Jak już pisałam zabrakło mi runianki. Ruszyłam na poszukiwania po okolicy i niestety rozczarowałam się. Znalazłam tylko w Brico sadzonki jednopędowe po 8 zł z groszami!!! Kto im to kupi?! Zamówiłam przez internet przez szkółkę polecaną na wiosnę przez Jagnę - borysławice.pl. Zobaczcie co przyszło. W paczce są jeszcze 3 drzewka Robinia Frisia:
W końcu nie będę narzekać na szkółkę. Sadzonki są wielopędowe za 5zł za szt., więc jestem zadowolona.
Z jednej doniczki zrobiłam tyle sadzonek. Teraz jeszcze trzeba chuchać, żeby się przyjęły, bo pora na dzielenie chyba najgorsza.
Dziękuję ślicznie za podpowiedz, jak wróce do domu po wakacjach to na pewno zrobię jak radzisz.
A ja pozdrawiam z deszczowej Pragi ( w Czechach też leje)
Aniu asc, najpierw sama popróbuję swoich sił - już pierwsze przymiarki zrobione - choć niewątpliwie ekipa u Zbysia to sami profesjonaliści i ciężko będzie mi z nimi konkurować
Aniu monte - dziekuję za ogrodowe komplementy
Bogda, będę pamietać - na razie chwaściory usuwam i niekiedy zaskakuje mnie to co po ich wydarciu odkrywam oto dowód - znalazłam po chwastami malutką, kwitnącą hortensję
Niestety w tym roku wegetacja w Anglii jest spóźniona o 2 tygodnie w porównaniu do lat poprzednich i te rabaty Oudolfa nie były jeszcze w pełni swojego kwitnienia. Zupełnie brakowało różów i amarantów tawułek czy pysznogłówek. Ale jak to mówią nie można miec wszystkiego.