Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Milka 12:55, 02 cze 2012

U mnie urosła 10 cm od dnia darowizny szczera darowizna bez podatków
Mala_Mi 15:04, 02 cze 2012

Zawstydzona swoją postawą postanowiłam ugotować prosty obiad! Tak zachwalany i rekomendowany prze koleżanki ogrodowiskowe....
Ziemniaki obrane i nastawione, skok do warzywniaka po szczypiorek, rzodkiewke i sałatkę....po drodze parę chwaścików do wyrwania, aksamitka w szklarni do podlania......
Okapu nie włączyłam, zaparowało wszystko (trzeba umyć) , wykipiało z garnka, też trzeba umyć.. ... Szybkie przetarcie kuchenki (zaleta indukcyjnej ) I do sałaty...umyta, rzodkiewka szczypior też...pora na jajka...... szybki rzut do szafki po patelnie...i jeden łotmot...puszka kawy strącona przez deskę do krojenia (co ona tam robiła????, kawa wiem co robiła..wysoka puszka nie mieści sie do innej szafki z takimi rzeczami, wiec stoi tam świadomie. Jednak zupełnie nieświadomie się wszystko rozsypało.. podłoga w kuchni mokra od mycia sałaty... Kawa rozpuszczalna na połowie kuchni, w całej szafce...... odkurzaczem nie pozbiera bo mokre..na sucho się maże. Porażka....zanim posprzątałam, to ziemniaki się rozgotwały.... trudno.... smażę jaja... brakło soli w młynku, wiec dosypałam ze słoiczka..a w pośpiechu słoiczek źle sie zamknął.... i bach na podłogę...... ziemniaki rozgotowane, jaja sie palą, a całą kuchnia w soli i szkle.... Znów trzeba najpierw posprzątać, bo jak jeszcze pies nabije szkła w łapki będzie problem, a to sobota i weterynarz króko pracuje.... .
Wniosek... zjadłam znów na zimno.... zimne jajka i zimne zimniaki...sałatkę jadam 2 razy dzienie i tu sie nic nie zmieniło......
To już wole zjeść spokojnie kanpkę i michę sałaty A teraz ide umyć naczynia, posprzątać kuchnię i doczyścić resztki kawy i soli......
Nikt mnie nie przekona, ze ugotwac jajka sadzone z ziemniakami to taka prosta i szybka sprawa...a ile przy tym przyjemnosci..ho, ho, ho. Ani z gotowania, ani ze sprzątania, ani z jedzenia nie znlazłam...
Pokarało mnie za uleganie złym wpływom z internetu.......

Zdjęcia dalej mi się nie wgrywają.... a tak pięknie zakwitły piwonie, posłonki, przetacznik...... musicie uwierzyć mi na słowo...pięknie
Konstancja30 15:09, 02 cze 2012

wyślij mi zdjęcia na pocztę (zmniejsz do 800x600) i wstawię bo mi się wgrywają a już wracam do domku

ups edit poczta konstancja30@poczta.fm
Mala_Mi 15:12, 02 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
wyślij mi zdjęcia na pocztę (zmniejsz do 800x600) i wstawię bo mi się wgrywają a już wracam do domku

ups edit poczta konstancja30@poczta.fm

Zaraz próbuję sposobu Małgosi na wgrywanie ...zobaczymy czy się uda....

Wooow działa Znalazło się obejście blokady założonej chyba przez Ronina .... Małgosiu jesteś wielka

Zakwitły moje Posłonki Cerise Queen

Wyglądają jak małe różyczki I jest zimozielny....zimą ma zielone gałązki
Mala_Mi 15:21, 02 cze 2012

Tę piwonię posadziłam jesienią 2010roku z kłacza kupionego przez internet.... w zeszłym roku miała 1 kwiat..a w tym....a ile jeszcze ma pąków

I kwiat z bliska, tu nie widać, ale jest ciemna) bo na takie polowałam)

A to piwonia Jadwiga..jest z czerwonych i moja babcia miała na imie Jadwigga, wiec kupiłam kłącze w tym samym czasie co porzednia... myślałam, że wiele tlta będę czekać na efekty..a to już na drugi rok krzaki pokaźne i widoczne z daleka... (rabata nie skończona... wiec bałaganowato...

I zbliżenie na kwiatek...
malgocha1960 15:21, 02 cze 2012

I co Aniu,udało się?
Konstancja30 15:29, 02 cze 2012

posłonki są piękne ... Anna no wiele razy można to tu jednak napisać
Mala_Mi 15:39, 02 cze 2012

malgocha1960 napisał(a)
I co Aniu,udało się?

Dla Ciebie Małgosiu
Mala_Mi 15:40, 02 cze 2012

A to też k=nowa piwonia..kupowana w tym samy czasie..bo ja jak jużkupuję to muszę hurtem
I czekam na żółtą piwonię , zwykła żółą..nazwę mam gdzieś zapisaną, w zeszłym roku tż 1 kwatka miałą..a w tym paczków ma dużo, ale jeszcze takie maciupeńkie..
Tu wstawiam serię..... piwonia wysoka, ma bardzo duże kwaty..olbrzymie..i żartowałąm, że nie lubię koloru ózowego..w tej piwonii kocham kolor rózowy.... Ta piwonia najmniej sie zagęściła w porównaniu do porzednich..... Na jednym foto w tle Jadwiga..

Konstancja30 15:44, 02 cze 2012

wytipeksował cię Ronin czy co?

o edytowane i pięknie uzupełnione ... teraz ja muszę sie wytipeksować