Aniu hosty bardzo ładne, szczególnie te z jasnymi liśćmi, jak się rozrosną będą tworzyć piękną jasną plamę. Ostróżki bajeczne - też kiedyś gościły w moim ogrodzie ale nie wiem co się z nimi stało .
Aniu, masz tak dużą kolekcję roślin - zachwyca nie tylko ich ilość ale przede wszystkim Twoja praca, którą wkładasz w pielęgnację tych piękności A teraz jeszcze oczko wodne.... pracowita pszczółka z Ciebie
Witaj
Masz piękna działkę i miejsce żeby się "wyżyć ogrodowo"
Odnośnie tarasu , mój pomysł to otoczyć go żywopłotem z cisa - proste linie tak jak biegnie taras.Przed cisem drugi niższy z bukszpanu lub kulki,a róg tj.po lewej stronie schodków,posadzić można trzmielinę na pniu ciętą w kulkę.Otoczyć ja bukszpanami i wypełnić np.żurawkami.
Natomiast studnię -mam taką samą,obsadziłam żywopłotem z cisa - potem będę ciąć a w środek można wstawić donicę lub rzezbę
nowy bodziszek posadzony kolor kwiatków jak na zdjęciu może ktoś zna nazwę, bo zgubiłam karteczkę
Cudna róża, wyjątkwo kształtny pąk a płatki pięknie cieniowane
Bodziszek może być taki: Geranium albanum - bodziszek albański, albo taki Geranium palustre - (bodziszek błotny)
Bardziej skłaniam sie do albańskiego
Dziękuję Bożenko
I co mam na barek szlaban...?))))))))))))))
Ja Ci szlabanu nie zakładam. Sama decyduj.Po tych egzaminach to nawet Ci sie należy.
Mogę teoretycznie pić za skończoną szkołę,ale jeszcze dziś i jutro muszę być trzeźwa jak świnia Bożenko ))))))))))
Idę spać bo im więcej powtarzam tym większy mam mętlik w głowie.Na szczęście nie mam z samego rana tego egzaminu
Życzę ci miłego tygodnia Bożenko
Szałwia omączona srebrzysta też bardzo mi się podoba kwitnie fasola na grządce i pnąca Jaś 2 rodzaje niziutkich dzwonków gazanie znalazły miejsce po narcyzach
Lubię ten kolor 3 róży... Miałam kiedyś podobną pnącą, kupioną przez przypadek. Nawet nazwy nie pamiętam... Ale to była moja ulubiona róża o pełnych kwiatach i cudnym zapachu. Budziła zachwyt każdego, kto do mnie przychodził, gałęzie uginały się od ciężaru kwiatów. Nowi właściciele wycięli ją.. nie mogę jej odżałować.. gdybym wiedziała wykopałabym ją i zabrała ze sobą...
Potrafisz uchwycić piękno Danusiu.. bardzo lubię Twoje zdjęcia
Cieszę się Izo, że pokazujesz swój zielony zakątek pełen mięsistych liści i wspaniałych zestawień. Zwłaszcza to mnie urzekło, bo dojrzałam ślicznego orlika z niebieską obwódką
Witaj Danusiu, to orlik z nasion o angielskim rodowodzie
Z mojego poprzedniego pobytu na Chelsea 4 lata temu. Wtedy wysiałam, urosło, zebrałam nasiona, tamte jakaś zima wykończyła, w ubiegłym roku wysiałam zebrane nasiona i są
Narazie b. małe i tylko ten jeden zakwitł, ale mają czas Prawda, że cudny kolor?