Jolu widzę, że po mimo takiej zimy róże pięknie u Ciebie przezimowały i czarują swym wdziękiem
Przemku, muszę Ci powiedzieć, że jestem pełna podziwu dla moich roślinek, które z moją pomocą (a niektóre bez) udają, że tej zimy nie było I dzięki im za to.
Dzisiaj walczą z okropnym wiatrem i ulewami, które nadchodzą z napływającymi czarnymi chmurami. Jak tak dalej pójdzie, to nie wiem kiedy będę miała szansę do nich zajrzeć.
A tak już zaczęły kwitnąć dalie
Regenerowany stary bukszpan. Ładnie odbija, ale przed nami dłuuuga droga mam nadzieję, że coś z niego będzie... Może lepiej było nie brać, a poprostu skupić się na tych kulkach co mamy? kiedyś przecież też tak urosną
Do mojej rabatki dołączył grujecznik oraz mała sosenka na pniu Smidtii
Wydawało mi się,że fajnie byłoby mieć jakąś małą kulkę na pniu w tym miejscu -niestety kulek cisowych i bukszpanowych na pniu w okolicy ciężko dostać, więc zdecydowałam się na tę sosenkę, teraz zastanawiam się nad wykończeniem tej rabatki, oto moje pomysły i zapytania:
1. mam trochę miejsca przed żywotnikami może dać tam jakąś trawkę np Morning Light?
2. chciałabym czymś podsadzić buka -mam 3 sadzonki kostrzewy sinej-tu jeszcze w doniczkach czy może lepsza byłaby żurawka np marmalade?
3. duża kępa rozchodnika okazałego- zostawić ją czy lepiej zabrać stamtąd i zastąpić czymś innym
4.wokół sosenki jest jeszcze trochę pustego miejsca, zastanawiam się nad kupieniem kilku małych kulek z bukszpanu albo dosadzeniu kilku karłowych iglaczków, myślę też,że przydałaby się jakaś plama mocniejszego koloru czerwono-bordowa może żurawki albo berebrysy Admiration, jak ten środek zakomponować?
5.czy te funkie to dobre towarzystwo dla grujecznika? Teraz drzewko jest małe i niepozorne i może trochę śmiesznie to wygląda bo funkie go przytłaczają
6. no i ogólnie jakieś sugestie do tej rabatki bardzo mile widziane
No to chyba tyle, może ktoś zechce się wypowiedzieć , z góry dziękuję