Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:33, 13 sie 2012

Hej Elu,
fajny nowy avatarek! Teraz już bym Cię poznała
Swoich oczywiście nie posiałam nawet nie wiem gdzie je podziałam - rozdałam większość, a swoje gdzieś wsadziłam i zapomniałam...
idę zobaczyć cieszę się że rosną!
kaisog1 20:45, 13 sie 2012

Karola widzę nowy "mebel" Superowy
Krys 23:05, 13 sie 2012

Karolina wpadam ,pozdrawiam i zmykam Ławka super
Bogdzia 23:15, 13 sie 2012

Poczytałam do tyłu co u Ciebie. Ławka bardzo ładna.Dobrze ze pozwalasz Gabrysi robic zdjecia, niech sie uczy i to daje radośc. Pozdrawiam.
popcorn 08:25, 14 sie 2012

Małgosiu, Krysiu, Bożenko - dziękuję za odwiedziny

Wczoraj wyrwałam resztki po ogórkach, zebrałam trochę maluszków. Przekopałam kawałek po nich z obornikiem (worek zostawił mi jak zwykle pan od szamba). I tam posadziłam trochę truskawek - nie skończyłam bo się chmurzyć zaczęło, no i była 20ta więc Młodą musiałam położyć spać. 3 rządki wyszły - z sadzoneczek z rozłogów. Ciekawe czy się przyjmą Może dzisiaj po pracy skończę - jeszcze trochę sadzonek do posadzenia mi zostało

Dzisiaj przed pracą zahaczyłam o targ, znowu kupiłam sobie nową jeżówkę - czerwoną pełną - takiej jeszcze nie miałam za to wszystkie inne które były na stoisku już tak

Milego dnia!! A jutro wolne - fajnie, tak w srodku tygodnia! jupi!
popcorn 10:35, 14 sie 2012

Na życzenie Ell - szerszy plan mojego ogródka

Przeszłam się dookoła domu z aparatem po prostu

Od furtki - na środek:

Na prawo:

I bliżej:

Na lewo patrząc:

Nad trawnikiem w przyszlym sezonie popracujemy - szambiarka nam go rozjezdza i takie pasy powstają... póki bukszpanowa obwódka nie zrobi się obwódką chyba zainwestuję w ekobordy, żeby ten żwirek lepiej wyglądał...

No i jak tylko dokupimy działkę za domem, przenoszę warzywnik wraz z beczką na wodę i cudnej urody kompostownikiem. A w ich miejscu - kolejna ławka pod łukiem z różami, na tle cisowego żywopłotu (już rośnie

Truskawki w warzywniku - sadzone wczoraj:

I warzywnik:

Skręcamy w prawo, w stronę tarasu:

Na lewo - przechowalnik czyli wszystko i nic trudno mi się rozstać z tymi roślinkami, większość od śp. Babci...

Taras:
Pszczelarnia 10:35, 14 sie 2012

Widzę ławkę! Oto jak Ogrodowisko udoskonala nasze ogrody! Mnie apetyt wzrósł na multum ławek w ogrodzie.
Karolo, Grandiflory mam. One nie są wysokie i mają urok starych hortensji (nie idą tak w stożki czubate). Kwitną wcześniej niż inne (Limelighty), słońce nie jest im straszne. Takie obserwacje z mojego ogrodu.

Ależ Ty masz rozchodników!!!!!!!!
popcorn 10:38, 14 sie 2012

I dalej:

Schodzimy z tarasu:

Na prawo Anabelka i Grandiflora:

Powoli skręcamy

I rabata do przeróbki przed domem:

już...
popcorn 10:41, 14 sie 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Widzę ławkę! Oto jak Ogrodowisko udoskonala nasze ogrody! Mnie apetyt wzrósł na multum ławek w ogrodzie.
Karolo, Grandiflory mam. One nie są wysokie i mają urok starych hortensji (nie idą tak w stożki czubate). Kwitną wcześniej niż inne (Limelighty), słońce nie jest im straszne. Takie obserwacje z mojego ogrodu.

Ależ Ty masz rozchodników!!!!!!!!

Hej Ewo!
Druga ławka w planach, w miejscu kompostownika w chwili obecnej - tylko niech dokupimy te 300 metrów (chociaż) za płotem
Dzięki za info w sprawie Grandiflory. Zobaczymy jak sobie poradzi - pod północną ścianą... drugi rok u mnie, na razie dobrze sobie radzi

Rozchodniki wszystkie z mojego "chowu" miałam połowę jednego od Teściowej (przywiozłam spod Augustowa) i się rozrósł...
popcorn 12:38, 14 sie 2012

Sobotnia Hot Lava - jeżóweczka z bliska:

Pełnej nie zrobiłam fotki - dzisiaj kupiłam sobie

Pomidorek przed bukszpanem ma się dobrze

A miskant kwitnąć zaczyna:

Skończyłam jedną instrukcję obsługi, zabieram się za kolejną - brr
Ale okres urlopowy, przynajmniej cisza i spokój, więc mogę sobie dłubać powoli