Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 05:05, 18 lip 2012

Witajcie,
Agata, Maja, Bogdzia, Kasia, Sylwia, Gosia, Celinka

bardzo dziękuję! cieszę się że Wam się podoba Dom budował tutejszy majster starej daty, praktycznie 1 człowiek... niestety już nie żyje.
Podpuszczkę kupują, dodają do mleka, gotują i po jakimś czasie powstaje ser. Taki dziwny, z równomiernie rozłożonymi małymi bąbelkami, ale smaczny. Mniej lub bardziej słony, ze świeżymi pomidorkami i chlebem pyszny.
Wczoraj byliśmy we młynie w Dolistowie, młyn staruteński, z 19go wieku, wpisany w rejestr zabytków, drewniany budynek gontem kryty.

Jedzie się tam przez most na Biebrzy:

Sam młyn:
http://www.atrakcjepodlasia.pl/atrakcje-dolistowo-stare.htm

Chaty po drodze:

Wieża widokowa - stąd można wypatrzeć łosia:

Też zaglądam ludziom przez płoty, niesamowite ale utaj bardzo wiele kwiatów to te jednoroczne, w byliny ubogo. Dużo pracy takie ogródki wymagają. I każdy ma obowiązkowo warzywnik - spoooory!!

Pozdrawiam serdecznie, idę coś chapnąć i w drogę
agata_chrosc... 06:43, 18 lip 2012

I jeszcze przed drogą zdjęcia zdążyłaś wgrać! Pięknie na tym naszym Wschodzie! Pokazuj wszystko bo strasznie mi się tęskni
Przetacznik 07:21, 18 lip 2012

O jak ja lubię różne obrazki z podróży, od razu chciałoby się ruszyć i też na własne oczy zobaczyć : )
Lena 07:32, 18 lip 2012

Cudowne zdjęcia ,szczególnie mostu
Wspaniałe - dziewicze-wakacje macie
Czekam na relacje z Wilna!
Pozdrawiam
popcorn 21:06, 18 lip 2012

Agatko, Weroniko, Lenko - dzięki za odwiedziny
Bardzo lubię te okolice, jeździmy tu już z 10 lat - co roku Nie ukrywam jednak że większy urok okolice miały jak mieszkaliśmy w blokowisku w Warszawie. Teraz mam domek z ogródkiem, to już tak bardzo nie widzę różnicy... ale okolice i ludzie bardzo ciepli, mili, przyjaźni i gościnni. I krajobrazy jak sprzed wojny prawie...

Zdjęcia "kradzione" z netu, nie mam kabla do aparatu, zresztą rano nie zdążyłabym wgrać i obrobić...
Chciałam Wam pokazać o czym mówię.

Właśnie wróciliśmy z wycieczki na Litwę, padam. Idę się kąpać (wodę mi M podgrzał paląc w piecu drewnem) i muszę wykorzystać, bo jutro już nie będzie taka gorąca
Zdjęcia dopiero po powrocie, bo kabla nie mam...

Miłego wieczoru!!
seliza 07:39, 19 lip 2012

Witaj Karolciu,
piękne widoki Czekam na Twoje zdjątka... Pozdrawiam i podczas powrotu szerokiej drogi życzę..
Celina 23:00, 19 lip 2012

Kapitalna fotka Karolciu! mistrzowskie oko!!
Ana 07:41, 20 lip 2012

Celina napisał(a)

Kapitalna fotka Karolciu! mistrzowskie oko!!

Też podziwiam - bajeczne zdjęcie, bajeczne miejsce!
popcorn 08:13, 20 lip 2012

Zdjęcie nie moje, Dziewczyny Pochodzi z www.polskiekrajobrazy.pl
Ale miejsce ma swój klimat Może dzisiaj się tam znów wybiorę, chcę się umówić z tym szkółkarzem

Miłego dnia!!

Wczoraj na targu kupiłam sobie perovskię, ale tylko jedną Tego jeszcze nie miałam - po zdjęciach Betysi gdzieś ją wcisnę
ell 08:18, 20 lip 2012

Wciskaj, wciskaj - napewno się zmieści.
Pozdrawiam i miłego wypoczynku w pięknym miejscu.