Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Grzebiuszka ziemna 22:04, 06 cze 2022

Do góry
Faktury, fakturki i odcienie:

Dębowe zakątki 22:04, 06 cze 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja miałam w dwóch miejscach, pod gunnerą dwa lata temu i w ubiegłym roku pod jabłonką i liliowcem. Wkładałam do nory takie specjalne kostki na karczownika właśnie, spytaj w ogrodniczym, albo rolnym sklepie( ja kupiłam w rolnym, ale nie pamiętam jak się nazywał ten preparat. ) Pomogło.

A co do jabłonek to jeśli mają choć odrobinkę korzonka posadź w innym miejscu i przytnij jak najniżej, ale powyżej szczepienia. Tak uratowałam naszą, bez problemu odbudowała korzonki i wypuściła z uśpionych oczek na pniu dwie młode gałązki

Suuper, wielkie dzięki za te rady.
Jutro jadę do ogrodniczego i mam nadzieję,ze uda mi się coś właściwego kupić na tego karczownika.

Nie mają nic korzonka. wywaliłam. drzewa się ruszały jak palik słabo wbity

Hosty
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 21:58, 06 cze 2022

Do góry
Pola napisał(a)
To zdjęcia nowego miejsca, troszkę uporządkowane.
Wyznaczone miejsca na dom i wiatę idolek letniskowy.

Znam te pejzaże, cudowne Wspaniałe miejsce do mieszkania i jak wiele już zrobiliście.
Mam nadzieję, że usytuowanie trochę odległe od obleganych w sezonie jezior? Bo ruch turystyczny intensywny. Jakie drzewa zostały?
W ogródku emerytki 21:57, 06 cze 2022

Do góry
gogo napisał(a)

Twój ogród pełen wesołych faktur i kolorów
W moim małym ogródeczku II 21:49, 06 cze 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Tak jak pisałam we wcześniejszym poście do Ciebie byłam w Zakopanem. Oczywiście nie chodziłam po górach. Byłam podwożona do zaplanowanych, atrakcyjnych dla mnie miejsc. W Dolinę Strążyską poszłam tylko 1700 kroków, bo trzeba przecież jeszcze wrócić. Jak wiesz u mnie kiepsko z chodzeniem i muszę dobrze planować każde wyjście. Każdy nowy widok cieszył mnie ogromnie, zwróciłam też uwagę na różne kwiatuszki dziko rosnące. Były tam całe łany żółtych pierwiosnków. Strumień i drewniane mostki, oraz piękny widok na góry to coś co przyciąga mnie jak magnez. Ceny prywatnych parkingów zwalają z nóg, tuż przy wejściu do doliny 30zł za zostawienie samochodu. Nie było wyjścia, bo od miejskiego parkingu spory kawałek, a ja wolałam spacerować po dolinie niż chodnikiem wzdłuż ulicy.

Pod reglami wejście prawie do wszystkich dolin w Tatrach. Często kiedyś bywałam w Zakopanem. Kiedyś wybrałam się z Mają na 2 tygodnie i zwiedziłam dużo nawet weszlysmy na Kasprowy. Bardzo mi się podoba Dolina Białego potoku.Teraz bym już nie weszła też ze względu na nogi. Tylko po płaskim.

Dorotko pięknie wyglądasz nie wtajemniczony nie powiedziałby że masz takie problemy ze zdrowiem.
Najważniejszy jest silna wola i ochota do życia.

Powojnik piękny.. jaka szkoda, że u mnie magnolia, powojnik Montana nie mogą specjalnie rosnąć.

Dorotko przejrzałam pięknie masz.

Pozdrawiam
Dębowe zakątki 21:47, 06 cze 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Wygląda jak Coral sunset, powinna ładnie przebarwiać się przy przekwicie, aż do jasnego kremu

Dzięki ci mądra główko.To moze być Coral Sunset.
Teraz się właśnie tak przebarwia w przekwicie.
Ładnie
Grzebiuszka ziemna 21:46, 06 cze 2022

Do góry
IRYSKOWO
Moc fioletów, ale każdy inny, uwielbiam ten kolor. Jakbyście kiedykolwiek spotkały istotę w fioletowych spodniach, fioletowym szalu, fioletowej kurtce i czapce fioletowej (wersja zimowa ) to na pewno będę ja

I żeby nie było, że człowiek tylko fioletami żyje - trochę słonecznej żółci. Zakwitły iryski wodne w oczku:

Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:42, 06 cze 2022

Do góry
Co mogę podać mojemu rodkowi ?
Już wiem ,że ma jakieś niedobory .

W ogródku emerytki 21:40, 06 cze 2022

Do góry
Zawilec wygląda jakby przymierzał się, żeby niedługo zakwitnąć?

Już wiem, dzięki Ewie Anda, że to róża canina.
Niestety rośnie wielka
Takie ma kwiatuszki.
Blaski i cienie nowego życia 21:37, 06 cze 2022

Do góry
A chyba oprócz róż najbardziej zachwyca mnie bodziszek od Sylwii, zarówno pojedyncze roślinki jak i w grupowym zestawieniu. Widać je z daleka, aż świecą obłędnym fioletem.

Tego widzę z domu, mimo że odwrócony tyłem na końcu rabaty

Pod siatką ogrodzeniową, między tujami też przyciąga uwagę, rośnie wśród jesiennych Marcinków. Ciekawe jak się razem pomieszczą a na końcu obrzeże z bodziszka na liliowcowej, jest nr 1 o tej porze I zdecydowanie przebija orliki i inne kwiecie
W ogródku emerytki 21:32, 06 cze 2022

Do góry

Pierwsza szałwia

Myślałam, że zmarzł, a tu proszę

Pióropusznik strusi
Wilczy ogród 21:27, 06 cze 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Madzia, piękna ta róża w tym zestawieniu dobrze że zrobiłaś zdjęcia co tam chwasty, zresztą ich nie widać, musisz odpuścić. A przywrotnik szaleje, też czekam aż ten od Ciebie się rozrośnie bo piękny jest jak kwitnie...choćby przez chwilę.
W ogródku emerytki 21:25, 06 cze 2022

Do góry
Juka Color Guard, niestety kwiaty będą białe, a nie różowe.

Trochę trawek

W ogródku emerytki 21:20, 06 cze 2022

Do góry
Po deszczu

Ogrodowe wariacje 21:19, 06 cze 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Tak to się dzialo

Super. Bardzo mi się podoba nawet z tymi danikami ❤️❤️
Ogrodowe wariacje 21:18, 06 cze 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Tutaj widać te kulki odznaczające się od reszty

Idealnie. Sadz seslerie na obwódkę . Ja chcę wywalić moje Daniki i dać seslerie albo posadzę ja między daniki.
Do raju daleko - u Ewy 21:15, 06 cze 2022

Do góry
Azalia Chanel

Do raju daleko - u Ewy 21:13, 06 cze 2022

Do góry
Na zdjęciach będzie trochę sprzętu ekpiy, która pracuje w tym tygodniu u nas w ogrodzie. Ciężko wykadrować

Mój ogrodowy pamiętnik 21:10, 06 cze 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Kara za posadzenie zawilców .

A tyle lat walczyłam z powojem i jak w końcu udało mi się go zwalczyć to teraz mam odrosty zawilców . Myślicie że tę walkę można wygrać?

He he he, nie wiem, ostatnio wywalałam zawilce i widzę, że odrastają...
Jak zwalczyłaś powój??? Uporczywym wyrywaniem???
Do raju daleko - u Ewy 21:09, 06 cze 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Takie odbicie w lustrze też bardzo mi się podoba, nieustannie się zachwycam przejściem z przedogródka do ogrodu.

Jolu, dziś przejście wygląda zupełnie inaczej. Domyślasz się dlaczego?
Uwaga! widok mrożący krew w żyłach ogrodnika (a to dopiero początek! :-0 )

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies