Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Pszczelarnia 14:54, 03 lis 2016

AniMa napisał(a)
Grzyby zbieramy w okolicach Milicza....chetnych zapraszamy
Jak wracalam od Agi_Pe to w jej okolicach bylo pelno parkujacych w lesnych drozkach....

Byłam i na grzybach i u pana Krasia, pięknie! I żurawie widziałam/słyszałam. Dziękuję za tropy szkółkarskie. I muszę wrócić jeszcze raz nad te jesienne stawy.

Nett 14:55, 03 lis 2016

anna_t napisał(a)
Aniu ty lecisz w kulki ja kantuję
Aneta dzięki, muszę go wychaczyć w sklepie i doczytac czy drobnym drukiem nie zabraniaja na granicie używać bo z takim czymś tez się spotkałam
Ula napisz cos wiecej o tym zmiekczaczu. za hydroforem moze być? piszesz o inwestycji, jakie to koszta? do samodzielnego montazu jak filtr czy hydraulik wołać?

Drobnym drukiem jest tylko to:
Nie stosować do skór, na niezabezpieczonych powierzchniach drewnianych, niepolerowanym marmurze i granicie.
A granit na blacie jest polerowany. Stosuję dwa lata i nie mam problemu. Ale może wypróbuj u siebie gdzieś w kąciku.
Madzenka 06:44, 04 lis 2016

Do czarnego granitu stosuje wyłącznie płyn do okien ze ściereczka z mikrofibry. Jak mi cała rodzina uwali granit róży zlewozmywaku tłuszczem to najpierw ścierka z płynem do naczyń a potem płyn do okien. Od 6 lat granit daje sobie znakomicie rade

Fajne wnetrza i popieram Twojego M. Gdy budowaliśmy dom, to szukaliśmy takich rozwiązań ktorych nie mielismy w poprzednim. Bo w przeciwnym razie po co byłoby sie przeprowadzać
AniMa 07:43, 04 lis 2016

anna_t napisał(a)
Aniu ty lecisz w kulki ja kantuję

Hehehe Dobre
AniMa 07:44, 04 lis 2016

anbu napisał(a)
Setka strzeliła Gratki

Szybko to poleciało, choć ostatnio był zastój. Dziękuje
AniMa 07:46, 04 lis 2016

UlaB napisał(a)
Anie , u mnie wejście rury wodnej jest w piwnicy. Przyszli panowie hydraulicy, wycieli kawałek rury, zrobili odgałęzienie do zmiękczacza i dalej powrót do rury. Cięcie jest już na rurze od wody użytkowej, na ogrodową tego nei stawialiśmy. Musi tez byc podłaczenie do rury kanalizacyjnej, przynajmniej w mojej wersji. To sie stawia w domu, nie na zewnątrz.
Są rózne możliwosci takich zmiękczaczy, my mamy taki z zasobnikiem na sól. Sól kupujemy w formie tabletek (worek bodajże 25kg) - jest to zwykła NaCl czyli sól kuchenna. Cała woda przepłwya przez ten filtr, "śmeici" są wypuszcane do kanalizacji. Smak wody sie nie zmienia, skład chemiczny - bardzo. Do tego mozna dołozyc mineralizator w kuchni przy zlewie - wtedy jest dodatkowa wylewka w blacie.
My mamy zmiękczacz CosmoWater Home 22. Ile ksoztował dokladnie Ci nie powiem, bo razem instalowalismy odkurzacz centralny ale to było ok. 2 tysięcy (zakup w zaprzyjaznionej hurtowni, wiec moze nieco taniej). Podobne zmiekczacze widziałam np. w Casto.
Baterie w łazienkach myjemy co 2 tygodnie i wierzcie mi - są czystsze niz po dniu od mycia z czasów gdy nie mielsicmy zmiękczacza. Kamienia w garnkach, czajniku nie mam w ogole. Zlew w kuchni mam ze stali - nie msuze mówic jaka jest rozncia w utrzymaniu? No i w koncu nei martwie sie o zmywarke, pralke i instalację CO.

Ula a mogę cię prosić o fotkę ustrojstwa. Moi sąsiedzi każdy ma różny i żaden nie pasuje do naszego garażu, bo tam mamy przyłącze...z podłączeniem do kanalizacji tez możne być ciężko bo trzeba by było kuc...w garażu....buuuu
AniMa 07:50, 04 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Byłam i na grzybach i u pana Krasia, pięknie! I żurawie widziałam/słyszałam. Dziękuję za tropy szkółkarskie. I muszę wrócić jeszcze raz nad te jesienne stawy.

Ja już focha u ciebie wstawiłam, że mi nic nie powiedziałaś, ze jedziesz
Ale cieszę, się że byłaś i się podobało. Grzybków pełen kosz i mech piękny.... A muszę jeszcze iść do ciebie popytać
AniMa 07:52, 04 lis 2016

Nett napisał(a)

Drobnym drukiem jest tylko to:
Nie stosować do skór, na niezabezpieczonych powierzchniach drewnianych, niepolerowanym marmurze i granicie.
A granit na blacie jest polerowany. Stosuję dwa lata i nie mam problemu. Ale może wypróbuj u siebie gdzieś w kąciku.

Nett dla Ciebie jeszcze wstawiam zdjęcie kuchni z obrazkami z napisami... bardzie pasowałyby kolorowe napisy, ale biorę co jest no i masz przykład na duo kolor

są kwiateczki
AniMa 07:54, 04 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Do czarnego granitu stosuje wyłącznie płyn do okien ze ściereczka z mikrofibry. Jak mi cała rodzina uwali granit róży zlewozmywaku tłuszczem to najpierw ścierka z płynem do naczyń a potem płyn do okien. Od 6 lat granit daje sobie znakomicie rade

Fajne wnetrza i popieram Twojego M. Gdy budowaliśmy dom, to szukaliśmy takich rozwiązań ktorych nie mielismy w poprzednim. Bo w przeciwnym razie po co byłoby sie przeprowadzać

Ja robię identycznie....po 5x dziennie

Dziękuję, że Ci się podoba...teraz po dodaniu obrazów, zasłon jest troszkę przytulniej...
Nett 08:26, 04 lis 2016

AniMa napisał(a)

Nett dla Ciebie jeszcze wstawiam zdjęcie kuchni z obrazkami z napisami... bardzie pasowałyby kolorowe napisy, ale biorę co jest no i masz przykład na duo kolor

są kwiateczki

Fajna, funkcjonalna kuchnia. Masz kawał blatu do wykorzystania. A te wzorki w oknie, to od rolet? Nie widziałam jeszcze takich.