Dla potrzeb forum chwilowo zajela miejsce kolo dorodnych kul solarnych z Allegro.Wszystkie 4 polkule poloze na rabacie zwirowej ktora aktualnie robie z boku domu.
Aha nie pytajcie sie mnie czemu kule nie swieca.Lezaly dwa dni w garazu i mam nadzieje, ze po prostu nie byly naladowane.
Przesadzialm Gracillimusa.
Poczatkowo mialam posadzone go po srodku prostokata, lecz dzis przesunelam go troche w strone murka , bo mi by te wszystkie kule zielone, biale nie zmiescily sie(za kamieniem, taki maly, ze nie widac dobrze na zdjeciu).
Red Baron jeszcze w doniczce, poniewaz nie jestem pewna czy mi ten uklad w prostokacie pasuje.
Nie przeładowany tylko coś ci trzyma i blokuje operacje na załącznikach, Windows, program antywirusowy???? .... ciemnofioletowego bzu nie mam..wiec ślicznie dziękuję
A pogadamy w drodze do Bogdzi
Zamierzam posadzić serby wzdłuż 34 - metrowego ogrodzenia. Z podanych tu informacji wynika że powinnam posadzić je 1,5 metra od płotu i w odstępach 1,5 metra od siebie.
Czy mogę je na razie posadzić przed pęcherznicami? Pewnie nie będą to duże okazy bo z kasą krucho.
Dziekuję wszystkim za gratulacje
500 stron komiksu...to nie to samo co 100 stron poezji czy prozy.... Niestety poszłam w pismo obrazkowe.... czyli komiksy, więc leci szybko..... a że moje zbieractwo i chomikowanie ma zawartość na kilka komiksów..to ....do jesieni ....1000 będzie stronek
Po maratonie prawie całodobowym w pracy od iluś dni ...wzięłam sobie wolne na dzisiejszy wieczór....w końcu mam świętowac ..500 to nie byle jaka liczba...... Zamiast przyjmowac gosci nadrabiam zaległosci, za co bardzo przepraszam....... zawsze w tej materii byłam niekonwencjonalna Jednak moich gosci traktuje jak domowników i pozwalam na samoobsługę...
Chyba wyłazi ze mnie zmęczenie ...... i pozwolę Wam pobalowac beze mnie .... i z okazji 500 strony ......... pójdę spać.
Dla zaglądajacych do mnie serduszka w podziękowaniu... do wyboru, do koloru..... i własnie sobie przypomnialam że mam gdzieś jeszcze jedną odmianę...... dlaczego nie kwitnie...zmarzła, zagłuszona przez inne... trzeba poszukać
Jolu, wiesz co to za hosta na tym zdjęciu, mam taką samą, do tej pory jest nn. Będę wdzięczna za podpowiedź. Porównaj z moją, czy to taka sama, w każdym razie bardzo podobna, ale pewności nie mam.
Codziennie obserwuję przesadzane w ubiegłym miesiącu wielkie iglaki - choiny kanadyjskie i cisy.
Wszystkie mają śliczne jasnozielone przyrosty - czy to znaczy, że możemy być dobrej myśli, że sie przyjęły na nowym miejscu?
Obok rośnie moja biedna kalinka, podjadana przez mszyce - też niedawno przesadzona na słońce - widać, że jej tu dobrze, bo pięknie kwitnie - jestem nią oczarowana
Na to zdjęcie popatrzcie uważnie. To oczywiście bukszpan, ale dwie odmiany obok siebie. Mnie się zawsze wydawało, że bukszpan jest jeden, a tu się okazuje, że te listki moga się od siebie znacznie różnić.
I pierwsze w tym roku kwiaty hortensji. Te krzaki nie były niczym okrywane na zimę, a przez dwa tygodnie były mrozy do -20 w nocy i ok. -10 w dzień. I nic im nie jest! Wszędzie pełno pączków i zakwitną jak co roku. Dziwne, prawda?
Posadziłam dzisiaja przy chodniku pomiędzy kulki bukszpanowe większe kule, ale teraz się tak zastanawima, czy to był dobry pomysł, chyba za dużo tych kulek. Może je przesadzę z drugiej strony chodnika, a tam pomiędzy dam żółtą tawułę. Będzie pasowała taka żółta tawuła pomiędzy tymi bukszpanowymi kulkami?
Agnieszka, nie wnerwiaj mnie...... u mnie nie chcą kwitnać.. a mają ksiązkowo... nawet nie wiem jaki kolor, bo kolejny rok i pupa blada... Dzięki za Twoje
Witajcie dziewczęta!Dziękuję za tak miłe słowa.Ogród jest nieco skromny ,już sie zestarzał i muszę zadbać o nową szatę.Co by Wam tu wrzucić ?Mam ponad 600 zdjęć .W bardziej nasłonecznionych miejscach posadziłam 60 róż ale zdjęcia mam z ubiegłego roku bo jak wiecie jeszcze na nie nie czas.Może jeszcze kilka zdjęć z ostatniego spaceru w trakcie odpoczynku od koszenia.
Haniu, nigdy nie myślałam, że doczekam wierszy o sobie Już sama nie wiem czy mam bardziej sie cieszyć z tego, że poznałam tylu fajnych pasjonatów ogrodowych i ciekawych ludzi, czy z tego, że mogłam pokazać swój ogród i nawet są wpisy, że się komuś podoba to moje "chomikowanie"..... rozwaliłaś mnie sentymentalnie tym wierszem. Zatkało mnie. Czasami niestety to się zdaża...