Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 17:52, 06 lip 2012

Kwiaty moich anabelle:

ostróżki

i te oto ... nie znam nazwy

Joaska 17:56, 06 lip 2012

moja hosta jak narazie jedyna taka dorodna:

i wykulkowany bukszpan w sumie to ma 20x20cm i mam takich 11 szt poupychane u babci gdzie znalazłam kilka cm wolnej przestrzeni.

a to różyczki mojej babci

Ciekawa jestem jak się trzymaja moje roślinki po takich upałach... jutro zobaczę co z nich zostało
mam nadzieję, że nic nie padło.
Syla 21:08, 06 lip 2012

Pięknie mnożysz swoje roślinki , a runiankę możesz od razu do gruntu ... Gwarantuję przyjęcie Ja również do swoich żurawek się przymierzę i wymnożę na inne rabaty buziolek
TheMagda 08:34, 07 lip 2012

Powiem tyle: masz rękę do roślin kobieto !!!
Zostawiasz je same a one się tak pięknie rozrastają. Horti są przepiękne!
Podejrzewam, ze kupię kilka jeszcze w tym roku bo mnie skręca z zazdrości

TheMagda 13:08, 25 lip 2012

Witaj Asia, co ciekawego u Ciebie?? Byłaś u babci, masz świeże foteczki ??
Ewcia88 20:56, 28 lip 2012

Świetnie się czyta to co piszesz, śliczna hortensja i hosta że też ja nie wpadłam na pomysł żeby tak sobie rozmnażać i przechowywać, nie miałabym problemu teraz i więcej roślin niż 10 na krzyż pozdrowienia
Welka 16:12, 01 sie 2012

Witam u Ciebie
Ile różnych pomysłów na ogród, co prawda z planów ja nie umiem nic wyczytać, muszę zobaczyć jak to konkretnie będzie wygladało (M. np rysował mi na świanach szafki, półki itp), żłobek żurawkowy genialny, a ile roślin juz Ci sie udało ukorzenić, takie z "kradziejstwa" najlepiej rosną Z wsadzaniem pod sam dom poczekaj aż zrobią elewację, na szczęście M przewidział, ze może się wszystko poniszczyć i nie pozwolił mi sadzić nic pod samym domem, bo faktycznie zniszczone byłoby wszystko.
Pozdrawiam
Joaska 11:39, 06 sie 2012

Witam dziewczymy, dziękuję za odwiedziny.
Ewcia - teraz tez możesz zrobić mini żłobek i rozmnażać, będzie na później.
Ewelina - też podczytuję co u ciebie, a roślinek to chyba sporo ukorzeniłam samych hortensji anabelle będzie z 15szt., limelight troche słabiej ale jakieś 5 malutkich sadzonek chyba będzie,
najlepiej mi idzie z żurawkami i trawami, te się łatwo dzielą i ukorzeniają, mam tez sporo runianki, i trzmieliny tez lubią się ukorzeniać, ostatnio zdobyłam sadzonke kopytnika i podzieliłam ją chyba na 6 malutkich sadzonek, do zadarniania będzie jak znalazł.

Jednego czego żałuję, że nie zaczęłam sadzić i rozmnażać u babci sporo wcześniej, bo miałabym już spore okazy, ale i tak nie jest źle, coś tam na sam początek ogrodu już mam, a wiadomo teraz najważniejsza jest budowa, aktualnie szykujemy masę dokumentów i mamy zamiar w końcu zacząć, a jak sie juz zacznie to jakoś poleci
rabaty pod domem zostawiam na sam koniec, bo wiem że robotnicy niszczą bardzo,
do tej pory M mnie skutecznie powstrzymywał przed sadzeniem to i dalej mu sie to (może ) uda.
Pzdrawiam
TheMagda 11:53, 06 sie 2012

BŁAGAM O FOTKI PRZEDSZKOLA BALKONOWEGO!!!!!!!!!!!!!!!
Joaska 12:13, 06 sie 2012

Kurcze przedszkole balkonowe wylądowało u babci
ale spokojnie już planuję następne
a oto bonsai zrobiony dla uspokojenia nerwowej sytuacji w pracy:

a taki stoi na moim biurku