Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 22:29, 25 cze 2012

kaisog1 napisał(a)
Bożenko nie śmiałby ten Rh sie "popsuć" mając taka Właścicielkę

A pysznogłowki słodkie!

Groźna nie jestem ale dbam o nie to i one się starają.Pozdrawiam Gosiu. Byłam u Ciebie i wiem ze jesteś w Kubusiowie.Niech się Kubuś nacieszy przyrodą i wolnoscią.
kaisog1 22:35, 25 cze 2012

Bożenko my już w Wawie od niedzieli Idziemy na kontrol jutro do doktórki
Bogdzia 22:41, 25 cze 2012

kaisog1 napisał(a)
Bożenko my już w Wawie od niedzieli Idziemy na kontrol jutro do doktórki

To jutro zajrzę czy wszystko w porządku ale mam nadzieję ze tak.Dobrze że tego migdała nie trzeba wycinac. Ja jestem przeciwniczką takich operacji.
EPODLAS 22:46, 25 cze 2012

Moje pysznogłówki mają pąki. Mam jedną już dwa lata. Ma jasnoróżowe kwiaty. W tym roku dosadziłam drugą. Nie mam pojęcia jaki będzie kolor kwiatów, mam nadzieję, że będą takie ładne jak twoje. No i ten zapach listków.
Milka 22:48, 25 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Dzień dobry Bożenko
relacje w końcu są, a ja biegnę do ciebie i co....róże, róże, róże, a co jedna to piękniejsza
szkoda, że nie byłaś u nas na Dolnym Śląsku

Irenko ja też żałuję, gdybym wiedziała że Pszczólka ma agroturystykę i można u niej przenocowac to bym się wybrała ale nie umiałam wybrac jednego dnia a na dwa przez ten nocleg był problem więc zostałam w domu.No cóż bedą jeszcze następne spotkania. A Ty juz wiesz jak z wyjazdem do Ani?

Też nie wiedziałam o tej agroturystyce i pomyśl, wianki bys tez puszczała pysznogłówki super kwitną, aż szok! z serca Ania dała, a po namyśle, jednak w dwie strony lotem obrócę, najwyżej jako przedłużający się gość w pracach ogrodowych Ani pomogę
cieszę się, że rh odżył, jednak przyroda nadal wielką tajemnicę stanowi
Bogdzia 22:54, 25 cze 2012

EPODLAS napisał(a)
Moje pysznogłówki mają pąki. Mam jedną już dwa lata. Ma jasnoróżowe kwiaty. W tym roku dosadziłam drugą. Nie mam pojęcia jaki będzie kolor kwiatów, mam nadzieję, że będą takie ładne jak twoje. No i ten zapach listków.

Bożenko jaki Ty cudny avatarek sobie sprawiłas. Piekny. Pysznogłówki we wszystkich kolorach mi się podobają tylko ta ich skłonnośc do mączniaka jest uciążliwa ale kwitną pieknie.
Bogdzia 22:56, 25 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Dzień dobry Bożenko
relacje w końcu są, a ja biegnę do ciebie i co....róże, róże, róże, a co jedna to piękniejsza
szkoda, że nie byłaś u nas na Dolnym Śląsku

Irenko ja też żałuję, gdybym wiedziała że Pszczólka ma agroturystykę i można u niej przenocowac to bym się wybrała ale nie umiałam wybrac jednego dnia a na dwa przez ten nocleg był problem więc zostałam w domu.No cóż bedą jeszcze następne spotkania. A Ty juz wiesz jak z wyjazdem do Ani?

Też nie wiedziałam o tej agroturystyce i pomyśl, wianki bys tez puszczała pysznogłówki super kwitną, aż szok! z serca Ania dała, a po namyśle, jednak w dwie strony lotem obrócę, najwyżej jako przedłużający się gość w pracach ogrodowych Ani pomogę
cieszę się, że rh odżył, jednak przyroda nadal wielką tajemnicę stanowi

W to ze z serca dane nie wątpię. Dlatego są piękne. Ania z tej decyzji pewnie się ucieszy.
Milka 22:57, 25 cze 2012

Bogdzia 23:43, 25 cze 2012

To na dobranoc moje liliowce i już Was żegnam.

Mala_Mi 23:52, 25 cze 2012

Bożenko...liliowce mają taki kolor...że aż oczy przymrużyłam..... cudny kolor i cudne liliowce.

A pysznogłówkę można dawać do herbatki....
Z mączniakiem radzę w ten sposób, że jak przekwitną i robią sie brzydkie.... to je ścinam.... zapobiegam wtedy mączniakowi..... Od 2009 roku czyli przez 3 sezony raz mi siepojawił...i to w pierwszy rok..... wieć ściełąm.... i odtatnie 2 lata mączniaka na nich nie widziałam....
Liliowiec od Ciebie ma pąki..... J k zakwitnie to od razu się pochwalę.....