Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenie o... 11:25, 14 kwi 2012

Do góry

Ogród Dominiki 11:07, 14 kwi 2012

Do góry
Przeglądałem jeszcze raz cały wątek od początku... no i... strasznie spodobały mi się azalie, widziałem
je w centrum ogrodniczym ostatnio i od tamtej pory cały czas dumam... Dominiko, ile sztuk jest potrzebnych
aby uzyskać zbliżony efekt jak u Ciebie? Podobają mi się że mają taki ładny pokrój i nawet bez kwiatów
wyglądają świetnie. Szkodniki chyba ich omijają czy coś jednak ich atakuje? Co o nich sądzisz?

Domi napisał(a)
Azalie japońskie o łososiowych kwiatach:

Mój kawałek raju 10:32, 14 kwi 2012

Do góry
wczorajsze odzyskiwanie powierzchni ogrodu namiot przestawiony jadę na zakupy będę potem pozdrawiam odwiedzających
Mój mały raj na ziemi :) 10:31, 14 kwi 2012

Do góry
robi się stylowo i te hortensje i tabliczka mmm ładnie Anula na 300 setke gratulacje!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:51, 14 kwi 2012

Do góry
Rzeczywiscie juz 300 stron. Gratulacje i miłek ode mnie.

Mój jesienny ogród 09:43, 14 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkich miłośników ogrodów.
Zacznę od przedstawienia swojej osoby na imie mam Robert, to avatarowa fotka. Na Wasze forum zaglądam już od jakiegoś czasu,

Mam duży ogród (3800m) i nie wiem czy uda mi się wygospodarować odpowiednią ilość czasu na prowadzenie wątku, na pewno będę się starał dotrzymywać Wam kroku.
Ogrodem zajmuję się od 30 lat, oczywiście wcześniej rodzice, ja ograniczałem się do kopania dołków na drzewa, koszenie trawy, cięcie żywopłotu itp. Z upływem czasu rodzice coraz starsi, więc obowiązków przybywało i tak powoli, powoli coraz bardziej mnie to wciągało, jak bagno. Teraz to nie mogę doczekać się następnego dnia.

Jak zacząłem oglądać Wasze ogrody, to dopiero zaczęła wyobraźnia pracować. Ostatnio rozkochałem się w trawach i zamierzam zrobić dwie rabaty, jedną suchą a drugą wilgotną, myślę że jakieś słowa krytyki się znajdą, gdy coś będę robił nie tak. Jeżeli będą pochwały zasłużone będzie mi bardzo miło.

Lubię podglądać przyrodę, nie tylko rośliny ale i zwierzęta. Rocznie z ogrodu robię 1000 zdjęć, więc będzie co pokazać. Za ogrodzeniem mam las, więc i zwierząt jest mnóstwo. Ziemię mam słabą, podmokłą i zimną ale jakoś udaje mi się wskrzesić w niej życie. Bardzo lubię drzewa i krzewy, gdyż moją ulubioną porą roku jest jesień. Moje nasadzenia kierują się na piękne kolory jesieni i właśnie i od tego wziął się tytuł mojego wątku. Kwiatów i bylin też nie brakuję. Chętnie się dziele tym co mam.

Zaprosiła mnie tu Ogrodowiskowa forumka, pooglądałem, poczytałem i spodobało mi się. Liczę z Waszej strony na pomoc, gdyż wiadomo człowieka prawie codziennie coś zadziwia i życie jest za krótkie żeby dowiedzieć się wszystkiego. Będzie mi miło jeśli ktoś zajrzy do mnie.

Teraz może skończę to gadanie i coś pokażę. Na początek może widok ogólny. Nie wiem czy poradzę sobie z wklejaniem zdjęć, zaraz się to okaże.

Ogrodnik mimo woli 09:42, 14 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Sebek to jest tulipan Fostera "Concerto"

Aniu, jutro wrzucę foto, co u mnie on dokonał

tulipan czy wnuczek?

tulipan
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:39, 14 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
W punkt jest bardzo trudno wycelować
To by chyba spadochroniarstwo trenować.
Irenko życzę dalszych sukcesów w ogrodzie
Oraz powodzenia jak dotąd w narodzie.

Zbyszku, dziękuję za wiersz, i to już drugi dla mnie, czuję się zaszczycona i cydne róże, które może w końcu wychoduję w realu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:38, 14 kwi 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Matko kochana znowu barek ...
Gratuluję konkretny wynik !

U nas na Ogrodowisku, to co chwilę jakiś barek dzieki, śliczności kwiatki!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:37, 14 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Cyrklowałam na 300 i jak zwykle przeleciało...........
Gratuluję 300 stron...to jak 300 Twoic kulek bukszpanowcyh....niec hwszystko rośnie w siłe i piękne okazy..... a w prezencie Twój barwinek..na razie na fotce

Aniu, zachwycający czekam na niego z utęsknieniem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:27, 14 kwi 2012

Do góry
W punkt jest bardzo trudno wycelować
To by chyba spadochroniarstwo trenować.
Irenko życzę dalszych sukcesów w ogrodzie
Oraz powodzenia jak dotąd w narodzie.

Ogrodnik mimo woli 08:18, 14 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Sebek to jest tulipan Fostera "Concerto"

Aniu, jutro wrzucę foto, co u mnie on dokonał

Co się dokonało i przez kogo????
Niestety nazw tulipanów nie podam, bo przy czerwonych napisa na znaczniku się zmył....a przy żółtych pisze MIX co oznaca, że kupiłam jakąś mieszankę, tzn dostałam do zakupów gratisa Piękny gratis... obok są jeszcze inne, ciekawe jakie będą
Róże w naszych ogrodach 08:08, 14 kwi 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Ice Berg (parkowa)

Weroniko, czy ta odmiana to to samo, co pisana jednym słowem Iceberg, ale opisywana jako pnąca?
Tutaj kupiłam 2 sztuki dla mojej Mamy, ale bardziej z nastawieniem na to, że jest pnąca:
http://www.floribunda.pl/iceberg-cl-id-93.html
Po prostu ogród... 07:52, 14 kwi 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
Co powiecie na taki kształ rabaty, wysypanej żwirkiem, żeby zakryć klapę od studni? W żwirku bukszpanowe kulki i coś na pniu.

Do tej pory klapa rzucała się z daleka w oczy chociaż jest pomalowana na kolor zielony.

Mnie się podobie
Pobojowisko czas zmian 07:50, 14 kwi 2012

Do góry
Mirko Twój podjazd z większą ilością tych bukszpanów.
Myślę że to super pomysł skoro źródełko masz tak blisko! Jakbyś posadzila malutkie nie byloby efektu - w tle masz juz kilkunastoletnie rosliny! Tuj maż już trochę pod płotem, bukszpany są wiele bardziej szlachetne. Jeszcze gdyby wybrać od sprzedającego same takie prawie stożki ( a nie walce jakie ja mam), byloby mioidzio

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:50, 14 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jestem sobie Zarszynianka
Faj duli faj duli faj.
Mam kaloszki po kolanka
Faj duli faj duli faj.

Zbyszku, śpiewam sobie od rana i humor mi dopisuje
Pozdrawiam
Wichrowe wzgórze 07:37, 14 kwi 2012

Do góry
Wczoraj przyjechały do mnie cisy na żywopłot. Nareszcie udało mi się zdobyć takie jak należy tzn. - duże, gęste, ładnie ukorzenione Odmiana Hicksi. Na razie 12 szt., bo tylko tyle się zmieściło sprzedawcy do samochodu. Są naprawdę okazałe, wysokie i zajęły dużo miejsca. Na zdjęciach tego nie widać, ale z bryłą korzeniową miały jakieś 1,5m.

I już wsadzone przy daglezji:

I moje ciemierniki - mimo podmnarzniętych zimą liści ładnie kwitną:

Jeszcze chwila i na rabatach zakwitną hiacynty i białe szafirki:

Pogaduchy skowronków 06:51, 14 kwi 2012

Do góry
Skowronki! Pobudka! Korzystamy z wolnego!
Miłego dnia wszystkim!
Ogródek Hanusi po zimie 06:48, 14 kwi 2012

Do góry
U mnie sosenki jeszcze śpią w lesie,a ja dziś chcę zrealizować chociaż jeden plan do obiadu: wywieźć trochę rzeczy do ogrodu.Za oknem na razie pochmurno,choć zapowiedź na słońce była.Do wyjazdu mam 2godziny.Zobaczymy .
Miłego dnia zaglądającym.
Zostawiam wiosenny las na posterunku.
Po prostu ogród... 06:41, 14 kwi 2012

Do góry
Ja bym tę rabatkę trochę poszerzyła, żeby zmieścił się wał z niskich roślin po zewnętrznej lub zawijasek z bukszpanu. Klapę chcesz zasypać żwirem, czy zasłonić czymś przewieszającym np. irgą lub pędami jałowców?
Coś w stylu rabatki Danusi z ogrodu z lustrem:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies