aaaaaaa, widziałam dzisiaj ładne Rh CW za jedyne... 180 zł, co i tak jak na takie okazy to niewiele, bo identyczne widziałam po 350 zl ) westchnęłam sobie tylko, że nie mam jeszcze ogrodu docelowego, bo kupić ich narazie nie mogę, z uwagi na budowę, ale uwieczniłam je na pamiątkę ......
ech....... nawet wiem gdzie bym je kiedyś chciała posadzić ech.......
Zaskoczyła mnie dziś burza i nie mam foto świerków na rabacie, można je zobaczyć w oddali na tym foto
może nie widać ale ten duży ma ok 140 cm, ciężko było je posadzić wg planu , bo ta rabata jest widoczna zawsze pod kątem i ustawiając jak na planie uciekały jakoś nieproporcionalnie, dlatego są przesunięte . Cieszy mnie, że mimo ostatnich upałów moje Conici przetrwały w dobrej kondycji adaptację do nowych warunków.
Natomiast po trzcinnikach nie ma śladu Nawet na allegro ich nie ma. Cieszyłam się na szybką realizację a tu klapa. Przeszukam jeszcze net .
a tu mało widoczna, ale jakby pajęczyna na serbie - jakby gałązki dookoła otulone, a w zasadzie to na wszystkich, na początku trochę spanikowałam, że może coś postanowiło żerować na moich serbach - skandal !, ale .... podobno to pająki.......... podobno................... i mam nadzieję, że nic serbom nie grozi
Niestety nie będzie w tym roku kwitnącej bergeni
bo pąki kwiatowe są całe czarne, myślę, że przemarzły liście odbijają pięknie. Co zatem zrobić? obciąć te przemarznięte pąki?
Kasiu jak przeczytałam u ciebie, ze nie kwitły bergrnie, to dopiero uświadomiłam sobie, że u mnie tez nie
ach Aniu, jaka szkoda prawda? no cóż... dzisiaj wycięłam zeschnięte pąki..... i nie 2 jak pisałam, ale 4 ((
ale one potrafią zakwitnąć jeszcze raz, poczekamy, zobaczymy chyba mi padnie citronelka od Ciebie, jest taka marna, chyba, ze się jeszcze namyśli
zobaczymy a citronelki to u wszystkich marne tej wiosny, Danusia też coś wspominała
Od dziejów zarania chłop wybierał dla siebie głównie polowania!
Po lasach buszował niby za jeleniem,a wracał do domu i wołał: Gdzie jedzenie?
Dzieci,ogrody,porządki w chałupie,to mężczyźni mieli za przeproszeniem w d...pie!
I dalej byłoby tak na tym łez padole,ale baby poszły zarabiać na ten chleb na stole.
A skoro pracowały za wymierną kasę ,na odpoczynek po pracy także były łase.
Niech więc Was nie dziwi,że podział na damsko-męskie role przestał obowiązywać.
Niestety w naszej szkole,elementarz dalej podaje,że tata pracuje,a mama chlebek kraje.
Uczmy nasze córki,że mają być nie uległe ale przebojowe,
A synów przyuczajmy,że przemoc i oglądanie się na żonę w sprawach podstawowych
To cecha nie godna osób postępowych.
Bo herbatę zrobić i ułożyć kanapkę można samemu nie czekając na ,,matkę!''
bo pąki kwiatowe są całe czarne, myślę, że przemarzły liście odbijają pięknie. Co zatem zrobić? obciąć te przemarznięte pąki?
Kasiu jak przeczytałam u ciebie, ze nie kwitły bergrnie, to dopiero uświadomiłam sobie, że u mnie tez nie
ach Aniu, jaka szkoda prawda? no cóż... dzisiaj wycięłam zeschnięte pąki..... i nie 2 jak pisałam, ale 4 ((
ale one potrafią zakwitnąć jeszcze raz, poczekamy, zobaczymy chyba mi padnie citronelka od Ciebie, jest taka marna, chyba, ze się jeszcze namyśli
Omówiona jest tylko zagadnienia połowa
A pozostała nie tknięta część łóżkowa.
Choć Sebek dopiero w lipcu dorosłość ogłosi
Zgłębić ten temat aż się prosi .
Jak chcecie mieć chłopa wiernego
Nie należy prowokować losu ślepego.
Płeć brzydka tak jest skonstruowana
Że często musi śpiewać "oj dana dana".
Omówiona jest tylko zagadnienia połowa
A pozostała nie tknięta część łóżkowa.
Choć Sebek dopiero w lipcu dorosłość ogłosi
Zgłębić ten temat aż się prosi .
Jak chcecie mieć chłopa wiernego
Nie należy prowokować losu ślepego.
Płeć brzydka tak jest skonstruowana
Że często musi śpiewać "oj dana dana".
Dziewczyny u mnie w poprzednim sezonie ogrodowe zmarzły, odbiły od korzenia i miały tylko lub aż po jednym kwiatku. W tym roku pewnie bedzie powtórka.
Jedna jednak mnie zadziwiła, bo podlewana często nawozem zawiąząła dużo pączków kwiatowych ale dopiero jesienią..... nie cieszyłam się jednak długo bo przez jesienne przymrozki nie zdążyła zakwitnąć. Tak to było z moimi ogrodowymi w gruncie.
och tu nawet 2 były bo po prawo to begonia wystaje