Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 11:51, 02 cze 2012

popcarol napisał(a)
Justynko w sumie to zazdroszczę - może ze 3h w sumie pokropiło, a tak to zimno, wieje strasznie. Już bym wolałam żeby lało, przynajmniej byłby z tego jakiś pożytek. A tak to sucho nadal, a na dwór i tak się wyjść nie da, bo zimnica straszna. Odpalam wrotki do szkółki p. Ciepłuchy Aparat i kasa zapakowana, i lista nazw azalii dla Krysi Słonko się przebija!

No no
Agacia 12:53, 02 cze 2012

Włamanie - brrr, nieprzyjemna sprawa i nieprzyjemne wrażenia dla całej okolicy zamykaj się na wszystkie spusty!

Szkółka Ciepluchy - no ciekawa jestem To chyba potentaci, jeśli chodzi o rh w Białymstoku, to te od Ciepluchy są wszędzie! I w hipermarketach i w centrach ogrodniczych! I muszę powiedzieć, że zawsze są piękne. Ciekawe co przywieziesz...hihihi

Mam pytanko, czy zauważyłaś u siebie jakieś figle migle z powiadomieniami? Bo mi się wyświetlają aktualnie 4 wątki! A subskrybowałam...no, znacznie więcej Może to nie tylko u mnie tak?
popcorn 13:18, 02 cze 2012

Irenko - niestety dopiero widzę Twoją prośbę teraz, nie widziałam niestety żadnej Franceski
Właśnie wróciłyśmy. Ale ta szkółka wieeelka!!! A ile osób tam pracuje! Niestety nie było właściciela, więc nie spędziłyśmy tam dodatkowego czasu...
Inversa kupiona, plus 2 duże Rh... I sąsiadka przywioezła 9 rh Dostałyśmy 15% rabatu ilościowego, więc niedrogo nas wyszło
Krysiu - niestety dla Ciebie nic nie kupiłam. Azalii Narcisiflory i tej na S nie było, a te 2 japońskie niskie niebieskie/fioletowe "się produkują" - będą dostępne na jesieni
majkel0326 13:19, 02 cze 2012

Karolina,ciekawa jestem co kupisz! Potem wpadnę zobaczyć Z tym włamaniem to faktycznie nieprzyjemna sprawa Ja miałam strach parę miesięcy temu,bo po naszej gminie grasował podpalacz.Sąsiadów stodołę trzy razy podpał,aż w końcu mu się udało.Na szczęście go złapali.
popcorn 13:22, 02 cze 2012

Agatko - już przerabialiśmy włamanie do naszego mieszkania w Wawie, więc teraz jakoś mniej mnie ruszyło... ale na każdego obcego teraz bede podejrzliwie patrzec... a moze to nie obcy ...

Szkolka boska. Wrzuce zdjecia wielkich kwitnacych Rh - byly wieksze jeszcze niz u Bogdzi! I takie wielkie kwitnace mozna sobie kupic - sa tez produkowane w pojemnikach! Balam sie spytac o cene
Po horyzont iglakow, Rh, azalii, borowek - cudo Moglabym tam pracowac. Prawie za darmo

Subskrybuje tylko swoj watek, nie dostaje ostatnio powiadomien albo co ktores... cos nie tak ostatio...
foty juz sie wgrywaja???
popcorn 13:23, 02 cze 2012

Majeczko juz wrocilam, kupilam moja zamawiana Inverse i 2 rh - nieplanowane i tak sie mocno pilnowalam Foty niebawem
Agacia 13:37, 02 cze 2012

Ach, czyli specjalizują się w kwasolubnych A jak ceny mniejszych okazów? U nas takie do metra wysokości 40-60zł, a u nich?

Fotki wrzucałam niedawno do siebie, wgrały się normalnie.
popcorn 14:21, 02 cze 2012

Agatko już piszę Specjalizują się w Rh, azaliach i borówce amerykańskiej. Mają też trochę (naprawdę sporo, ale "trochę" w porównaniu z ilością rh choćby) szczepionych iglaków, żurawiny i kwasolubnych bylin.

Moje zakupy - może najpierw

Czubek wyprostowany - Inversa jest wyższa ode mnie

W poniedziałek muszę pojechać po palik do niej i do moich wiśni umbraculifera

Zbliżenie na Rh - no name, z przeceny - taki krzak 15 zł i rabat ilościowy 15%, więc koszt to 12,75 zl
Jak moje Cunninghams White i drugi nie odbija, beda te

Były też takie świerki Inversa, po 50 zł "jak leci", ale stwierdziłam że 3 lata (różnica między nimi a moim) to długo żeby czekać i nie zdecydowałam się.

A te duże kosztowały 150 zł, po rabacie 127,5 zl

popcorn 14:29, 02 cze 2012

Mam jeszcze troche fotek kwitnacych rh - i waham sie czy wstawic u siebie czy moze gdzies? Ale to ogrod nie jest, wiec watek moze byc traktowany jako reklamowy??

Wstawiam wiec u siebie - a co tam. Kwitnace - jeszcze, bo wiekszosc juz niestety przekwitla...
JA

Zakątek detaliczny:

Ceny srednie chyba, ale po rabacie 15% nizsze Rh niestety mialy wszystkie obciete juz kwiatostany - gdybysmy byly rano te nasze mialyby jedszcze kwiatki i ich resztki... a bylkysmy po 12tej panie konczyly obcinanie
popcorn 15:24, 02 cze 2012

Pozdro z impry rodzinnej... pogoda do bani, wszyscy w srodku... chociaz jedzenie dobre
Poustawialam przed wyjazdem Rh na rabacie rododendronowej przy tarasie. I wsadzic ich nie moge, bo sa za wysokie Trzebaby wykopac te 2 mniejsze ktore teraz kwitna i zamienic je miejscami... wiec musze czekac az moje rh przekwitna... sie porobilo