Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Radosna twórczość Ani 23:14, 26 sty 2012

Do góry
Do nasadzeń trza by zrobic projekt w skali..... Najlepiej na "kratkach" Trza by znać wszystkie odległości, wymiary domu i całą resztę.... Matko jak sobie przypomnę jak mierzyłam Kubusiowo to mnie ciarki przechodzą...
Radosna twórczość Ani 21:50, 26 sty 2012

Do góry
Bogdziu, Justynko i Justynko bardzo dziękuję za rady. Bałam się, że wybierzecie 2 projekt i będzie czekało mnie przesypywanie górki. Zatem przeszedł projekt Gosi - Trzeci. Teraz będę zajmowała się nasadzeniami tzn listą przyszłych nasadzeń

Gosiu- dziękuję za projekcik
Przedogródek Agniechy973 21:05, 26 sty 2012

Do góry
Tak właśnie myślę zrobić, przenieść projekt Magnolii na mój plan, który jest na kartce w kratkę i będzie dużo łatwiej. Ale to i tak wyzwanie dla mnie.
Skoro Ewo lubisz to robić, to znaczy że nie może być to takie straszne
Dzięki za wskazówki.
Zielonym do góry - PRZERABIAMY RABATĘ :) 20:25, 26 sty 2012

Do góry
Fajny ten Twój projekt

ale może na przód dasz te zawciągi (przy podjeździe), a po bokach żurawki?
Oaza Spokoju Matek:) 20:16, 26 sty 2012

Do góry
fajny projekt tak jak wszystkie z gazety "mój piękny ogród" choć ja osobiscvie wolę tworzyć własne wizje bazując tylko na projektach z tej gazety.
Ogród u stóp klasztoru 16:25, 26 sty 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Alino, a dlaczego nie kupujesz tych roślin w sezonie? Tylko przed? Ja jakoś nie mogę pojąć, że można hortensje kupić w styczniu i czekać z wysadzeniem do ... ?

Ewka pode mną sie już pali , bo sama wiesz że projekt nowej rabaty już czeka , więc zaraz początkiem kwietnia ogień z pracami .a jeszcze przecież muszę kupić jałowce i trawy .......a praktycznie to już prawie luty
Radosna twórczość Ani 11:48, 26 sty 2012

Do góry
Potrzebna pomoc w wyborze projektu !!!!!

a

b

c

Mnie się podoba najbardziej trzeci projekt. A Wam ??
Ogród na 300 metrach kwadratowych 21:04, 25 sty 2012

Do góry
myślę że projekt wypali . to wszystko jest do zrobienia Ewciu
Przedogródek Agniechy973 19:26, 25 sty 2012

Do góry
Ale masz Agnieszka fajnieeee; masz taki ładnie skomponowany, niebanalny projekt - pieknie to bedzie wyglądało po posadzeniu - już się nie mogę doczekać
Przedogródek Agniechy973 14:03, 25 sty 2012

Do góry
Nie no.... bajer!!!
A mi kto zrobi projekt? hehe
Przedogródek Agniechy973 11:52, 25 sty 2012

Do góry
Magnolio, to taka "głupawka" związana z napięciem i stresem.
Muszę znikać, będę dopiero wieczorem. Cieszę się, że ujrzałam chociaż przez chwilę ten projekt.
Magnolio, należą Ci się wielkie dzięki. Pozwolisz, że jak wrócę i przeanalizuję, to pozadaję jeszcze pytania?
Pozdrawiam i pa pa.
Radosna twórczość Ani 11:50, 25 sty 2012

Do góry
Zobacz Gosiu ile ta moja chałupa ma otworów. Jak zmieniłam Twój projekcik uwzględniając te wejścia to już nie wygląda dobrze

Oj bo kupiłam sobie książkę Projektowanie ogrodów Johna Brookesa a on tam stawia bardzo duży nacisk na projekt. WG niego jest on najważniejszy. I tak siedzę nad kartką i dumam jak będzie najlepiej. Nie wiem czy dobrze robię. Jak patrzę na wasze ogrody które były robione stopniowo bez projektów a są prześliczne to zaczynam wątpić w zdanie autora książki. Danusi się to pewnie nie spodoba co napisałam.
Radosna twórczość Ani 06:26, 25 sty 2012

Do góry
Podglądam wątek i Kasiu ja również jestem pod wrażaniem bardzo ładnie wyszedl ci ten projekt linii rabat.
Dla mnie B O M B A
Ja się ze swoim męcze i nie mam koncepcji a ty ciach. i dołączam się do Ani- pomyliłaś się z powołaniem
Aniu chyba ruszysz z kopyta na wiosnę.
Radosna twórczość Ani 18:25, 24 sty 2012

Do góry
Witaj Aniko, u Ciebie ogród dopiero w fazie projektowania. Podoba mi się ten ostatni projekt, ale widzę, że ma być jeszcze poprawiany. Może się zastanowisz, aby rabatę przed domem zrobić w kształcie półkola?
Ogrodnik mimo woli 00:01, 24 sty 2012

Do góry
mam jeszcze pergolę rpzy tarasie...projekt mój, posadziłam glicynię, ale albo przemarza, albo co innego...wiec 2 już dosadziłam.... kwiatka miałą tylko jedna i to jednego.... Daję jeszcze im szansę...jak nie to będze coś innego...

No i przd domem kratka na wiciokrzew.....wiciokrzew ma sie dobrze, tylko podatny na mączniaka... a przed wiciokrzewm szwarc-mydło i powidło...... muszę coś z tym zrobić, ale nie wiem jeszcze co... napewno jałowiec będzie za duży i zacieni wiciokrzew...chciałam wyeksmitować, ale M nie pozwolił.... sama nie miałam siły, za duże..

Jest kilka karmików dla ptaków i więcej elementów małej architekrtury brak.... chyba że zaliczyć do tego kompostownik i szklarenkę.... Planuję miejsce na ognisko, a raczej zagospodarowanie tego miejsca co jest.... acha i kamienna ławeczka przed trawami....

A teraz do spania bo wybiła godzina 00. Dziękuję tym co wytrwali...
Ogrodnik mimo woli 23:53, 23 sty 2012

Do góry
Opisałam się i zjadło..... Projekt pergoli jest pana który mi ją robił. Ogólnie ładna, ale nie jestem przekonana czy pasuje do całości. Na szczęście jak widać milin nie obija się i przybiera na masie... Pergola zasłoni mi kiedy wgląd do łazienki, która może kiedyś powstanie... I tak sobie leżąc w wannie będę podziwiać widoki.....dzieci nie zgorszę, a starszych nie wystraszę
I jest to jedna z nielicznych roślin których nie przesadziłam..
Dla tych co nie mają, a chcieliby mieć milin... kwitnie dopiero po 3 latach..., ładnie kwitnie, chociaż przemarzają gałazki, ale i tak się je ścina wiosną...i całe szczęscie, bo w takim tempie zarosły by do tej pory płot sąsiada oddalony o 40 metrów. Najgorsza wada, to że strasznie śmieci na trawniku... Dla estetów nie polecam.
Radosna twórczość Ani 22:12, 23 sty 2012

Do góry
Projekt oki. Tylko ja bym tą rabatę przy tarasie "zawinęła" na do z drugiej strony i zlikwidowała pierwszy garb od górki. Po lewej stronie domu dałabym rabatę prostą ale tylko świerki albo tuje....

Czy altana to już jest? Czy będzie dopiero?
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 23:17, 22 sty 2012

Do góry
Ojeja, ja tu z kredkami pracuję i jęczę rodzinie, że projektować nie potrafię, a tu takie cuda
Z tej strony to co prawda być nie może - musi być swobodny dostęp do ścian z uwagi na skrzynki i kontakty i co tam jeszcze jest. Mój TŻ stwierdził, że tam musi być przejście swobodne bo on na roślinki patrzeć nie będzie. Włąśnie dlatego tam takie "punktowe" nasadzenia wymyśliłam.
Ale super mi Twój projekt pasuje do innej ściany domu (tej od stawu) tam jest długa ściana bez okien do zagospodarowania i taras będzie. I tak właśnie nie wiedziałam co tam zrobić. A tak będzie super
Dziękować, dziękować bardzo
Radosna twórczość Ani 22:42, 22 sty 2012

Do góry
No coś tam stworzyłam. Może tak będzie ok. Kieliszkowy projekt gotowy tylko mąż po przyjściu do domu jakoś na mnie patrzył, że tyle kieliszków na stole. Powiedziałam mu, że tak to jest jak się zostawia żonę z dwójką małych dzieci

Danusiu jak będziesz miała chwilkę to oceń tę moją malowankę.
Narzędzia - antyki 00:26, 22 sty 2012

Do góry
A to jest kosiarka wrzecionowa którą mam od Jagny w zamian za projekt ogrodu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies