli 13:48, 18 cze 2012

Do góry
Upał dałw kość nie tylko mi, ale i dla MIśka...... nie wychodził ze swojej rabaty bukszpanowej..... dziurkę tylko pogłebił o kolejne centymetry.....
Ogrodnik mimo woli 13:47, 18 cze 2012

Do góry
Hortensje już maja kwiatki..... wszystkie, ale foto z nowej rabaty....

Nowy powojnik....

Stary pwojnik..przekwita..i też mi się w takim widoku podoba...
Ogrodnik mimo woli 13:45, 18 cze 2012

Do góry
Migawki ze skalniaka...... i chyba na dziś dosć... bo mogę tak w nieskończonosć...

Napewno wskzówka dla zainteresowanych gdzie jest delosperma...... ach i nie wszystkei trytomy wymarzły..... te sie urawowały i przetrwały zimę...

Na okrągło:) 13:44, 18 cze 2012

Do góry
motylla napisał(a)
Super, Aniu! Jakbyś nie kupiła, pewnie do końca by ci zawsze czegoś tam brakowało

Pokażę zdobyczną skrzynkę, która leżała od dawna na składzie opału u taty. Wprawdzie widać , że nie jego (tato Bogdan), ale jakoś do niego trafiła na jakiejś budowie

Przerobiłam ją i mam teraz podręczny narzędziownik na rękawiczki, łopatki, sekator i tym podobne drobiazgi, które zawsze się zawieruszają

Chciałam ja wynieść ze sobą, ale Gosia była czujna
A Zenek... wymiata!!!
Ogrodnik mimo woli 13:43, 18 cze 2012

Do góry
Pełnik chiński.......

Żylistek ucierpiał po zimie..... ale trochę kwatków ma

Tawułki wydarte z zapomnienia i w nowym miesjcu....wokół jeszcze baba jaga....ale czasu brakło... foto już przy lampie..ale to jest flaga narodowa...bo jedne są czerwone....
Ogrodnik mimo woli 13:41, 18 cze 2012

Do góry
Perukowce...trzy..każdy inny..jeden odmawia noszenia peruczki......

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 13:41, 18 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)

moje wrzosowisko z magnolią i bukszpanem na nóżce - zakończone (musiałam zamazać boczne rabaty, gdzie jeszcze niestety wykończenia brak )

rabata kuleczkowa z bukszpanami na nóżce i kulkami danica aurea i pierwszą biżuterią ogrodową ,którą kupił mi M - zakończona

A tu jeszcze mój synuś..gdy mama robi fotki on poprostu maluje

O jaaaaa.... no nie, ja to muszę koniecznie zobaczyć na żywo!
Pięknie, no pięknie jest!!!
Mój kawałek raju 13:41, 18 cze 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)

rozkwita Double Delight
Aniu , cudowna ta róża

Danusiu dziękuję w imieniu róży
Ogrodnik mimo woli 13:40, 18 cze 2012

Do góry

Tak wygląda otoczenie katalpy...tylko żurawek i host brakło..... muszę kupić obrzeże i oddzielić pod katalpą korę od trawy i wokół koreanek..... , itd itp...ale chociaż trawka już rośnie i nie bedzie widok wkurzac co rano wieczór i południe....

A lawendy są w prostokącie obok katalpy..na słoneczku...... podejrzane u Irenki

Ogrodomania Oli 13:39, 18 cze 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 13:36, 18 cze 2012

Do góry
Kaktusy tez zaczynają kwitnać....

Uwielbiam szyszki koreanek..

Pierwsze liliowisko nabiera kolorów....
Mój kawałek raju 13:36, 18 cze 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Piękna fotka,oddaje charakter Twojego ogrodu.

Masz rację Bogusiu, typowo wiejski ogród o wszechstronnym wykorzystaniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:35, 18 cze 2012

Do góry
Maju, czyli wszystkie mamy ten sam problem a zimą lepiej?

i róże pod świerkami, te wyjatkowo zdrowo rosną, ale są chyba 2 gatunki, bo różnia się

Ogrodnik mimo woli 13:34, 18 cze 2012

Do góry
A to moja rabata różana z frontu.... wyglądały po zimie kiepsko..a tu będą ładniejsze niz rok temu ..... chyba usłyszały,że chciałam je wyrzucić..... bo mnie te kółko do koszenia denerwuje..... chyba zostaną.... teraz majatak dużo pąków, że ho, ho, ho jak zakwitną to będzie bajka..teraz pojedyńcze kwiatki

A obok akacja (robinia) powtarza kwitnienie....
Mój mały raj na ziemi :) 13:34, 18 cze 2012

Do góry

Ale pięknie i podusia na leżaczku już wyciągnięta. Moja też, nawet 50 zł rabatu dostałam nią, więc wyszło tanio. W ten weekend testowałam dłuższe leżenie, mogłaby być grubsza bo w kuperek gniecie
Mój kawałek raju 13:31, 18 cze 2012

Do góry
Ania napisał(a)

Te dwa zdjęcia powalają na kolana ostróżka i bodziszek tyle wiem ale jakie dokładnie to są odmiany Aniu?

Aniu to są zdjęcia samych ostróżek jasnoniebieska to Blue Bird, biała to Galahad,ta najciemniejsza'Purple Passion' wszystkie z serii Pacyfic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies