Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dla odmiany czas na zmiany... 18:19, 09 maj 2012

Do góry
witam

wrzucam zdjęcia iglaka-może ktoś mi pomoże w identyfikacji

i jeszcze jedno

mam nadzieję że widać co nieco(niestety ale mój aparat chyba nie nadaje się do tego typu zdjęć)
Pobojowisko czas zmian 17:35, 09 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Ślicznie :super-)

ekstra wszystko wyszło - jaka duża zmiana

a ten talerz pod donicą co to jest i gdzie taki można zdobić - jest super
Mój jesienny ogród 17:25, 09 maj 2012

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających i przepraszam za 3 dniową nieobecność, ale tyle czekałem na nowego netia spota, jak tylko przyszedł to się zainstalowałem. Niestety mam dużo roboty do zrobienia która rano musi byś gotowa, jeśli skończe o przyzwoitej porze i jeszcze będę wstanie coś napisać to napewno się pojawię. Pogoda wspaniała, dziś mrozu niet, a w czoraj było -1 strat nie zaobserwowano. Na koniec fotki jescze dwu klonów których nie pokazywałem.

Biało-Fiolet 17:13, 09 maj 2012

Do góry
gratulacje i całuski dla Krzysia - nie mam zdjęć czosnku Krzysztofa - jest piękny - wreszcie go może kupię
ale mam inne czosnki i dla odstraszenia złych mocy Ci tu wstawię

pozdrawiam

Nasz przydomowy ogródek 17:01, 09 maj 2012

Do góry
Gratuluję Tobie Zbysiu oraz Krysi...bo to taki Wasz wąteczek...niech nowe rabatki zachwycają, byś miał czym się pochwalić na Forum
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:45, 09 maj 2012

Do góry
Ewo Chmielewską znam ... od dnia gdy przeczytałam "Romans wszech czasów" uważam, że na kłopoty Bednarski a na chandrę Joaśka ... ryzykowałam zamknięcie w zakładzie albo przynajmniej kaftan czytając jej powieści w środkach komunikacji miejskiej ... własny mąż jak widzi, że sunę do łóżka z "Joaśką" pod pachą ewakuuje się ... bo On chce spać ... właśnie odkryłam, że na wielu frontach nie ma facet łatwo ... no ale nikt nie mówił, że będzie łatwo ...

zupełnie tak samo jest z próbą zaplanowania ogrodu ... bo tym razem musi być plan ... wczoraj latałam z planem działki i notowałam gdzie i jak długo mam słoneczko (mega niespodzianki) ... dziś godzinę wpatrywałam się w przestrzeń przed tarasem i nadludzkim wysiłkiem próbowałam zrozumieć co w tej przestrzeni jest nie tak ... bo mnie irytuje okrutnie ... dwie kawy później - olśnienie ... mam ... pustka zielona mnie irytuje ... jest płot ... jest pod nim coś ... NIE MA TŁA ... ...

tła nie ma bo jak wspomniany małż chciał tuje nasadzić to ja grzmiałam nie ... bo miałam awersję na tuje ... czemu? ... nie wiem ... i to podwójny toast "niewiemów" ... bo ani nie wiem czemu tych tujek nie chciałam ... ani nie wiem czemu mi się te dachy drywalek ... ruderek chciało oglądać zamiast tujkowych gałązek ... potrzebowałam 10 lat stracić żeby błyskotliwie to odkryć ... no cóż ... przynajmniej jeden dzień urlopu (a tak wzięłam ten urlop w celu ganiania za słońcem ) nie poszedł na marne ...

bedę potrzebowała wsparcia jak te wulkany geniuszu z dnia rozważań ogrodowych poukładam na papierze ...
O....! 16:30, 09 maj 2012

Do góry
Jak zwykle u Ciebie urokliwie niesamowicie, len jest przepiękny

Przy okazji gratuluję następnej seteczki

Borówcowy raj 16:02, 09 maj 2012

Do góry
gdybym miała wytłumaczyć sobie dlaczego właścicielka tak pięknej zieleni zagościła u mnie to odpowiedź jest tylko jedna ... po dniu spędzonym w oazie porządku i roślinnego "poukładania" potrzebując odlotu poszłaś na ugor ... Borbetko napisałaś, że początek to 2002 rok ... to mnie trzyma przy życiu ... a nuż za 10 lat będę mogła na taki efekt spojrzeć u siebie ... ja po początkowej euforii powodowanej takim stężeniem zielonych w jednym miejscu ... zaczynam się zapadać coraz głębiej ... coraz mocniej rozumiejąc na jak bardzo odległym punkcie skali ze swoim ugorem jestem ... no ale myślmy pozytywnie ...

edit: witam przy okazji na planecie "4" ... podobno teraz zaczyna się życie ... moje w walce z perzem, mleczem ... i w oczekiwaniu na małe ... na szczęście suni już tylko ...
Ogród w Holandii 15:32, 09 maj 2012

Do góry
Najpierw chciałam dac same hosty wzdłuż hortensji i rh. Potem pomyślałam, że to za dużo i trzeba to przełamać. Wymyśliłam hebe Heartbraker. ALe byłby to pewien eksperyment, bo hebe lubi słońce, a ponadto wytrzymuje tylko do -5C. Zazwyczaj tu zimniej nie jest, ale zdarzają się takie zimy jak ostatnia i wtedy całe hebe na kompost. Aż w końcu znalazłam paproć o nazwie Wietlica japońska Metallicum. Oto ona. Na razie mikra, ale jak się rozrosnie to jest piękna. Dokupię jeszcze 5 sztuk i będą obramowaniem tej rabaty. Jednocześnie powinny grać ze śliwkowymi żurawkami, na które czeka miejsce pod wielkim bukszpanem - poniżej.Między bukszpanem a żurawkami będzie trzmielina japońska Marieke - na razie malutka, ale rośnie spora, także stworzy piętro pośrednie mędzy gigantem, a żurawkami. Wietlica ma takie śliwkowe przebarwienia wzdłuż nerwów, dlatego powinny z tymi żurawkami pasować.

I na koniec nowy bukszpan od sąsiada też czekający na przycięcie.

Oraz kompozycja doniczkowa
Ogród w Holandii 15:22, 09 maj 2012

Do góry
Hosty, kosmatka i niecierpek. Niecierpek jako wypełnienie zanim kosmatka się nie rozrośnie. Najchętniej dałabym tu hakone zielone, ale nie mogę znaleźć. Może w sobotę, bo jedziemy do zagłebia szkółkarskiego czyli Boskoop. Jak tam nie będzie to chyba już nigdzie!

Druga Calamagrostis Avalanche, tym razem przy hortensjach - Vanille Fraise i Limelight razem w jednym dołku.

I jeszcze raz bukszpany (też czekają na przycięcie) z calamagrostis, ale od frontu. Ta rabata musi być przycięta i wykończona trawami. I wtedy pokażę całość.

A tu kwasolubne - też czekaja na wykończenie i chyba wreszcie mam na to pomysł. Szczegóły dalej.
Hirutkowy raj:)) 15:13, 09 maj 2012

Do góry
Dwa światy 15:12, 09 maj 2012

Do góry
bardzo dziękuję Sebku

kilka nowych ujęć

Ogród w Holandii 15:06, 09 maj 2012

Do góry
Na początek ściana bluszczu i klon porosły bluszczem. Od jesieni to będzie tło dla róż.

A tu trawnik. Na drugim zdjęciu widać, że bardzo już domaga się cięcia. No, ale wyschnąć musi.

I fragment rabaty bukszpanowej z dosadzonymi trzmielinami Emerald 'n Gold oraz Calamagrostis Avalanche
Zielony ... ogród 14:51, 09 maj 2012

Do góry
Iwona jabadabadu ... to ogród za którym tęskniłam ... zdjęć za mało ... za mało ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:45, 09 maj 2012

Do góry
cieszysz się ? ... ja się przyznaję, że absolutnie zwariowałam ze szczęścia ... intuicja podpowiadała mi, że tu będziesz ... miałam szukać ogród po ogrodzie ... a tu taaka niespodzianka przy kawusi ... no Iwona ... buziaki wielkie ...

wiem, że późno ale wsadziłam w czasie weekendu ziarenka od Ciebie ... po takim czasie je znalazłam ... nadal nie wiem co to jest ... gapię się każdego dnia czy już są ... ale nie ma ... a najlepsze, że jak się w tę ziemię patrzę to myślę o Tobie ...

Iwona super, że tu jesteś ... rewolucja jakaś się zapowiada w tajemniczym ogrodzie ... czekam ... bardzo czekam
Ogród, Oogród, Ooogród 14:36, 09 maj 2012

Do góry
chodzi o te tuje posarzone są w rozstawie 120cm
Gospodarstwo szkółkarskie Kapias - Goczałkowice 14:31, 09 maj 2012

Do góry
Dorzucę trochę zdjęć z soboty 5 maja 2012r

Ogród, Oogród, Ooogród 14:25, 09 maj 2012

Do góry
co to za drzewa iglaste w lewym narożniku kolunowe takie?
W cieniu - zacieniona 14:24, 09 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Moje kolorkiCudne!!
Moje też...te są niższe i bardziej krzaczaste.
W cieniu - zacieniona 14:13, 09 maj 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Moje kolorkiCudne!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies