Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Mala_Mi 23:57, 25 cze 2012

monteverde napisał(a)

witam miłe panie . jaki miód na serce moje że komuś się to podoba , bo same wiecie jakie dylematy mamy - trendy czy kochane kwiotuszki. czy 3 gatunki , czy upychamy co się da ?. na razie pracuje nad sobą w temacie NIE kupowania nowych gatunków ......
.( kupiłam sobie dzisiaj nowa jeżówkę białą ) .

Alinko Ty tak postępujesz jak ja , zakaz kupowania do momentu zobaczenia i już wsiąkam Lilii nie niszcz

Jak to wszystko swojsko brzmi ........
alinak 23:58, 25 cze 2012

ANIU - dokładnie tak . a że dostęp mam nader łatwy do tych używek ( kwiotuszków ) to się uzależniam.
koleżanka podpowiedziała mężowi żeby kasę chował , bo wydam wszystko na ogród , on jednak dobry człek i cierpliwy . ma też swoją pasję i ja tez go nie ograniczam ( w kupowaniu gołębi ) a te znacznie droższe od roślinek.
jednak na propozycje zmiany samochodu odpowiedział zdecydowanie - sprzedaj trochę krzaków to sobie mercedesa kupisz
abiko 09:21, 26 cze 2012

Alinko, a mnie się podoba takie łączenie jak robisz ach..szałwia cudo..wiem już o co będę prosiła napisz mi proszę co zrobić z przekwitłymi liliami, moje marne szt 2.. reszta nie zeszła przekwitła, ściąć, nisko wysoko, tylko kwiaty, zostawić?? nie mam pojęcia..
Sebek 09:29, 26 cze 2012

abiko napisał(a)
Alinko, a mnie się podoba takie łączenie jak robisz ach..szałwia cudo..wiem już o co będę prosiła napisz mi proszę co zrobić z przekwitłymi liliami, moje marne szt 2.. reszta nie zeszła przekwitła, ściąć, nisko wysoko, tylko kwiaty, zostawić?? nie mam pojęcia..

Ja zawsze tylko obrywam pręciki - resztę zostawiam do zaschnięcia
abiko 09:31, 26 cze 2012

czyli tylko pręciki.. nawet nie wiem czy się rozrosną.. miały być różne wyszły dwie i to w kolorach, których nie zamawiałam..
betysia 15:59, 26 cze 2012

Witaj kochanienka

jakos zaginelas mi dzisiaj w gaszczu ogrodow ...ale Cie znalazlam!!!!
Alinko sciskam mocno i zycze cudnego popoludnia na lonie natury...
p.s a tk wogole czy komus jest mercedes potrzebny do szczescia hmm???? bo piekny ogrod i owszem i tego sie trzeba trzymac !!!!!
buziaki- Beata
bociek 19:13, 27 cze 2012

Alinko, Twoj festiwal roz jest urzekajacy, a hosta bialo-zielona boska. Pamietasz jaka to odmiana?

Natomiast ten widok mnie pozbawil oddechu...

Czy ona zimuje w gruncie??? Czy owocuje???? I jesli tak to czy jadacie jej owoce????

Krys 21:53, 27 cze 2012

Alinka ładny nowy avatarek ,pozdrawiam
Pszczelarnia 14:18, 02 lip 2012

Alino, jeszcze nie nadrobiłam zaległości w Twoim wątku a już mam pytanie. Jak się sprawują Twoje podpory kowalskie do powojników? Pokażesz? Nabyłam (na kredyt zaufania) 3 powojniki i teraz to mam problem dopiero.
Milka 14:21, 02 lip 2012

alinak napisał(a)
ANIU - dokładnie tak . a że dostęp mam nader łatwy do tych używek ( kwiotuszków ) to się uzależniam.
koleżanka podpowiedziała mężowi żeby kasę chował , bo wydam wszystko na ogród , on jednak dobry człek i cierpliwy . ma też swoją pasję i ja tez go nie ograniczam ( w kupowaniu gołębi ) a te znacznie droższe od roślinek.
jednak na propozycje zmiany samochodu odpowiedział zdecydowanie - sprzedaj trochę krzaków to sobie mercedesa kupisz

Ale ty chyba wolisz krzaki, jak tego mercedesa