Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:39, 06 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
A to fotorelacja dla Konstancji jej małż biegał, z opóźnieniem odczytałam wiadomość, więc tylko mogę pokazać swoje początki, bo docelowo liczę na 2 m! dołem dałam jednoroczne, płożące

tylko pliss, nie patrzcie na trawę!

jak to się robi żeby nie zapeszyć ... tfu tfu na wszelki wypadek ... Irenka jakie bidulki? ... mają piękne zdrowe liście ... i kwiat mają ... moje coś w nocy chyba podgryza ... w dzień się chowa tylko ogryzki zostają ... kwiatu nie ma ... jakieś szersze liście mam ... a kwiat piękny ... mam nadzieję, że u mnie też będzie bo słyszałam, że mogą nie zakwitnąć...
Ogród Ewy :) 14:38, 06 cze 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Dzień dobry imienniczko Przepiękne róże! Czy te podpory kupiłaś gotowe czy były robione na zamówienie?

Podpory robił mój M
Dziękuję za odwiedziny miłe słowa Kącik różany ucierpiał bardzo tej zimy, nie ma już Pirouette Mary Rose przesadzone jesienią malutkie, bo mocno cięte były, Laguna też niezbyt dorodna
Ogród Ewy :) 14:30, 06 cze 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Cd ..

pokazałąś więcej, ale dla mnie to i tak już szok!!!
cudnie
Ogród Ewy :) 14:26, 06 cze 2012

Do góry
Eve napisał(a)

3 czerwca 2009
zaczynają kwitnąć Laguna i Pirouette w kąciku różanym koło ławeczki/

Laguna

urzekły mnie Twoje róże... kącik tak niezwykle bajkowy, że aż chciałoby się usiąść w pobliżu i podziwiać kwiaty. Cudne, cudne! Cały Twój ogród jest przepięknie ukwiecony
Ogród Ewy :) 14:15, 06 cze 2012

Do góry
Eve napisał(a)

Dzień dobry imienniczko Przepiękne róże! Czy te podpory kupiłaś gotowe czy były robione na zamówienie?
Ogród Ewy :) 14:09, 06 cze 2012

Do góry

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 14:08, 06 cze 2012

Do góry
nieszka napisał(a) [img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/10/104176/original.jpg[/img]

Piękno masz hortensję Jak i cały ogród!
E.
Pogaduchy skowronków 14:06, 06 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Hej skowroneczki. Beatko - mogę napisać tylko jaka na Południu . Zachmurzone i 12 stopni. W nocy lało , wczoraj lało . Bardzo się cieszę że ziemia nabrała wilgoci (uzupełniałem placki na trawie i może wreszcie uda mi się je załatać przy takiej pogodzie ). Miłego dnia wszystkim.

Witajcie,
Zbyszku moje serce zawsze przyspiesza na te widoki. Jak je widzę, wiem, że jesze parę kilometrów i jest DOM!
Ogród Ewy :) 14:05, 06 cze 2012

Do góry

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 14:01, 06 cze 2012

Do góry
Witam ponownie
Musiałam Wam to pokazać.
Byłam dziś w CO i kupiłam 3 żurawki, według mnie są piękne. Od razu je podzieliłam i uzyskałam 15 sadzonek
Mam teraz pytanie, czy do następnej wiosny mogę je przetrzymywać w doniczkach i w jakich warunkach powinny być??
A teraz fotki

Już po podziale
W cieniu - zacieniona 14:00, 06 cze 2012

Do góry
...w podobnej tonacji...
Nietypowo :D Balkon... 13:52, 06 cze 2012

Do góry

Zielony galimatias 13:51, 06 cze 2012

Do góry
Dzień dobry wszystkim długo mnie nie było, ale nie siedziałam z założonymi rękami Zrobiłam sobie rzut ogrodu i zaczęła się radosna twórczość - częściowo wprowadzona w czyn!.
Tak jak radził Sebek nasadziłam wzdłuż linii ogrodzenia żywopłot mieszany, a w zasadzie jego część Na planie jest on po prawej stronie - pośrodku są 3 dorodne egzemplarze cisa wysokości ok. 1,5-2 m, a po ich bokach po kilka sztuk pęcherznicy żółtej (żeby nie było za ponuro). Nie wiem co posadzić dalej - ciągnąć pęcherznice do końca, czy raczej cisa albo tuje ???.
Udało mi się też zdobyć okazyjnie kulki bukszpanowe, które nasadziłam wzdłuż ścieżki ( nr 3). Rabata będzie wysypana białym żwirkiem. Kulki bukszpanowe pojawią się też na rabatach w całym ogrodzie, bo za sprawą Danusi zakochałam się i w bukszpanach i w cisach
Plan ogrodu jest teraz taki:

Przeraziłam się kiedy zaczęłam spisywać wszystkie rośliny, które mam i które zamierzam posadzić . Na pewno nie jest to zgodne z zasadą Danusi - mało odmian, duży efekt Ale cóż...
W spisie roślin pozycje w kółeczkach już sobie siedzą na swoich miejscach Te bez kółek - są planowane.
Moje dylematy:
1. czy robić żywopłot z cisa po lewej stronie - w formie ciągłej, czy przerwać go jakimiś pnączami????
2. co zrobić obok tarasu, żeby nawiązać do kulistych form bukszpanów i bieli tarasu? może być tak?
"ścieżka bukszpanowa" byłaby na białym żwirku, tak jak ta wzdłuż ścieżki prowadzącej do tarasu.
3. czy hortensje zniosą pełne słońce w ciągu całego dnia? Cienia u nas brak...
4. Mam jeszcze w doniczkach kilka krzewów na które nie potrafię znaleźć miejsca:
2 magnolie: 1 szt Norman Gould i 1 szt merrill. Tą która rośnie wyżej chciałam dać w pobliżu cisa elegantissima, tą bardziej krzewiastą gdzieś w pobliżu tarasu....
2 sztuki azalii mleczno-żółtych - dosadzić je do tej pojedyńczej przy cisie czy raczej np. po obu stronach "ciurkadełka"?....
1 bukszpan, którego chciałabym przyciąć w stożek - ma ok. 1,5 m wysokości. Czy miejsce obok tarasu będzie dobre?
14 kulek bukszpanowych
5. Co posadzić na "tylnej" ścianie ogrodu - chciałabym, by pełniło to również funkcję ochronną - za nami tylko pola, po których nie wiadomo kto chodzi...

Dużo się tego uzbierało, wiem... ale będę ogromnie wdzięczna za pomoc, bo rośliny czekają, a małżonek naciska żeby sadzić.... . A niedługo zaczynają się mistrzostwa w piłce, wtedy o sadzeniu mogę zapomnieć...
Nietypowo :D Balkon... 13:51, 06 cze 2012

Do góry
Odświeżam wątek w zasadzie po to by go skończyć

Coby dowód był, że projekt ukończony

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:50, 06 cze 2012

Do góry
no i koniec męczarni kochani, ostatnie fota z biblioteczki ogrodowej
temat; żylistki białe i różowe

tu pomieszane z jaśminowcem

W cieniu - zacieniona 13:49, 06 cze 2012

Do góry
Ma być taka,ale to nigdy do końca nie wiadomo...
Mój mały raj na ziemi :) 13:48, 06 cze 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Noemi, wykulkowałam , ba przesunęłam nawet moje przepiękne wrocławskie bukszpany ! Marzenka, co na nie patrzę, myślę o Tobie

troszkę są jeszcze koślawe i do poprawienia, ale rabatka robi wrażenie !
jeszcze tylko ten nieszczęsny cokół domu...... i beton dookoła domu......ale to za jakiś czas......
uczę się (co nie jest łatwe!) cierpliwości

Anula super wyszło ... rabata będzie bardzo reprezentacyjna gratuluję Ci Kochana i dziękuję za fotki
Ogródkowe perypetie:) 13:43, 06 cze 2012

Do góry
Serdecznie gratuluję setki.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:42, 06 cze 2012

Do góry
no i powoli...fiolet, ale roślina czeka na słońce

a tu liatria na tle lawendy, kwiat ma w tym samym kolorze

i przetacznik idealnie pasuje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:33, 06 cze 2012

Do góry
i urocza firletka, która zdominowała mój ogród, ale bardzo ją lubię

niezawodne, rozrastające sie liliowce

ostrózka, moja duma

i runianka, która idzie gdzie chce, muszę ją jakoś ujarzmić!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies