Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

dajana 23:51, 18 lip 2012

EPODLAS napisał(a)
Kliknęłam cytat, tam gdzie nie trzeba, ale Dajono znajdziesz moją odpowiedź. Gapa ze mnie.

To nie ma znaczenia Bożenko gdzie kliknęłaś własnie dotarłam do ciebie i wszystko przeczytałam Bardzo dziękuję.Ciekawe jaki kolor jej będzie Miałam ich bardzo dużo ale zjadły mi nornice Żeby było ciekawiej to cesarską koronę również zjadły,, a ona miała je odstraszać hi.
dajana 23:56, 18 lip 2012

Moje gratulacje również przyjmij

EPODLAS 10:28, 19 lip 2012

Ale się cieszę, że tyle kwiatków dostałam. Wszystkie piękne.
AgnieszkaBK 12:36, 19 lip 2012

Bożenko, ja tez dołączam się do gratulacji pierwszej setuchny Pozdrawiam Cię serdecznie

Atanka 23:01, 19 lip 2012

Bożenko, gratuluję pierwszej setki! I życzę dalszych, radosnych bo,... RAZEM!\
Dziękuję za odwiedziny w moich skromnych progach i pozdrawiam ze Szkocji.
EPODLAS 23:10, 19 lip 2012

Będę 9 dni na działce. Zapowiadają poprawę pogody od poniedziałku więc mam nadzieję, że moje plany się powiodą. Bo oprócz kiszenia ogórków, chcę się zabrać za moją skarpę. Można już dzielić byliny, przycinać iglaki i bukszpany (mam 3 nieduże). Tak, że pracy nie zabraknie.
A to ostatnie migawki z mojego ogrodu.
Przywrotnik ostroklapowy zostanie podzielony i ma stworzyć obwódkę z jednej strony skarpy.

Moje tylko dwa powojniki, te zmarznięte jednak nie odbiły.

Nie przepadam za kwiatami host, ale te mi się podobają. Łodyga kwiatu jest krótka a kwiaty spore.

EPODLAS 23:19, 19 lip 2012

I jeszcze widoczek z "mojego" jeziora. Tam też rośliny. Rosną same, bez przycinania, podlewania, pryskania itd

Martek 23:21, 19 lip 2012

Pięknie widać ruch tafli jeziora ...
agata_chrosc... 07:53, 20 lip 2012

Bożenko - ten niebieski powojnik! Co to? I możesz dać trochę więcej zdjęć? Jaki on ma kolor tak na prawdę?
EPODLAS 09:46, 20 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Bożenko - ten niebieski powojnik! Co to? I możesz dać trochę więcej zdjęć? Jaki on ma kolor tak na prawdę?

Agato, ten niebieski powojnik to Błękitny Anioł. Ma jasnoniebieskie kwiaty. Kolory Purpury Plena Elegants są oddane idealnie, Błękitny Anioł w rzeczywistości ma kwiaty jaśniejsze. Nie mam innego zdjęcia, teraz postaram mu się zrobić dobre foto. U mnie Błękitny Anioł to młodzieniec, w zeszłym roku posadzony. Spisuję się świetnie rośnie szybko i kwiatów ostatnio miał naprawdę sporo. Ponieważ Purpura ma ciemne kwiatki, ten ma rozjaśnić pergolę. Purpura też rośnie jak szalona. Muszę mieć jeszcze konieczne jakieś miejsce na posadzenie chociażby dwóch powojników.