Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z perspektywą na przyszłość 05:41, 26 maj 2012

Do góry
Dziś M ma wielki dzień !!!!! Odbiera zamówioną i wymarzoną kosiarkę. Logistycznie i psychicznie przygotowany Miło patrzeć na naszych małych chłopców czasami i ich zabawki. Narazie będzie trenował na trawce na zewnątrz. Jakieś 50 m2, ale co to bedzie za moment.

Poranna fotka z kanapy Część zakorowanych rabat

ps.
Wszystkim Mamom Wszystkiego NAJ NAJ NAJ
Ogród z perspektywą na przyszłość 05:34, 26 maj 2012

Do góry
Wczoraj byłam na zakupach. Kupiłam kolejne Rh 3 szt , 6 berberysów ...i świerk kaukaski na przody. Nie zabrałąm się, więc rośliny czekają na transport.

Swierk będzie w narożniku na wprost

Fotki mojego ulubionego miejsca zakupów

Floriada 2012 02:37, 26 maj 2012

Do góry
Haneczka napisał(a)
Spacerując "wyprostowanymi " alejkami doszliśmy do bimbających drzew.
Grube jutowe worki z krzewami i drzewkami zawieszone łańcuchami na palach.Na "parterze" trawy.
Pionowe nasadzenia na kokosowych matach.
sposób prowadzenia drzew szczególnie owocowych na pierwszym zdjęciu zawsze mi się bardzo podobał, u anglików często zresztą stosowany a te storczyki
Floriada 2012 02:28, 26 maj 2012

Do góry

Niektóre rośliny wymagają przybliżenia.
To z powodu tego hiacynta.
Floriada 2012 02:15, 26 maj 2012

Do góry

Może pomysł na zielony dach?
Rabaty wiosenne jeszcze.
Cały rok w ogrodzie 01:59, 26 maj 2012

Do góry
ŁUCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co z Tobą nie jesteś chora? pozdrawiam
Floriada 2012 01:49, 26 maj 2012

Do góry
Spacerując "wyprostowanymi " alejkami doszliśmy do bimbających drzew.
Grube jutowe worki z krzewami i drzewkami zawieszone łańcuchami na palach.Na "parterze" trawy.
Pionowe nasadzenia na kokosowych matach.
Mój jesienny ogród 01:45, 26 maj 2012

Do góry
Ja też dałem sobie dziś z podlewaniem czadu, najpierw podlałem wodą później EMami. Dziś zrobiłem sobie zdjęcia z funkiami przy oczku te są najmniejsze, już zaczynają kwitnąć..

To jest dzisiejszy urobek z rabaty tulipanowej, całe wiadro a będzie jeszcze tyle samo .
Floriada 2012 01:20, 26 maj 2012

Do góry
Gabrysiu,66 ha powierzchni wystawowej to dużo chodzenia.Floriada ma zupełnie inny charakter niż w Keukenhof -najpiękniejszym wiosennym ogrodzie świata.Oglądałam to jak amator hobbysta i dlatego oczywista oczywistość budziła często moje zdziwienie. Przebywanie z rodziną kochającą naturę i mnóstwo wrażeń to frajda raz na dziesięć lat.
Woda to wciąż dla mnie problem, w ogrodzie izraelskim zwróciliśmy uwagę na ciekawe wyeksponowanie "ciurkadełka".Po tym bloku piaskowca spływa woda ginąc w kamyczkach.Przystaje to idealnie do surowego stylu tego ogrodu.Z tyłu wiekowa oliwka .
O....! 01:15, 26 maj 2012

Do góry
dziewczyny, dzięki za odwiedziny
ostatnio nie jestem w stanie czytać/oglądać wszystkiego na ogrodowisku... jak Wy sobie radzicie, że jesteście na bieżąco ?
teraz przez kilka dni miałam małą przerwę i mam pewnie ogromne zaległosci...

Ania, właśnie wykonuję/pracuję nad tą trochę inną niż moje dotychczasowe rabatą... jej ramy może jutro bedą ( o, juz dzisiaj) skończone... wtedy pokażę

a teraz takie widoczki...
róża rugosa, czarny bez i len

żółta tojeść rozesłana i fiolet irysa syberyjskiego oraz bratków
Mój kawałek raju 00:20, 26 maj 2012

Do góry
rozkwita liliowiec z nowych 30 odmian w tym roku kupionych chaber górski róże szykują się do kwitnienia i piwonie
wiciokrzew pomorski daje niesamowity zapach a lada dzień rozkwitnie jaśminowiec Coronarius aureus i wtedy będzie jego zapach nawet w domu tak silnie pachnie zakwitł jeden z dyptamów i szałwia omszona
Lecę w kulki... 00:12, 26 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...i na dobranoc lub jak kto woli...dzień dobry...
szersze spojrzenie......................, foto przed chandrą...

......zmykam, nie dam rady kolejnych czterech godzin.....
lubię jak trawnik ma ramy....bo wyglada jak rozłożony dywanik

no kochana, tak to się bawić nie będziemy-jaka chandra, zapodaj do mnie na 1 stronę, to dopiero chandra Cię ogarnie

a co tam masz między trawnikiem a rabatami?pasek z kostki?jaak to zrobione jest?i jak się kosi?bo mój M nie bardzo sobie radzi z moimi kantammi i je kosi na całego
Lecę w kulki... 00:04, 26 maj 2012

Do góry
...i na dobranoc lub jak kto woli...dzień dobry...
szersze spojrzenie......................, foto przed chandrą...

......zmykam, nie dam rady kolejnych czterech godzin.....
lubię jak trawnik ma ramy....bo wyglada jak rozłożony dywanik
Ogród w Alei Lipowej... 00:01, 26 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Dobrej nocy Wam życzę, lecę już pa pa

zapalić.....nie zapalić .......hmmmm

NO taaaaaak ! Teraz jeszcze świece i to jeszcze te ładnie pachnące...

Justynko... mówiłam Ci - to forum ogrodnicze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:59, 25 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

rh dalej kwitną

Irenko jak ten rh sie zwie? BOSKI!! moze takiego kupie - zamiast tych 3 ktore spalilam nawozem??
Prawie lisci mu nie widac

ten wg mnie kwitnie najpiękniej, a nazywa się Catawbience

Witam,nie chciałabym się wymądrzać,ale odmiana Catawbiense Grandiflorum ma kolor fiołkowy,a to jest najprawdopodobniej odmiana Progres z "kroplą"czerwonego wina w środku ,rzeczywiście kwitnie pięknie.Trzeba tylko uważać na mróz,bo jest dość wrażliwa.Pozdrowienia
Lecę w kulki... 23:56, 25 maj 2012

Do góry
Wczoraj......brukarze poszli sobie.......
straciłam na pożegnanie, pół dnia.....trudno było się rozstać się.......z pieniążkami
i tytaj powinna być fotorelacja......., ale plac do dziś zasypany piachem, zdjęć nie ma.....

...ale prawie na ukończeniu klomby, o których pisałam....
brakuje jeszcze nasadzeń przy bukszpanach....chciałam delikatną jasnotę lub trzmielinę i chyba jeszcze dojdzie róża....

Nie skończony, ale co mi tam......, proszę...

Ogród w Alei Lipowej... 23:52, 25 maj 2012

Do góry
Dobrej nocy Wam życzę, lecę już pa pa

zapalić.....nie zapalić .......hmmmm
Mój kawałek raju 23:51, 25 maj 2012

Do góry
Wróciłam z ogrodu o 22.10, po podlewaniu ogórki już posadzone i dynie olbrzymie, jutro reszta dyń i cukinie, zdjęcia nie za bardzo bo juz się robiło ciemno jak sobie przypomnialam ,żeby cokolwiek pstryknąć dynie olbrzymie teraz jeszcze malutkie fasola Jaś zaczęła piąć się po leszczynowych kijach kapusta wczesna okopana, sałata po pikowana groszek kwitnie
Bajszowe klimaty 23:35, 25 maj 2012

Do góry
Kto wie co to za potwór?

Przyszedł sobie spać na moim pomidorku, sprawdziłam nic z zewnątrz nie zjadł. To chyba nie turkuć podjadek, bo ma za słabe nogi na kopanie w ziemi. Oczywiście wspaniałomyślnie darowałam mu zycie, bo nie jestem taka, żeby za spanie na moim pomidorku go ukatrupić.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:35, 25 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

laik ... ale jej kanny rosną do 2 metrów prawie !!! ... i żadnych nawozów ... tj żadnych sklepowych same naturalia ... jak u Irenki przeczytałam, że jej przetrwały zimę w trocinach to zadzwoniłam i pytam w czym trzymała nasze ... chyba żałuje, że mi je dała

Jak sobie kury wychodujesz w ogrodzie to też będziesz miala nawóz naturalny chwastów nie będzie bo wyskubią, same zalety

prawie, bo trawki też nie będzie i tylko klepisko, zamiast tego romantycznego zakątku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies