Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Nett 11:56, 03 lis 2016

Może kiedyś. Mam jeszcze do zrobienia ścianę przy schodach, więc moze wtedy w dwóch miejscach coś podobnego zrobię. Na razie ogród, ściana w kuchni, przeszklenia w pokoju na górze i może stolik kawowy.
Nett 11:57, 03 lis 2016

O właśnie, Ania a masz czymś wyłożona ścianę przy schodach? Masz cokół czy nie?
AniMa 12:30, 03 lis 2016

Cokół mam... ściana kiedyś może będzie wyłożona szarym łupkiem, na razie po prostu pomalowana na szaro...Też na liście do wykończenia...a lista długa
AniMa 12:33, 03 lis 2016

UlaB napisał(a)
a ja myslałam ze tu taka burzliwa dyskusja o ogrodzie

hihi..no ogrodowo to ja teraz czytam rozważania drzewne u Nett, Makusi, Ani z pergolą....swój sezon powolutku domykam, jeszcze tylko stroisza i okrycia zimowe... no i szal wiankowo - striokowy oczywiście
anna_t 12:46, 03 lis 2016

AniMa napisał(a)
Dla Nett zdjęcie kontrastu czarno białego, wynik kompromisu gustu mojego i eMa (stan zaraz po przeprowadzce)

Aniu jak utrzymujesz czarny granit w kuchni w czystości? ja go kocham nad życie ale gdy błyszczy a to przy użytkowaniu prawie nie wykonalne..masz jakies oleje do granitu?
Nett 12:57, 03 lis 2016

Aniu ja stosuję takie proto granatowe w spryskiwaczu- multisurface i jest błyszczący.
AniMa 13:09, 03 lis 2016

Czego ja nie stosuje....nawet chusteczki dla niemowlaków, ale najlepiej mi się sprawdza dobry płyn do okien i ściereczka z mikro....Tylko, że to nie granic...wycenili mi granit drożej niż całą kuchnię...Poza tym bałam się, że będą plamy...
Ale faktem jest, że utrzymanie czystości na nim= nerwica natręctw
AniMa 13:10, 03 lis 2016

Aniu wróciłam się u Ciebie o dobre 50 stron...czytam ze zrozumieniem...kostki są obłędne...jak dojde do końca zadam ci pytanie
anna_t 13:36, 03 lis 2016

Nett napisał(a)
Aniu ja stosuję takie proto granatowe w spryskiwaczu- multisurface i jest błyszczący.

pronto granatowe? to jakieś do kamienia specjalne?
anna_t 13:39, 03 lis 2016

AniMa napisał(a)
Czego ja nie stosuje....nawet chusteczki dla niemowlaków, ale najlepiej mi się sprawdza dobry płyn do okien i ściereczka z mikro....Tylko, że to nie granic...wycenili mi granit drożej niż całą kuchnię...Poza tym bałam się, że będą plamy...
Ale faktem jest, że utrzymanie czystości na nim= nerwica natręctw

o chorera nie uzywam płynu do okien..ściereczke micro używam ale efekt mnie nie zadawala bo mam wapienną wodę i nawet plucząc w czystej wodzie zostają smugi
ja własnie dlatego zeby plam nie było widać wybrałam czarny i teraz szlag mnie trafia bo ja błysk lubie :/