Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

ircia 20:44, 15 cze 2012

Witaj Robercie
Piękny ogród i ładnie sfotografowany
Wielkość imponująca!!!! Szczególnie przy moim malutkim.....
Nadmiaru wody współczuję

Klamber 22:10, 18 cze 2012

Witaj Irciu, jestem zarobiony na maxa i nie mam czasu pisać, ledwo wyrabiam się z czytaniem ale witam Cię serdecznie z mazowsza. Dzisiaj miałem akcję szerszeń. Zadzwoniłem po srażaków by zabrali gniazdo, zrobiły sobie w moich zrębkach.
Zrobiłem trochę zdjęć i od razu pokazuję, bo nie wiem kiedy znajdę znów chwilę aby coś napisać i pokazać

To moja pampasówk, w tamtym sezonie miała jednego wiechetka, zobaczymy co pokaże w tym.
\
Pozdrawiam wszystkich gorąco.
ASC to była paczka z wymiany, to nie będę robił dymu, chciałem wszystkich tylko uczulić aby przykładali się trochę do zrobienia paczki. Hejka
majkel0326 22:48, 18 cze 2012

Robert,cukinie masz duże.Zdjęcie z miskantem super A pampasówki jestem ciekawa.Mam nadzieję,że pokażesz później jak się ma
Klamber 22:51, 19 cze 2012

Maju, na pewno pokażę pampasówkę, w tym miejscu ma dobrze, jest to najsuchsze i najcichsze i najcieplejsze miejsce leje na nią biohumus i EMy to może odwdzięczy się znów chociaż 1 wiechetkiem. Powiem Ci że po EMach nie znalazłem ani jednej spleśniałej truskawki, więc jest to prawdą, podobno w domu też poleżą. Pokażę dziś jak rosną moje trawki, rabata jest nie skończona, nie mam czasu żeby jechać nad rzekę na płukać sobie żwiru. Poczekam niech się woda jeszcze ugrzeje Trawki się ruszyły nie dawno ale do mojego cukrowego nie mają szans, jest taki dorodny że jeszcze takiego go nie widziałem. Też pędzony na EMach i biohumusie, ciekawe jaką wysokość osiągnie i jakie wiechetki będą.
Zazdroszczę Ci ziemniaczków uwielbiam swoje ze zsiadłym mleczkiem i sadzonym jajkiem. Nawet ziemniaki ze swojego ogródka mają nie ziemski smak. Miałaś szczęście że burza przeszła bokiem, mi dwa lata temu narozrabiała.

justi 22:59, 19 cze 2012

Robercie jak stosuje się te EMy, tzn rozcieńcza się jak biohumus lub nawóz, czy bezpośrednio? Widziałam dziś cos takiego w sklepie ogrodniczym, ale nie miałam czasu przystanąć i poczytać.
monteverde 23:01, 19 cze 2012

Robert dzięki za piękną różyczkę szkoda,że u mnie w tym roku nie będzie skrzydlaków wiesz ta trawa cukrowa od Ciebie jakaś taka nijaka został jej się już tylko 1 zielony kłos masz widzę tojeść amerykańską, będziesz zakładał plantację? pszczoły ją uwielbiają tu masz linka to sobie poczytasz http://www.pasieka.pszczoly.pl/index.php?s=vjufile&grkat=w_mojej_pasiece&artplik=2010_03_06lewandowski.html
Klamber 23:17, 19 cze 2012

Justi ja rozcieńczam 1lna 150lwody, trzeba podlewać wieczorkiem lub w deszcz, nigdy w dzień słoneczny.
Ogólnie jestem zadowolony a zacząłem dopiero na wiosnę, najbardziej widzę efekt na m. cukrowym, ziemniakach, truskawkach, hostach, liliowcach. Wszystkie klony zlałem kilkakrotnie i nie widzę żeby coś ich atakowało a palmowy był już na wykończeniu po dwu deszczowych latach w tamtym roku ratowałem go topsinem. Może zaszaleje na jesieni, przez ostatnie dwa lata nie miał już w lipcu liści.
majkel0326 23:25, 19 cze 2012

Robert,rzeczywiście burza narobiła Ci szkód Trawki widzę,że mamy podobnej wielkości.EMów i biohumusu chyba będę musiała spróbować,bo tak je zachwalasz i z resztą widać efekty ich stosowania u Ciebie.A co do ziemniaczków z ogrodu to zgadza się,że smakują inaczej niż te ze sklepu! I można wykopać bezpośrednio przed obiadem,nie więdną gdzieś na straganie.Ja mam w tym roku pierwszy raz (teściowa kiedyś sadziła) i już wiem,że będziemy sadzić co roku.Mam to szczęście,że miejsce mnie nie ogranicza
majkel0326 23:25, 19 cze 2012

Robert,rzeczywiście burza narobiła Ci szkód Trawki widzę,że mamy podobnej wielkości.EMów i biohumusu chyba będę musiała spróbować,bo tak je zachwalasz i z resztą widać efekty ich stosowania u Ciebie.A co do ziemniaczków z ogrodu to zgadza się,że smakują inaczej niż te ze sklepu! I można wykopać bezpośrednio przed obiadem,nie więdną gdzieś na straganie.Ja mam w tym roku pierwszy raz (teściowa kiedyś sadziła) i już wiem,że będziemy sadzić co roku.Mam to szczęście,że miejsce mnie nie ogranicza
majkel0326 23:27, 19 cze 2012

No nie,zdublowało mi się,przepraszam