Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:54, 03 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

magia forum, pytasz jak zmienić rabatę a zaraz nowy plan wszystkich dostaniesz

taa łącznie ze zmianą nawierzchni
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:53, 03 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja raczej za cienka w pietach na doradzanie widzisz u mnie wciąż planowanie wlasnie po to aby spójnie było
mam wrażenie ze na przestrzeni tych 2 lat zmienił ci się gust i dlatego tylko jest nie spójny ale myślę ze właśnie max do końca sezonu 2017 to ogarniesz, Ty masz determinację jak mało kto tutaj

Gdybym robiła nawierzchnie dwa lata temu to myślę, że byłby spójny ... a to dostosowanie się do tego co juz zmodziliśmy jest mega trudne
Myślisz?
Ogród, mydło i powidło. 19:50, 03 lis 2016

Do góry
katel napisał(a)
Heptakodium chińskie, cibora zmienna, budleja, Pashmina.

Kasiu musze koniecznie zgłębic Twój watek bo masz wiele nietypowych na forum roślin...
powiedz proszę masz fotki Heptakodium przebarwionego jesiennie? szybko u Ciebie rośnie? szybko gubi liście i jak szybko wisoną dostaje?
będę wdzięczna za informacje o tym drzewku bo zastanawiam sie nad posadzeniem 2szt na srodku ogrodu w rabatach środkowych z trawami ozdobnymi..
Ogród z pergolą 19:45, 03 lis 2016

Do góry
właśnie ja z wysokoscia mam problem..skoro moj dom jest parterowy to ma chyba max 5m nie? to chyba cos takiego myślę..
na ta chwilę Twój ginnal i Andy Heptakodium chińskie wychodza na prowadzenie ale czytam dalej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:43, 03 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
i po co było pytac o te hortensje

magia forum, pytasz jak zmienić rabatę a zaraz nowy plan wszystkich dostaniesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:41, 03 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie jest niespójny ... a co proponujesz żeby był spójny?

ja raczej za cienka w pietach na doradzanie widzisz u mnie wciąż planowanie wlasnie po to aby spójnie było
mam wrażenie ze na przestrzeni tych 2 lat zmienił ci się gust i dlatego tylko jest nie spójny ale myślę ze właśnie max do końca sezonu 2017 to ogarniesz, Ty masz determinację jak mało kto tutaj
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:12, 03 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Renia pare dni mnie nie było i do nadrobienia ponad 200 postów! szok!

podobają mi sie koła Iwony i Asi serpentyna a Monika dobrze zwróciła uwagę na trawnik.

masz piękny ogród ale nie spójny, pewnie z pomocą takich talentów uda się go doprowadzić do perfekcji, na czym Ci zależy

No właśnie jest niespójny ... a co proponujesz żeby był spójny?
NewLife w ogrodzie 19:09, 03 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Beatka pokażesz kuchnie?
priv
anna_t napisał(a)

ja tez maliny musze posadzić ale myslałam że tak co metr się sadzi??
Maliny mam od Mamy z działki ogrodowej. U niej od lat rosną w 3 rzędach, mniej więcej pół metrowym odstępem i zbierało się malinki dobrze. U siebie wkopałam dwa rzędy w odstępach ok 40cm. Powinno być OK. Najwyżej w przyszłym roku wykarczuję

Ogród z pergolą 18:51, 03 lis 2016

Do góry
przeoczyłaś tez pare moich pytań np skąd pomysł że mirabelka na czasie?
wiedziałaś że Heptakodium jest w Rogowie? kurcze ze tez ja podczas naszej wizyty nie wiedziałam na co zwracac uwagę..
Rododendronowy ogród II. 18:33, 03 lis 2016

Do góry
ale numer przyszlam o ginnala popytać a tu akurat troche o nich
powiedz Bożenko masz je pewnie od dawna? wysiał ci sie gdzieś może? jak wysoki jest u ciebie? wielopniowy?
Ogród z pergolą 18:26, 03 lis 2016

Do góry
no były przecie
NewLife w ogrodzie 18:22, 03 lis 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Dynie zajmują pół garażu. Żałuję, że Cię nie odprawiłam z jedną. Tę drugą co do wielkości ledwo napoczęłam a już mam cały gar pure, na 1-go była zupa-krem z dyni a wczoraj kawa late z dynią, przyprawami i bitą śmietaną. Wszystko byłoby cacy, ale nie mam gdzie tych dyń przechować, bo kwiaty (dalie, kany, datury) wjadą do garażu.
POSADZIŁAM MALINY!
Dzisiaj chwilami słońce wyglądało, więc postanowiłam zaryzykować i poszłam do ogrodu. Opatrzność się nade mną zlitowała i na całą godzinę poświeciła mi słoneczkiem. Trochę grzęzłam w błocie, ale 24 krzaczki malin w ziemi i tym samym kolejna sprawa z listy odhaczona. Już gdy porządkowałam z grubsza teren wokół malin zaczął padać grad, deszcz a na niebie kolejny raz pokazała się tęcza. Cala szczęśliwa z działań wróciłam do domu
W tle widać 23 cisy, które czekają zadołowane na stała miejscówkę

