Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Richie 23:52, 08 sie 2012

Weroniko Twój ogród ciągle zachwyca a hortensje i róże pięknie się prezentują, widać dobrą opiekę i doświadczenie.
Milin aby zakwitł chyba musi być w parze / 2 różne/ o cechach żeńskich i męskich sadzone nawet w pewnych odległościach. Tak jest u mnie i mimo dużych mrozów / nie był zabezpieczony / co roku obficie kwitnie. Pozdrawiam
Anita1978 09:04, 09 sie 2012

Elfik napisał(a)
Anitko, ja też mam gdzieś w głowie, że do końca sierpnia można zasilać... Ale generalnie, to ja chyba przejdę na Florowit, jest uniwersalny dla wszystkich roślin + kompost...

Do połowy sierpnia słyszałam, a o florovicie też słyszałam- Sebek np reanimował opryskiem z florovitu hortensje-wyglądają lepiej

Weroniko dziękuje- będę zaglądać do tak pięknego ogrodu- jeszcze dzisiaj popatrzyłam - na miły początek dnia
Tobie życzę równie miłego początku tegoż dnia
weronika77 22:30, 09 sie 2012

RICHIE, to muszę poczytać o milinie.

28. Róża SCHNEE WALTZER

31. Róża VIOLETTE PERFUME
EPODLAS 22:34, 09 sie 2012

Piękne te róże, obydwie.
eliza3 22:59, 09 sie 2012

Weroniko, róże jak zwykle bajkowe...
an_tre 23:04, 09 sie 2012

weronika77 napisał(a)
RICHIE, to muszę poczytać o milinie.

28. Róża SCHNEE WALTZER

31. Róża VIOLETTE PERFUME
Festiwal róż weroniko, aż serce się raduje od tego pięknegp widoku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
akanta 21:36, 10 sie 2012

Weroniko,zawsze serdecznie Cię pozdrawiam , dziękuję za uznanie.Myślę ,że to ja mogę się wiele od Ciebie nauczyć.Tak pięknie przedstawiasz swoje róże,co ważne w wielu odsłonach a to z pewnością wielu nam się przyda do dokładniejszej identyfikacji.Dzięki Ci za to! Masz tak wypielęgnowany ogród ,podziwiam nakład pracy.Mnie ogranicza odległość i zdrowie córki więc tylko na taki ogród mnie stać.Były lata ,że mogłam tam jechać tylko na koszenie a przy takim stylu mogę sobie pozwolić nawet na małe zaniedbanie.Wiem,że nie są popularne ani pokazowe takie ogrody ale dla nas najbardziej liczy się fakt aby było gdzie odpoczywać od miejskiego zgiełku z braku możliwości dalszych wyjazdów.Często zaglądam do Twojego ogrodu cichutko ,znam go już na pamięć ale nadal wracam.
akanta 21:44, 10 sie 2012

Richie napisał(a)
Weroniko Twój ogród ciągle zachwyca a hortensje i róże pięknie się prezentują, widać dobrą opiekę i doświadczenie.
Milin aby zakwitł chyba musi być w parze / 2 różne/ o cechach żeńskich i męskich sadzone nawet w pewnych odległościach. Tak jest u mnie i mimo dużych mrozów / nie był zabezpieczony / co roku obficie kwitnie. Pozdrawiam [/quote

Myślę Richie ,że jest obupłciowy bo ja mam go już kilkanaście lat,zakwitł po kilku latach od zakupienia tylko jednołodygowej sadzonki.Nigdy go nie okrywam.Mocno wiosną przycinam zostawiając kilka oczek na drobniejszych pędach wybijających z głównego.Prowadzę w wolnej przestrzeni w formie fontanny.Corocznie mocno przecinam bo wypuszcza zbyt dużo drobniejszych pędów a ja chcę zachować ciągle taką samą formę.
weronika77 19:25, 15 sie 2012

Bożenko, Elizo, Aniu i Akanto za komplementy różane, następne róże z mojego ogródka. Z pozdrowieniami.

Róża 29..........

Róża 32......

Róża 33....

reni 19:28, 15 sie 2012

zachwycające