Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:21, 03 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

o chorera nie uzywam płynu do okien..ściereczke micro używam ale efekt mnie nie zadawala bo mam wapienną wodę i nawet plucząc w czystej wodzie zostają smugi
ja własnie dlatego zeby plam nie było widać wybrałam czarny i teraz szlag mnie trafia bo ja błysk lubie :/

propozycja moja - zmiekczacz wody na wejściu do domu
i życie staje się prostsze
dużo prostsze

urządzenia i instalacje domowe mające jakikolwiek kontakt z wodą odwdzięczają się za ta inwestycję
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:15, 03 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

pronto granatowe? to jakieś do kamienia specjalne?

Multisurface. Napisane na nim, ze do kamienia też. Taki:
https://dodomku.pl/Pronto_multisurface_5in1_plyn_do_roznych_powierzchni/47504.html

Edit- tym samym myję fronty lakierowane i płytę indukcyjną, i okap szklany
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:45, 03 lis 2016

Do góry
ooooooooooo gratulacje
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:44, 03 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Aniu wróciłam się u Ciebie o dobre 50 stron...czytam ze zrozumieniem...kostki są obłędne...jak dojde do końca zadam ci pytanie

kostki uwielbiam ale najbardziej to że wiem juz co chcę to jest cudowne uczucie
teraz doktoryzuje się w wielopniowych, zasypały mnie dziewczyny propozycjami i czytam i notatki robie co wybrac. będzie podsumowanie
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:39, 03 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Czego ja nie stosuje....nawet chusteczki dla niemowlaków, ale najlepiej mi się sprawdza dobry płyn do okien i ściereczka z mikro....Tylko, że to nie granic...wycenili mi granit drożej niż całą kuchnię...Poza tym bałam się, że będą plamy...
Ale faktem jest, że utrzymanie czystości na nim= nerwica natręctw

o chorera nie uzywam płynu do okien..ściereczke micro używam ale efekt mnie nie zadawala bo mam wapienną wodę i nawet plucząc w czystej wodzie zostają smugi
ja własnie dlatego zeby plam nie było widać wybrałam czarny i teraz szlag mnie trafia bo ja błysk lubie :/
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:36, 03 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Aniu ja stosuję takie proto granatowe w spryskiwaczu- multisurface i jest błyszczący.

pronto granatowe? to jakieś do kamienia specjalne?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:46, 03 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Dla Nett zdjęcie kontrastu czarno białego, wynik kompromisu gustu mojego i eMa (stan zaraz po przeprowadzce)

Aniu jak utrzymujesz czarny granit w kuchni w czystości? ja go kocham nad życie ale gdy błyszczy a to przy użytkowaniu prawie nie wykonalne..masz jakies oleje do granitu?
Ogród z widokiem na jezioro 12:36, 03 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)

ja oczywiście na rodki zwróciłam uwage i po raz kolejny muszę je u ciebie pochwalić,w doskonałej są formie
a to niżej takie ładnie przebarwione to co to?azalia jakaś?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:34, 03 lis 2016

Do góry
Renia pare dni mnie nie było i do nadrobienia ponad 200 postów! szok!

podobają mi sie koła Iwony i Asi serpentyna a Monika dobrze zwróciła uwagę na trawnik.

masz piękny ogród ale nie spójny, pewnie z pomocą takich talentów uda się go doprowadzić do perfekcji, na czym Ci zależy
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:21, 03 lis 2016

Do góry
katel napisał(a)
Magic corner u mnie też się sprawdza , nie trzymam w nim garów raczej takie dodatkowe akcesoria jak mikser, miski, malakser - gary mam tradycyjnie w szafce. Co do zlewu to mam czarny Schock z powłoką cristadur i bardzo łatwo się myje, wodę mam strasznie zakamienioną ale wszystko schodzi.
Potwierdzam też że kosz na śmieci w szafce nie wymaga pokrywy, zapachy się nie wydostają - dopiero jak się szafkę otworzy, moje wiaderko ma 60l.
Tzn. Takie wiadro na worek 60L - bo ile ono ma rzeczywiście to nie wiem

Kasia u mnie zlew z calym blatem czarny granitowy i woda też mocno wapienna, powiedz czym ty to czyścisz że tak skutecznie? ja mam powoli dosyć...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:15, 03 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

Tutaj właśnie potrzeba dokładnych wymiarów: ile masz miejsca z jednej i z drugiej strony.

Te trzy świerki to one w rządku rosną? I mają sobie rosnąć naturalnie? To trochę kiepsko.
Albo je ciąć w ekranik albo zostawić tylko jednego, posadzić przy nim tego klona, co Ci się podoba, drugiego posadzić z drugiej strony (jeśli się zmieści) i posadzić przy nim tą śliwę, a trzeciemu znaleźć inną miejscówkę (w samym rogu, za kojcem?) albo oddać w dobre ręce.

A co do Twoich umiejętności i ich braku - to na początku też kółek nie chciałaś, bo powiedziałaś, że nie dasz rady ich wymierzyć

zgadzam się z Asią,pomierz trochę działeczke i pokaż nam na fotkach miejsce ze sznurkami i warzywnikiem.
a może go zasłonić trawami? koło niego są brzozy w którym derenie mają być prawda? to może pociągnąć te derenie dalej troszke na warzywnik i dalej przejść w trawy.
Marta masz podobny układ jak u mnie i ja sznurki na pranie zrobiłam z boku domu, u ciebie to by było obok ściany z garażem,nie dasz rady ich tam przenieść? będą mniej widoczne i na tyłach zrobi się ładniej wbrew pozorom dla prania wazniejszy jest przeciąg od słońca
a co Ty w tym warzywniku masz? może pojść na całość i wkomponowac warzywa w rabaty?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:04, 02 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
A poza tym chyba Iwona Tośka Ci ja planowała to się jej trzymaj.Napewno o wyższym piętrze pomyślała

Aniu nie zamierzam zmieniać koncepcji Toszki. Problem w tym, że Toszka pozostawiła mi "wolną rękę" w pasach/dywanach no i wybrałam fatalnego wrzosa. Tzn. wrzosy same w sobie są bardzo mi odpowiadające, ale nie ta odmiana, którą kupiłam.
Okularowa jak najbardziej- jak wielokrotnie podkreślałam- musi dostać czas, bo póki co wszystko tam mikroskopijne, a rabata dość spora. Toszka mówiła, że tak będzie, jak będę kupować kurduple...
Zresztą to chyba nie tyle o okularową, czy hortensjową chodzi, co o cały ogród, który jesienią wygląda przygnębiająco- mnie przygnębia bardzo. Wynika to- jak zakładam- właśnie z tego, że wszytko małe jeszcze, a duża część w ogóle nie ruszona.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:40, 02 lis 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
NR 10 - PREMIERA ROKU I ODKRYCIE ROKU - Pashmina = Pompon Flower Circus - chyba w przyszłym roku bedzie zdecydowanie wyżej
Zachwyt wzudza kształt kwiatów - nigdy nei rzowija ich do końca. Kwiaty utrzymywała przez 3 tygodnie nawet w uelwnych deszczach, nie złapała plamistosci.

u mnie kwitnie nadal,kocham ją prawie jak eMa i córki
czytam dalej z zapartym tchem :*
Typografia ogrodu 11:34, 02 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wow wielkie dzięki
rzeczywiście piękna,musi miec kilkadziesiąt lat bo jest ogromna
ależ Ci zazdroszczę takich widoków na żywo..
wg obliczeń jankosi ok 70 tylko nie wiadomo jaki duzy był sadzony okaz
Typografia ogrodu 11:12, 02 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Parocia perska dla Ani
Wysokość ok 8-20 m.szerokość 10 metrówile ma (maja bo to dwa okazy) lat nie wiem.ale nie sposób ih nie zauważyć wśród innych drzew

wow wielkie dzięki
rzeczywiście piękna,musi miec kilkadziesiąt lat bo jest ogromna
ależ Ci zazdroszczę takich widoków na żywo..
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:51, 31 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
royality będziecie ciely? Ej koleżanki to dacie mi cynk kiedy i jak?

ja poki co nie mam potrzeby ale moja byla mocno cieta
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:56, 29 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dokładnie to samo pomyślałam, obwódke w kulki zrób i ja bym patrząc na widok od furtki cycka jakiegoś małego wysunęła bo za prosto jest

a ja myślałam żeby przełamać tą prostą linię zrobić koło żwirowe przy świerku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:26, 29 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Może ten zawijas bukszpanow usunąć a wsadzic tam kule jak na przeciwległym końcu tej rabaty
dokładnie to samo pomyślałam, obwódke w kulki zrób i ja bym patrząc na widok od furtki cycka jakiegoś małego wysunęła bo za prosto jest
Ogród Ani :) 12:30, 29 paź 2016

Do góry
Ważne żeby lenia giganta nie mieć w sezonie, teraz to grzech lekki
Poza tym po takim roku ogrodowo należy Ci się lenistwo
Malutki pod lasem 12:23, 29 paź 2016

Do góry
O proszę a inne drzewa też mają?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies