Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Martek 00:13, 20 lip 2012

Dobranoc Zbyszku i sympatycznego piątku
zbigniew_gazda 07:52, 20 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Zbyszku doczytałam o tych żółknących poduchach. Jałowce niestety nie są długowieczne, Pinivit powinien pomóc, na wszelki wypadek popryskaj jeszcze Confidorem na szkodniki.

Danusiu serdeczne dzięki . Pokazuję jak to wygląda. 2 poduchy są "zajęte". Popryskam tak jak mówisz. Czasem mówi się też o kwaśnych deszczach w naszych stronach znad Słowacji (przemysł chemiczny ) .

betysia 08:56, 20 lip 2012

Zbysiu...Ty moj DZENTELMENIE nieoceniony!!!!!!
alez mi niespodzianke sprawiles!!!!!
MERCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p.s
krzew mimo" porazenia" - zachwycajacy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Danusza 12:38, 21 lip 2012

odwiedziłam z doskoku Zbyszku pozdrawiam
zbigniew_gazda 13:25, 21 lip 2012

betysia napisał(a)
Zbysiu...Ty moj DZENTELMENIE nieoceniony!!!!!!
alez mi niespodzianke sprawiles!!!!!
MERCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p.s
krzew mimo" porazenia" - zachwycajacy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Betysiu dzięki.
zbigniew_gazda 13:36, 21 lip 2012

Nowy prezencik . Nie pójdzie do ogrodu na zatracenie (przemarzniecie ). Spróbuję - niech rośnie w donicy.

grama 14:16, 21 lip 2012

Próbuj śmiało. Ja mam połowę h. w gruncie [ nie przemarzły ], a połowę w donicach. Zimują w piwnicy, w lutym do domku, na Wielkanoc kwitną, a potem cale lato w ogrodzie i znowu to samo. Z czasem starsze zastępowane są przez młodsze, bo mnożę sama.
Pozdrawiam.
danuta_ 14:21, 21 lip 2012

Zbysiu, ja w ubiegłym roku zainwestowalam w 4 hortensje ogrodowe ( nawet taki sam kolor) - owszem w donicy ładnie kwitły - jesienią wysadziłam do gruntu - w tym roku tylko jedna skromnie zakwitła , więc pomysł w przezimowaniu w donicach może jest lepszą alternatywą
Mala_Mi 15:19, 21 lip 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Nowy prezencik . Nie pójdzie do ogrodu na zatracenie (przemarzniecie ). Spróbuję - niech rośnie w donicy.

A ja przez 3 lata miałam hortensję w doniczce.... w domu.. kwitła 2 razy do roku... Niestety miałam, bo chyba przesuszyłam.... a one dość wrazliwe na złe traktowanie....

Jałowiec mi wygląda na grzyba... bo Bari raczej tak wysoko nogi nie podnosi Bo po moim tak też wyglądajajałowce..ale te nisko...gdzie nózka jeszcze sięgnie..

Wpadałm sie przywitac, bo dano mnie nie było, a Ty u mnie regularnie Troszkę mi głupio się zrobiło, wiec tak na szybciutko
Pozdrowienia dla Krysi... i dzięki z info o storczykach.... też twierdzę, że lepsza kranówka niz deszczówka...
zbigniew_gazda 15:52, 21 lip 2012

Grażynko, Danusiu , Aniu. Dzięki za odwiedziny. Patrzę na hortensje ogrodowe u ludzi i jak zakwitnie jeden kwiat na duże krzaczysko to cud jest. Zrobię tak jak Grażynka - na zimę pójdzie do piwnicy .
Aniu - wczoraj opryskałem (zlałem ) jałowiec mieszanką ( na grzyba i na owady ) włącznie z gałęziami i pieńkiem. Zobaczymy jaki będzie skutek . Dzięki za pozdrowienia i pozdrawiamy Was wszystkich.