Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

Bogdzia 21:33, 15 lip 2012

danuta_ napisał(a)

Piękna pysznogłówka nie mogę się napatrzec na tą czerwoną wyspe i jeszcze ślicznie wygląda ten iglak wychidzący na spacer po trawie.(ostatnie zdjęcie)

Witaj Bogdziu - cieszę się, że Ci się podoba
Iglak to oczywiście jałowiec - mam z nim trudny orzech do zgryzienia - bardzo się rozrósł - mąż nazywa go "sombrero" - już robiłam podchody wiosną i trochę go podcinałam, ale to wyższa szkoła jazdy , bo w środku ogromna plątanina gałęzi. Może uda mi się cos z niego stworzyć, bo już nie mogę pozwolić na jego swobodny wzrost - wejdzie mi do domu

Niewątpliwie musisz ograniczac ale fajnie wygląda z tym zapałem do spacerowania, a przy tym jest dośc niski i nie zasłania innych roślin. Mnie sie podoba.
danuta_ 21:39, 15 lip 2012

Bogdzia napisał(a)

Piękna pysznogłówka nie mogę się napatrzec na tą czerwoną wyspe i jeszcze ślicznie wygląda ten iglak wychidzący na spacer po trawie.(ostatnie zdjęcie)

Witaj Bogdziu - cieszę się, że Ci się podoba
Iglak to oczywiście jałowiec - mam z nim trudny orzech do zgryzienia - bardzo się rozrósł - mąż nazywa go "sombrero" - już robiłam podchody wiosną i trochę go podcinałam, ale to wyższa szkoła jazdy , bo w środku ogromna plątanina gałęzi. Może uda mi się cos z niego stworzyć, bo już nie mogę pozwolić na jego swobodny wzrost - wejdzie mi do domu

Niewątpliwie musisz ograniczac ale fajnie wygląda z tym zapałem do spacerowania, a przy tym jest dośc niski i nie zasłania innych roślin. Mnie sie podoba.

Ja tez go lubie Bogdziu, bo to jeden z pierwszych iglaków w ogrodzie i zdrowo rośnie - zrobię w tym roku drugie podejście i może jakieś boansai uda mi się uformować
Mala_Mi 23:07, 15 lip 2012

Musisz zwołać ekipę od Zbyszka..... Pięknie Zbyszkowego ostrzygli....
marzena 23:13, 15 lip 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Ale piękne widoki . Jakie to ważne gdy się było i na własne gały wszystko widziało. Kwiaty hortensji olbrzymy a żurawki u mnie też tej spiekoty nie wytrzymały i dużo przypalonych liści.

no właśnie ! jak się widziało wcześniej - to z jeszcze większą przyjemnością wraca się do Twojego ogrodu
nadal bardzo pięknie !
pozdrawiam
monteverde 23:21, 15 lip 2012

Zawsze u Danusi w ogrodzie gustowne nasadzenia i piękne
Matka 23:21, 15 lip 2012

danuta_ napisał(a)
Ja dziś tylko z daleka - rabaty trochę pozarastały - może przyszły tydzień będzie dla nich łaskawy i ostro wezmę sie za porządki

Wieszjakbyś coś tam miała 'wykopyrtnąć'ja chętniutka, że hej...
danuta_ 21:48, 18 lip 2012

Marzenko i ja pozdrawiam i zapraszam oczywiście

Aniu asc, najpierw sama popróbuję swoich sił - już pierwsze przymiarki zrobione - choć niewątpliwie ekipa u Zbysia to sami profesjonaliści i ciężko będzie mi z nimi konkurować

Aniu monte - dziekuję za ogrodowe komplementy

Bogda, będę pamietać - na razie chwaściory usuwam i niekiedy zaskakuje mnie to co po ich wydarciu odkrywam oto dowód - znalazłam po chwastami malutką, kwitnącą hortensję

danuta_ 21:51, 18 lip 2012

Dziś pozdrawiam Wszystkich odwiedzających jeżówkowo

monteverde 22:07, 18 lip 2012

no Danusiu też masz śliczne jeżówki, a hortensja ma ładny kolorek czerwoniutka
EPODLAS 22:08, 18 lip 2012

Mam pysznogłówki i skorzystam z twoje rady, wiosną zacznę je dzielić. Piękne iglaki jak na Sosnowo przystało.