No właśnie pakuję tobołki.Mrozu nie było,ciekawe jak te wichry mi w ogrodzie rządziły?
Tulipanom płatki pewno już pospadały,trzeba ogłowić.żeby cebulki wzmocnić. Dosadzam dziś ostatnie pomidory,pikuję sałatę, no i....tuptam tu i tam.
Wszystkim zaglądającym zostawiam słoneczko i.....moja pelasię
Witam o poranku i już życzenia z okazji czterech stówek zasyłam,bo za chwilę do swego ogrodu wybywam.A wieczorem,to będzie już pewnie 405.
Dalszego zadowolenia z ogrodowo-weekendowych poczynań w Kubusiowie.
To będzie wspaniałe miejsce!
tulipki z serii Viridiflora jeszcze ładnie kwitną Hollywood i Esperanto borówka ma jagody na dzisiaj wystarczy śpiew słowika mnie usypia, koleś śpiewa cały czas, a mnie chce się spać dobranoc odwiedzającym
wklejam zdjęci a za oknem pięknie słowik śpiewa a już po 23.30 dobry z niego zawodnik kwitnie aronia pigwowiec winobluszcz pięcioklapowy fajnie idzie po słupie
Dzisiaj było ciepło do wieczora prawie, w nocy ma być 8 st., kilka dzisiejszych fotek, warzywka wstawiłam do warzywniczego wątku Irysy niskie jeden z odratowanych floksów szydlastych zakwitł orlik o zółtobiało zielonych listkach ruszają trawy kwitnie jarzębina
Zimę przeżył bez okrywania,podsunęłam mu tylko igliwie pod szyjkę.A może zakwitnie pod koniec miesiąca.Starsze Rhododendrony w moim ogrodzie dopiero zaczynaja kwitnnienie.