Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z perspektywą na przyszłość 11:09, 16 kwi 2012

Do góry
Rabata będzie szeroka od cisa do tej zielonej linii potem trawa. Przy płocie jak zaznaczone.

Mam nadzieję, że się domyślicie

W narożniku po prawej będą brzozy pożyteczne, tak żeby załonić trochę słup a pod nimi lawenda.
Moje poletko 11:01, 16 kwi 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Celinko,te diamentowe zdjęcia prześliczne.Zdolniacha z Ciebie...

Bogusiu dopiero od tygodnia uczę się trzymać aparat!!.I nie ma w tym odrobiny głupkowatej kokieterii z mojej strony!! Tym bardziej sprawia mi radochę jak ktoś widzi ,że staram się!!
W cieniu - zacieniona 10:57, 16 kwi 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Sobotę miałam pracowitą.Zaczęłam obsadzać donice.Wykończę je za tydzień,na razie wyglądają tak,jeszcze kilka zostało pustych.

Ja w życiu nie widziałam takich jaskrów w sklepach ::::gały z orbit mi wychodzą
Piękne.Ja myślałam,że to w przybliżeniu na zdjęciach takie ładne ,a one teraz jeszcze piękniejsze

Widzę,że nie tylko ja je lubię...jest nas więcej.

te jaskry cudne pięknie się zapowiadają te donice Bogusiu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:49, 16 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

jakie cudeńka baardzo mi się podobają
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:47, 16 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Moniko, prześledziłam Wasze weekendowe poczyniania - no to się u Ciebie działo!!! 94 cisy!!!! WOW!!! Moi chłopcy posadzili 40 i byłam z nich bardzo dumna - muszę im teraz powiedzieć, że rekord pobity, polecę im po premii, hahhaha . No ale skoro tyle prac wykonaliście, tzn.że M. już dał się ugłaskać...

Jeśli chodzi o nasadzenia - specjalistką nie jestem, ale dałabym 2 drzewka - jedno niższe właśnie w tym kwadracie na prawo od wejścia (pomiędzy kulkami a stożkiem), a drugie większe drzewo w tym dużym prostokącie ale niesymetrycznie (podsadzone np. żurawkami citronelle). Jak patrzę na zdjęcia frontu domu z cisami, to właśnie brakuje jakichś wyższych punktów. Poza tym, masz piękną kolorytykę domu i podjazdu, pasującą do wszystkich roślin - nie myślałaś, żeby wprowadzić odrobinę koloru - np. to większe drzewo mogłoby mieć bardziej złocisto-żółte, albo bordowe liście?

To drzewo, które Ci się podoba z "Ogrodu z lustrem" to ambrowiec amerykański.

Aga, w tej rabacie z kulami nie da rady bo mi Panowie obmurowali cała dookoła za głęboko i tam nic nie urośnie więcej. Dokoła najwyżej ten bukszpan bo korzeni nie ma mega duzych i będzie się kierował kusrodkowi. Jeżeli chodzi o resztę to masz rację, muszę pomyśleć jeszcze o wyższych punktach.

Na wprost przy płocie w narożniku przy szmbie chciałabym posadzić właśnie coś wysokiego, albo iglastego albo liściastego. Od cisu od lewej do prawej będą nasadzenia made by Danusia i dalej na wprost wzdłuż płotu będą na pierwszym planie rododendrony a w szkielecie myślałam o jakiś cienkich tujach, ale to jeszcze nie postranowione. Właśnie coś takiego jak w realizacji Danusiowej:

Moje poletko 10:40, 16 kwi 2012

Do góry
Celinko,te diamentowe zdjęcia prześliczne.Zdolniacha z Ciebie...
Fotografowanie ogrodu 10:37, 16 kwi 2012

Do góry
Ewo, właśnie były robione w makro a wg.mnie efekt taki, jak rozmawiałyśmy
Zwłaszcza na tym drugim.

Cały rok w ogrodzie 10:30, 16 kwi 2012

Do góry
Trochę mnie tu nie było,przede wszystkim dzięki za życzenia świąteczne ,tymczasem trwa niby wiosna ,liczę straty w ogrodzie i ogólnie jestem zniechęcona ,ale jest kilka jasnych punktów

wiśnia wczesna kojou-no mai

zawilce,które same przywędrowały pod świerk i znalazły sobie azyl

kwitnący dereń jadalny

Magnolia stellata

Ogród w budowie - nieustającej 10:28, 16 kwi 2012

Do góry
Tę pięknotkę lubię najbardziej..
ogrodoweimpresjejolki 10:05, 16 kwi 2012

Do góry
U mnie nie pada, ale okrutnie wieje - zamiast grabie w dłoniach trzeba trzymać głowę, żeby nie urwało!
Chyba zrezygnuje z jazdy na działkę

Moje poletko 09:56, 16 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkich zgromadzonych
To co dzieje się za oknem od dwóch dni ,to jakieś wielkie nieporozumienie!! A miało być tak pięknie!!
I komu to przeszkadzało??
Żeby nie kropnąć sobie w łeb pozytywny widoczek na dzień dobry

Ogród Sylwii od początku :) 09:55, 16 kwi 2012

Do góry

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 09:54, 16 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ale pytanie brzmi co za studnię?

Jolu, ja w tym pasie zimie między studnią i cisami widzę albo 3 szt. wisni umbraculifera (lub innych drzew), a pod nimi coś zadarniającego, albo szpaler hortensji przetykanych miskantami. Co Ty na to ?

Jedna wiśnia już jest posadzona og strony ogrodzenia słabo ją widać na zdjęciu, więcej nie wiem czy nie za duż korony by potem były, a hortensje niestety nie wytrzymają upału tam słońce od 12 do wieczora, myślę nad cisem na pniu i pod nim coś ?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:39, 16 kwi 2012

Do góry
coli napisał(a)

Rewelacja, strasznie mi się podoba

Oryginalna donica, fajnie wygląda

Wszyscy kupują stożki w Obi, Marzenko mówisz, że warto jechać tam na zakupy?
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 09:28, 16 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Ale pytanie brzmi co za studnię?

Jolu, ja w tym pasie zimie między studnią i cisami widzę albo 3 szt. wisni umbraculifera (lub innych drzew), a pod nimi coś zadarniającego, albo szpaler hortensji przetykanych miskantami. Co Ty na to ?
Ogród Sylwii od początku :) 09:12, 16 kwi 2012

Do góry
Nie planuję drugiego domu ....Nic z tych rzeczy
Muszę przemyśleć jeszcze rozmiary !..... Te mają 5m/5m/5m-h.....

Tu inny dach.....ale nie wiem czy znajdzie domową aprobatę .....choć lepiej wygląda

Gosiu .... ja znowu planuję ... do budowy jeszcze hohoho

Bogda, Asia - pomysł do wykorzystania powierzchni przedni hehehehe

Juliak - witam u siebie .... pozdrówki

Alinka - przyłożenie do sadzenia roślin czują również moje kości

Marzenka - dziękuję za pomysła ale obawiam się , że zwiewne firany lub rolety rzymskie to nie dla moich chłopców i jeszcze w kolorze biel ..... Już widzę jak to wygląda po pierwszej godziny od założenia , tym bardziej , że ma tam się jeszcze zmieścić potężny grill kominkowy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:04, 16 kwi 2012

Do góry

Rewelacja, strasznie mi się podoba
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:49, 16 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A humor mi się poprawił bo jeszcze mnie M zachęcał do zakupu w Obi stożków bukszpanowych A dla M rojniki na skalniak

Fajne stożki. One są kopane i wsadzone do doniczki, czy rosły tam od początku?
Fajnego masz męża- jeszcze cię zachęca mój to ma "uczulenie" na takie zakupy i w ogóle na moje poczynania w ogrodzie- jest trudno reformowalny, ale czasami coś drgnie, trzeba go podejść Pozdrawiam
Kubusiowo 08:36, 16 kwi 2012

Do góry
Jola hehhehe my tylko dla siebie te warzywa Ja wiem, że to wygląda na ogromny warzywnik ale z tego będzie na niego wydzielona jedynie niewielka cześć

Bogda hehehhe

Ania musieliśmy skorzystaz z pomocy bo nawet we trójkę nie dalibysmy rady tego przekopać

Ania teraz przeorał, bronować będzie w tym tygodniu Także przyjadę na prawie gotowe grządki Brzózek posadziliśmy na razie 11. Ale po każdej stronie będzie 31 Te brzozy są wykopane z naszej działki - z tej części co nie jest ogrodzona.

Justyna nie wiem czy będę zrywać darń w tym roku. Chciałam sobie unaocznić projekt a tu masz wersję kartkową

Kasia i Asiu no właśnie nie wiem czy te rabaty nie są zbyt duże.....

Marzenko będzie na górce. Pielenia będzie niestety

Justyna a ja jakoś lubię tę darń zrywać Może dlatego, że od razu widać ładny kształt rabat
Pobojowisko czas zmian 08:33, 16 kwi 2012

Do góry
mira68 napisał(a)

Mirko o tę część do zmiany Ci chodzi?
Chyba wycięłabym ten duży świerk, bo pod nim nawet trawa nie chce nawet rosnąć... to na pierszy ogień...
Wymiary by się przydały, strony świeta, rzut z góry z naniesionymi dużymi roślinami. Czy wzdłuż chodnika coś planujesz? Aż się prosi o niski żywopłocik
Od ulicy się będziesz zasłaniać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies