Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:28, 10 lip 2012

Do góry
Wspomnienia z wakacji

Toruń o świcie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:28, 10 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

zatem 3xcud ... cudem uratowane wakacje ... cudem jak ten pojazd nam nic już nie wykręci i cudem odnaleziony olej ...

No widzę, że same wspaniałe zawirowania losowe u Was i ze wszystkiego obronną ręką wychodzicie...
Z Twoim poczuciem humoru i dystansem nawet trudne okoliczności nie stanowią chyba problemu ; )Powiem Ci, że nie wiem czy bym tej werandy nie zostawiła w obecnym stanie jest taka czysta i surowa ale, że drewniana, to zachęcająca, aż by się usiadło, powąchało i ręką przegładziło...

Weroniko weranda już zaolejowana na dąb ... podobno stary ... te deseczki pod będą białe ... lubię ją choć nie wiem jak to ugryźć dalej bo mam mieszane odczucia co do barierki ... pewnie wszystkiemu winna designerska elewacja )) ... co do cudów to u nas na porządku dziennym ...

a weranda jest moim oczkiem w głowie ... małż i Nieletnia zwijają się ze śmiechu jak ją kilka razy dziennie zamiatam i myję ... sama mam nadzieję, że ta pasja mi minie bo jesień w tym kraju bywa błotna ... )) a w końcu to wejście do domku ...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:26, 10 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)

A nie chciałabyś na tej plamie białej czegoś znaczącego wielkością np świerk serbski ???? a za żywopłocikiem same kuleczki ??? podsadzone 3 kolorami gatunków roślin ??? tak sobie pomyslałam

Sylwia, ten świerk serbski to nawet miałam w planach, bo chciałam gdzies na tej rabacie taką "choinke na święta" Wybrałam odmianę 'Nana' ale ładnie to ona wyglada tylko na zdjęciach w internecie, na żywo rosnie strasznie nieregularnie. Chyba musiałabym trafić na kilkuletnie drzewko, od razu prowadzone w stożek.... ale z tym kiepsko.

Oglądałam też jodłę kalifornijską 'Compacta' ale coś nie za bardzo jestem przekonana.

Druga sprawa, że ja tą 'Nana' planowałam, zobacz:

Ale może to nie jest taki głupi pomysł, zeby go dac tam gdzie narysowałam to czarne koło...?

Boje się tylko, bo to wysokie drzewo rośnie, i az 4 m szerokości - jak jest już "dorosły"...
Pszczelarnia 22:26, 10 lip 2012

Do góry
Ewuniu przyjmij różyczki z okazji 204 stronki, trochę się zagapiłam zbiory truskawek super, a co z nich robisz? u mnie teraz przez deszcze dużo malin się zmarnowało, nawet dzisiaj 2 razy padało, szkoda owoców pozdrawiam , a ogród piękny
Ogród w Tarnowie 22:25, 10 lip 2012

Do góry
Przyszła pora na kulkowanie u mnie bukszpanów i cisa...

Moje poletko 22:24, 10 lip 2012

Do góry
Ostatnie dwie wisienki jakie się ostały- nie zerwane
Pierwsza ma dziurkę,może być z mięskiem wysokobiałkowym

a druga taka dorodna ,mogłaby trafić na torcik

Ogród Sylwii od początku :) 22:24, 10 lip 2012

Do góry
żywopłot z berberysa Maria

i przycięty

środek tej rabaty zostanie usunięty

Rododendronowy ogród. 22:24, 10 lip 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Bogdziu, ja też śpieszę z serdecznymi gratulacjami. Często zagladam do Twojego watku i wyciagam wskazówki odnośnie uprawy Rh. Już wiem dzięki Tobie jakie błędy popelniłam i tylko nie wiem czy starczy mi czasu aby te błędy naprawić. Powiem Ci tylko, że juz wiem, aby nie rozczarować się niepowodzeniem w uprawie tych pięknych krzewów, to najpierw trzeba im stworzyć odpowiedni mikroklimat, a potem brać się za sadzenie. Dziękuję Bogdziu za cenne wskazówki.

Marysiu jak miło Cię widziec. Dzięki za gratulacje i bardzo się ciesze jeśli mogę pomóc. Tak masz racje stworzenie im odpowiednich warunków to podstawowa sprawa ale liczy się też dobór odmian bo jak są za mało zimotrwałe to i dobre warunki nie pomogą. Bardzo jeszcze raz dziekuję.
Ogród Sylwii od początku :) 22:21, 10 lip 2012

Do góry
przesadzanie begonii w inne miejsce .... W miejsce begonii posadzę żurawki zgodnie z projektem Danusi

Rododendronowy ogród. 22:20, 10 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Bożenko tak jak przeczuwałam ,że się nie wstrzelę na równego tysiaka tak sie stało
Ale przyszłam jak najszybciej się dało
Samych serdeczności i obyś już nigdy nas nie strachała swoim zniknięciem

Celinko dziękuję i straszyc już nie bedę, mam nadzieję. Pozdrawiam serdecznie.Róża przepiękna.
Ogrodnik mimo woli 22:19, 10 lip 2012

Do góry
Anuś, Maja i Marzenko (już obsadzone,(teraz tylko tam gdzie coś wyleci.. i cebulowe.. tu i ówdzie)..... dla Was
Ryby głosu nie mają Ale nie u mnie

I nowe mołżiwości fotograficzne
Moje poletko 22:18, 10 lip 2012

Do góry
Co to jest na moich tujach ? obawiam się ,że to nic dobrego?

Ogród Sylwii od początku :) 22:17, 10 lip 2012

Do góry
Dzisiejsze zakupy
Dokupiłam dodatkowo dwie hortensje Pinky Winky

Trawy i żurawki

Moje poletko 22:16, 10 lip 2012

Do góry
Witajcie
dzięki bardzo ,że tu trafiacie! Po całym dniu fajnie spotkać "znajome twarze"
A jak jeszcze coś miłego się odczyta to nic więcej nie potrzeba
Na działeczkę dzisiaj- krótko popołudniu- zerwać porzeczkę i popatrzeć jak rośnie wszystko.

hortensja -dziwaczka-bo kwiatostany równo na połowie- nareszcie ruszyła!
Tawuła przycięta bardzo nisko ipółokrągło urosła aż za bardzo!

Hortensja-zakupiona na jesieni zaskoczyła mnie ilością przyrostów i kwiatostanów
Rododendronowy ogród. 22:15, 10 lip 2012

Do góry
Bogdziu, ja też śpieszę z serdecznymi gratulacjami. Często zagladam do Twojego watku i wyciagam wskazówki odnośnie uprawy Rh. Już wiem dzięki Tobie jakie błędy popelniłam i tylko nie wiem czy starczy mi czasu aby te błędy naprawić. Powiem Ci tylko, że juz wiem, aby nie rozczarować się niepowodzeniem w uprawie tych pięknych krzewów, to najpierw trzeba im stworzyć odpowiedni mikroklimat, a potem brać się za sadzenie. Dziękuję Bogdziu za cenne wskazówki.

Rajski ogród Ani 22:14, 10 lip 2012

Do góry
Delikatny floks

Pod orzechem 22:11, 10 lip 2012

Do góry
To moja działeczka z lotu gołębia i zaznaczone numerkami kwadraty odpowiadające zamieszczanym zdjęciom co by zobrazować dokładnie co, gdzie i jak wygląda

No to lecimy od początku :

Wjazd na posesję - widok ze środka

Ogródek przed domem od strony ulicy :

W tym ogródku od ulicy rosna cisy i thuje a po środku sosna i samosiejka klonu. Nie znam niestety ich odmian.
Rajski ogród Ani 22:10, 10 lip 2012

Do góry
...i starzy znajomi

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:09, 10 lip 2012

Do góry
Danusiu - ja również spieszę z gratulacjami i z podziękowaniami. Gratuluję tak wielkich osiągnięć i dziękuję za to, że mój ogród staje się coraz piękniejszy. Tylko i wylącznie dzięki Twojej pomocy

Rajski ogród Ani 22:08, 10 lip 2012

Do góry
Liliowce kwitnące dziś w ogrodzie, bo wiecie, że to kwiat jednego dnia
tegoroczny nabytek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies