Zimę przeżył bez okrywania,podsunęłam mu tylko igliwie pod szyjkę.A może zakwitnie pod koniec miesiąca.Starsze Rhododendrony w moim ogrodzie dopiero zaczynaja kwitnnienie.
Piękny ten projekcik. No jak mi żal, że umiejętności mam brak. I jeszcze to co na kartce nie chce mi się przenosić na real. Musiałabym sobie takie miniaturowe ogródki zakładać. Może z lego? Pozwolisz, ze sobie pośledzę a jak coś moi wpadnie w oko to wykorzystam. Działkę masz sporo więc sie nie dziwię, ze ją dzielisz na kawałki. Podoba mi sie lewa część ( ta z falami na trawniku)
Witaj.Młody ale już grający kolorami ogródek.Widzę,że kochasz Azalie ,Rhododendrony.I tak się składa ,że mam m.in.te same gatunki.Dwa Calsap-y posadziłam jesienią ,jeszcze mi nie zakwitły.Patrząc na ten widzę,że dokonałam dobrego wyboru.Ide dalej ogladać.
Mam go i ja Piękny mój kupiony 2 tygodnie temu w tym roku pewnie kwiatów nie zobaczę. Jest jakiś problematyczny ??
I na dodatek muszę się podszkolić czym się różni kermesina od azali, czy to odmiana... Wstyd ale zawsze twierdzę, że uczyć się trzeba całe życie. Lecę czytać...
Doczytałam ... I nawet tę różowo- białą mam w ogrodzie
Kermesina Rosa jest azalią japońską o drobniutkich listkach i kwiatkach wzrost powolny po 10 latach osiąga jakieś 0,6 wys. i 0,9 szerokości , żadna odmiana japońskiej azalii nie przekracza 100 cm od Ani asc mam też jedna Keremsinę Rosa ale ma tylko kilka kwiatków a tu Kermesina Alba ta po 10 latach ma 30 -40 cm przy szerokości 50 cm, do małych ogródków są super lub na obwódki czy podsadzenia a ten powojnik po b. dokładnym moim obejrzeniu to raczej Cecile
Mężczyźni tak mają.Czy taki płot mogłaby wymyślić kobieta?Danusia wspominała o takim ogrodzeniu w jednym ze swoich wątków.Była tam nawet stara wiertarka umocowana do deski./Sri Lanka/
Witaj.Młody ale już grający kolorami ogródek.Widzę,że kochasz Azalie ,Rhododendrony.I tak się składa ,że mam m.in.te same gatunki.Dwa Calsap-y posadziłam jesienią ,jeszcze mi nie zakwitły.Patrząc na ten widzę,że dokonałam dobrego wyboru.Ide dalej ogladać.
I jeszcze najbardziej aktualny plan naszych zmian. Jest jeszcze ciagle do poprawki.
Z trawnika zostały dwa paski wzdłuż ścieżki. Jeden pasek zaczyna sie drzewem, drugie drzewo w połowie trawniczka- chcieliśmy trochę zburzyć symetrię. Rabata różanecznikowa lekko podniesiona około 30 cm.Miejsce na zioła także podniesione. Za wodą lustro. Nie naniosłam jeszcze pomysłów Danusi.
Jak się ma teraz moje motto na początku wątku "formy koliste są moimi ulubionymi" ?
Pozdrawiam z wietrznego Kołobrzegu