Ogrodnik mimo woli
00:20, 10 cze 2012
w "sercu"ogrodu nn
,Alchymist,
,miniaturowa nn
,Raubritter
.różowy Aster
.
trochę kolorowo
![]()
![]()
A to moja nowa rabata z trawami.....obsadziła mna razie aksamitką..ale pod katalpą lawenda ma cień... jakby zamiast aksamitki zrobić z niej żywopłocik wokół..co Wy na to..bojęsie tylko, że bedzie miałą za mokro..ale wybiorę ziemiei zrobiebardziej piaszczystą..wystawa jest południowa/// A pod katalpę dam obwódkęz żurawek. tylko jak ikolor...cytrynowe.... do lisci..czy kontrastowe...np pomarańczowe..podobają mi się....
![]()
![]()
Pomocy pomóżcie....
Dziś walczyłam z wieloma rzeczami na raz.... głównie to biłam kilometry po ogrdzie.... wszystko po trochu, bo gdzie nei spojrzeć to coś pilnego..w rezultacie truskawek i poziomek nie pozbierałam..... były już przejżałe..po tym deszczu już nic z nich nie bedzie...tylko zgniją....
Ale za to z grubsza wytyczony plac pod oczko wodne i złapany poziom..a raczej to juz prawie stawik... wybieramy żyną ziemię aby rozplantować ją w miejscu nowego trawnika... to nasza młodzież do pomocy robi..i mieszają ziemie do rabaty z rh.... w miedzy czasie jazda po kamienie...
A to plac pod oko wodne..
![]()
Chemy zrobić też trawnik pod katalpą, bo nigdzie mnei tak jego brak nie drazni jak własnie pod nią..... niedługo zrobi siękwitnąca, liscie ma cudniaste..i ten dół... od razu z tego widoku ma się dół psychiczny.... W zwiazku z tym M musi powykańczać instalację nawadniajacą w tym rejonie...... i jest wielki ZONG...... gdzieś instalacja nie jest szczelna.... tylko gdzie????? Trawnik zrobiony..i szukaj wiatru w polu..M poczekał, aż wody sie dużo wyleje i w miejscu przecieków.... trawnik chodził jak materac..... Okazało się, że pomocnicy nie potrafia nawet połączyć jak trzeba dwóch rur.... gość po instalacjach hydraulicznych........... porażka.... Na 5 złaczek... 3 skręcone żle..... i weż sobie fahcowca do pomocy.... grrrrr I było kopanie dziury w trawniku.... i walka ze skręcaniem..... pół dnia poszło.... oczywiście walka w deszczu... i w śliskiej glinie... w dole z wodą...
![]()
![]()
Ale mój M nie głupi i naprawił.... działa.
![]()