W przyszłym roku będę musiała beczkę trochę wkopać i zamaskować. Bardzo ułatwia mi podlewanie deszczówką w ogrodzie, ale taki widok niedopuszczalny w przyszłym sezonie.

ja tez maliny musze posadzić ale myslałam że tak co metr się sadzi??
NewLife w ogrodzie 18:19, 03 lis 2016

Do góry
Beatka pokażesz kuchnie?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 18:18, 03 lis 2016

Do góry
tez masz czarny granit? ja planuje jutro go olejem kokosowym potraktować a wczesniej przy bateriach wacikiem z octem. ale to mam czas akurat na taka zabawę..nacodzień musze coś szybszego znaleźć..?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 18:13, 03 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Kasia u mnie zlew z calym blatem czarny granitowy i woda też mocno wapienna, powiedz czym ty to czyścisz że tak skutecznie? ja mam powoli dosyć...
Przydałby się uzdatniacz wody z jakimś filtrem przeciw wapniowym pod zlewem... Swój blat przemywam wodą z normalnym detergentem, potem samą wodą i "wycieram" karcherem do szyb...Zero smug bez polerowania.
Ogród z widokiem na jezioro 17:58, 03 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja oczywiście na rodki zwróciłam uwage i po raz kolejny muszę je u ciebie pochwalić,w doskonałej są formie
a to niżej takie ładnie przebarwione to co to?azalia jakaś?

Tak to azalia, nie pytaj jaka bo nie wiem, gubię karteczki i zapominam, cóż starsze panie tak mają
Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:27, 03 lis 2016

Do góry
Ewa niewidze czy ten murek masz na prosto czy po łuku ale moze dorobić drugi taki wychodzacy z pierwszego i wtedy szersza rabatka w srodku mogłaby być
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:55, 03 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Aniu ty lecisz w kulki ja kantuję
Aneta dzięki, muszę go wychaczyć w sklepie i doczytac czy drobnym drukiem nie zabraniaja na granicie używać bo z takim czymś tez się spotkałam
Ula napisz cos wiecej o tym zmiekczaczu. za hydroforem moze być? piszesz o inwestycji, jakie to koszta? do samodzielnego montazu jak filtr czy hydraulik wołać?

Drobnym drukiem jest tylko to:
Nie stosować do skór, na niezabezpieczonych powierzchniach drewnianych, niepolerowanym marmurze i granicie.
A granit na blacie jest polerowany. Stosuję dwa lata i nie mam problemu. Ale może wypróbuj u siebie gdzieś w kąciku.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:36, 03 lis 2016

Do góry
Aniu ty lecisz w kulki ja kantuję
Aneta dzięki, muszę go wychaczyć w sklepie i doczytac czy drobnym drukiem nie zabraniaja na granicie używać bo z takim czymś tez się spotkałam
Ula napisz cos wiecej o tym zmiekczaczu. za hydroforem moze być? piszesz o inwestycji, jakie to koszta? do samodzielnego montazu jak filtr czy hydraulik wołać?
Ogród z pergolą 14:31, 03 lis 2016

Do góry
dziewczyny dziękuję ze jesteście i zaglądacie okres Wszystkich Świętych to dla mnie bardzo trudny czas stąd moja nieobecność...

podsumowując wszystkie propozycje zrobiłam listę drzew/krzewów wielopniowych, ktore będę analizować:
1. klon ginala
2. parotia perska
3. kalina sztywnolistna
4. deren kousa
5. stewartia
6. dereń pagodowy
7. kruszyna pospolita
8. dereń syberyjski
9. klon grabolistny
10. heptokodium chińskie
11. dereń jadalny

moje kryteria wyboru to tempo wzrostu, jesienne przebarwienie, jak szybko gubi/dostaje lisci, stanowisko sloneczne, nieosloniete, niewymagający.

a ogrodowo plan na sobote to posadzenie reszty cebul, skoszenie trawy (ostatni raz??) i przedmuch linii nawadniających. muszę ściąć hosty, kanny i moze troche ostatnich fotek zrobię
poza tym w poniedzialek wracam do pracy po ponad połtorarocznej przerwie i musze do tego czasu ogarnąć dom na tip top bo potem dopiero na święta będę mieć czas sprzątnąć porządnie..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies