Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Richie 23:45, 13 sie 2012

Irenko, kilka dni mnie nie było a tu takie ładne "ptaszki". Spotkania u Danusi są niesamowite i zostają na długo w pamięci. Magia jej ogrodu dodaje pozytywnej energii i jeszcze bardziej "nakręca" Gratuluję owocnych rozmów i pozdrawiam
Ps. Czy miałaś ze sobą spadochron?
noemi 02:51, 14 sie 2012

Witaj Irenko,
ojej jednak brakło rozwarów ... po powrocie dokupię , bo tak być nie może!!! ...
ptaszki cudne i koszyczek też...czy już obsadzony? ...

pozdrawiam
Pszczelarnia 09:14, 14 sie 2012

Hortensje są fajne. I to nie choroba, przecie. Ireno, za tym Twoim murem, płotem są skarby.
Evchen 09:44, 14 sie 2012

Irenko.. z fasolki takie drzewo?... a jakieś modły przy tym odczyniać trzeba czy tylko wyjątkowej urody ogrodniczka uzyskuje takie efekty?...
Bosskie.. w ogóle rabata hortensjowa, Susan, szałwia... i ten Twój zaraźliwy uśmiech
Ech.... ech... ech....
Lena 09:49, 14 sie 2012

Irenko,jestem zachwycona Twoim ogrodem.Bukszpany wypełnione hortensjami ,ta harmonia i formalny styl rabat - zachwycające - uwielbiam!!!!

Gdzie można kupić taką "ptasią tunikę" ?
boguslaw_r_ 12:19, 14 sie 2012

irena_milek napisał(a)
Buziaki Vivo, pewnie do kolejnego spotkania

a tu mój rycynowiec, wszystkie bujnęły, ale tego chociaż deszcz nie przechylił, ale wielki! a ile nasion będę miała; z tym, że w przyszłym roku posadzę sensownie, w tym jak z łapanki to wyszło! i...podzielę się nasionami, jeśli będą chętni

Witaj Ircia TEN RYCYNOWIEC JEST SUPER Pozdrawki
Milka 15:15, 14 sie 2012

asc napisał(a)
Obejrzałąm.... ależ ten rycynus wielki Ale u Ciebie wszystko wielkei.. począwszy od M a skońćzywszy na hoście

Od Dnausi ładne prezenty...ale od Danusi nie moze być brzydkich prezentów... bo by się to pokłóciło z jej estetyką .

to prawda, Danusia ma świetne wyczucie

rycynowce uwielbiam i sadzę je co roku również z powodu kretów wg mnie, niesamowita roślina
Milka 15:19, 14 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Bardzo ładnie, bardzo mi się podoba... zwróciłam uwagę na szałwię omszoną. Tak pięknie Ci rośnie... Ja w tym roku kupiłam cudną, całą w kwiatach. Wsadziłam, przyszedł ulewny deszcz z gradem, kwiatki zniszczył i tyle pociechy miałam. Teraz wygląda dobrze, ma dużo przyrostów, ale kwiatków ani widu, ani słychu... Mam nadzieję, że w przyszłym roku pokaże co potrafi

zapewne tak będzie Elizo moja rozrosła się bardzo i nadal wypuszcza nowe pędy z kwiatami; za radą naszyszych koleżanek, przycięłąm inną szałwię i już ma pąki, stąd wniosek, że twoja może cię jeszcze zaskoczyć; fajna roślinka, i ona stanowi skarpetę jałowca nutkajskiego pendula, z tym, ze on jeszcze młody, to go nie wiele widać
Milka 15:20, 14 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irenko to co ile mam moja hakone posadzić ?

Marzenko, wychodzi, że co 40-50 cm, bo rośnie kępa na wielkośc 40x80, a jak się za bardzo ścisną, to ucieknie efekt o jaki nam chodzi
justine17 15:22, 14 sie 2012

irena_milek napisał(a)
kolejny mieczyk, któy uciachałam do wazonu, niesamowicie się pokładają

szersza perspektywa, mur przkryty płotkiem z drewna, bo muszę podwiązać wiciokrzewy i pomóc bluszczom, jakoś do muru nie chciały się czepiać; szałwia omszona kwitnie non stop!

WItam
Śliczne rabatki.